Belföldi utazások szekciófejléc
Belföldi utazások

Vágányzárak, közlekedési információk

Kapcsolódó dokumentumok: 

Invalid Scald ID.

A GYSEV területéről induló vonatokkal átszállás nélkül elérhető MÁV és ÖBB vonatokon

Frissítve 05.21.

Kedves Utasaink!

A következőkről tájékoztatja a vasúttársaság Önöket!

Március 30-tól rendkívüli menetrend módosítás lépett életbe a GYSEV Zrt.-nél is

Az Operatív Törzs döntése értelmében március 30-a üzemkezdettől visszavonásig rendkívüli menetrend módosítás lépett életbe a GYSEV Zrt. vonalhálózatán is. A módosítás alapján valamennyi regionális és távolsági vonat esetében hétköznap is a tanszünetes menetrend érvényes. Tanszünetes menetrend alatt alapesetben azokat az időszakokat értjük, amikor tanítási szünet van az iskolákban. Szombaton és vasárnap a hétvégi közlekedési rend alapján közlekednek a vonatok.

A módosítás értelmében GYSEV Zrt-nél az alábbi vonatok részlegesen, vagy teljes útvonalukon nem közlekednek március 30-tól:

Győrből Sopron felé:

• Vasárnapi napokon a 9948 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Győr indul 19:51, Sopron érkezik 21:04

Szentgotthárdról Szombathely felé:

• Vasárnapi napokon a 19123 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Szentgotthárd indul 16:06, Szombathely érkezik 16:53

Szombathelyről Győr felé:

• Vasárnapi napokon a 19801 számú, Zalaegerszegről - Szombathelyen át - Győrig közlekedő személyvonat Szombathely – Győr közötti szakaszán nem közlekedik: Szombathely indul 21:05, Győr érkezik 22:17

Rajkáról Hegyeshalom felé: 

• Hétköznapokon a 9417 számú, Rajkáról – Hegyeshalmon át – Győrig közlekedő személyvonat Rajka – Hegyeshalom közötti szakaszán nem közlekedik: Rajka indul 6:17, Hegyeshalom érkezik 6:29

Szombathely – Kaposvár viszonylatban:

 • Május 1-től június 19-ig a 18807 és a 18806 sz. vonatok Szombathely - Kaposvár helyett továbbra is csak Celldömölk-Kaposvár viszonylatban közlekednek

Szombathely – Keszthely viszonylatban:

 • Május 1-től június 13-ig hétvégenként a 19807 és a 19804 sz. vonatok Szombathely – Keszthely viszonylatban elmaradnak

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020.május 04. naptól kötelező

 • a vonatokon maszkot vagy az orr és a száj takarására alkalmas egyéb textilt viselni.
 • a vonatokon, valamint az állomások és a megállóhelyek területén – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól legalább 1,5 m távolságot tartani.

Egészségünk védelme érdekében kérjük Önöket, hogy az előírásokat betartani szíveskedjenek!
Köszönjük megértésüket!

Május 11-től ismét az alapmenetrned szerint közlekednek a Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő, valamint a Fertőszentmiklósról induló és oda érkező nemzetközi személyszállító vonatok.  

A Fertőszentmiklós-országhatár szakaszon végzett felújítási munkálatok miatt Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy) állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat június 2-ig. 

Az Ausztriából belépő vonatok esetében Sopron állomás területén, a Fertőszentmiklósra érkező vonatpótló autóbuszoknál pedig a fertődi határállomás belépő pontjánál folyamatos ellenőrzést tart a rendőrség.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy az osztrák hatóságok az Ausztriába belépő vonatok fedélzetén egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek.

Április 14-től az ausztriai tömegközlekedési eszközökön kötelező a legalább egy méteres szociális távolság megtartása, kivételt jelentenek az azonos családhoz tartozó személyek. Szintén kötelező a száj és az orr fedése, amely történhet védőmaszkkal, vagy egyéb, arra alkalmas eszközzel, pl. sállal. A rendelkezés értelemszerűen érvényes a Sopronból és Fertőszentmiklósról Ausztriába közlekedő vonatok esetében is.

Május 24-ig az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) Szentgotthárd és az ausztriai Fehring ill. Jennersdorf között nem engedi a személyszállító vonatok közlekedését. Emiatt a Rába Nemzetközi InterCity vonat továbbra is csak Szentgotthárdtól/ig közlekedik

Május 25-től az ÖBB vonatai az államhatárt átlépve újra Szentgotthárd állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak.

Az IC 317. és IC 318. számú (Rába Nemzetközi InterCity) vonatok szerelvénye azonban további intézkedésig ezt követően is Szentgotthárdról indul, illetve oda érkezik.

Az IC 317. (Graz-Szentgotthárd-Budapest) Graz Hbf. (06:08) és Szentgotthárd (07:46) között közlekedő utasait motorvonat közlekedteti az eredeti menetrend szerint. A tovább utazóknak Szentgotthárdon át kell szállni az InterCity szerelvénybe.

Az IC 318. (Budapest-Szentgotthárd-Graz) Szentgotthárd (22:10/21:47) és Graz Hbf (23:23) között közlekedő utasait szintén motorvonat szállítja. Június 29-ig (a Szombathely-Csorna szakaszon érvényes vágányzár ideje alatt) 22:10-es szentgotthárdi indulással, június 30-tól az eredeti indulási időpontban (21:47).  A Graz irányába tovább utazóknak emiatt Szentgotthárdon át kell szállniuk.

A Magyarországra belépő utasokat Szentgotthárd állomáson a rendőrség ellenőrzi.

A Szlovák Vasúttársaság Rajka és Rusovce között továbbra sem engedi a személyszállító vonatok közlekedését. Emiatt a Sopron-Bécs-Pozsony (Bratislava Petrzalka) viszonylatban közlekedő vonatok az osztrák-szlovák határállomásig (Kittsee) közlekednek, és onnan indulnak vissza.

Érvényes: 2020.03.22.2020.06.30.

Tájékoztatjuk tisztelt utasainkat, hogy március 13-tól a Szlovák kormány döntésének értelmében, külföldről nem fogadnak, illetve külföldre nem indítanak személyszállító vonatokat.

Ennek értelmében a Hegyeshalom – Rajka - Rusovce(Oroszvár) - Bratislava-Petrzalka(Pozsony-Ligetfalu) és vissza viszonylatban közlekedő, a GYSEV Zrt. által üzemeltetett személyvonatok, további intézkedésig nem közlekednek. Hegyeshalom – Bezenye - Rajka vonalon a GYSEV Zrt. továbbra is biztosítja a menetrendben meghirdetett személyvonatok közlekedését.

Ezzel összefüggésben, a Deutschkreutz(Sopronkeresztúr) – Sopron – Ebenfurt - Wien Hauptbahnhof - Bratislava-Petrzalka(Pozsony-Ligetfalu) és vissza útvonalon közlekedő ÖBB/GYSEV-Raaberbahn által üzemeltetett RegioExpress vonatok, további intézkedésig, csak az Osztrák-Szlovák határig, Kittsee állomásig illetve, Kittsee állomástól közlekednek.

Amennyiben a GYSEV Zrt. hálózatát érintő, további vonatközlekedési korlátozások lépnek életbe, azonnal értesítjük utasainkat.

Érvényes: 2020.03.12. (21:00)

GYSEV - Raaberbahn - FHÉV vonalakon

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a Szombathely - Kőszeg vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt 2020. május 25-én (hétfő), május 27-én (szerda), valamint május 28-án (csütörtök) naponta Szombathely – Kőszeg állomások között a vágányzári hirdetményen szereplő vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár részleteiről bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

Érvényes: 2020.05.25.2020.05.27.2020.05.28.

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a Szombathely - Hegyeshalom vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt május 18-tól (hétfő) június 30-ig (kedd) vágányzári menetrend lép életbe. A vágányzár ideje alatt az InterCity vonatok helyett Szombathely - Csorna állomások között, a személyvonatok helyett Beled - Csorna, Csorna - Hegyeshalom, továbbá egyes személyvonatok helyett Hegyeshalom - Rajka állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A vágányzár közben a beledi vasúti útátjáró ideiglenesen lezárásra kerül. Emiatt június 10-én (szerda) 07:00 órától június 14-én (vasárnap) 16:45 óráig a vonatpótló autóbuszok Beled - Vica között terelő útirányon át közlekednek. Beled, óvoda megállóhely helyett Beled, áruház megállóhelyen, továbbá Vica, községháza megállóhely helyett Vica, bejárati út ideiglenes megállóhelyen állnak meg!

A vágányzár idején a vonatpótló autóbuszok a feltételes megállóhelyeken megállnak!

Szombathely állomáson az átszállási lehetőségek biztosítása érdekében a következő vonatok menetrendjei módosulnak:

 • Szentgotthárd – Szombathely – Sopron viszonylatban közlekedő 9161 sz. vonat Szombathely ind. (21:23) - Sopron érk. (22:13) állomások között;
 • Szombathely – Zalaszentiván – [Zalaegerszeg] viszonylatban közlekedő 9828 sz. vonat Szombathely ind. (19:17) – Zalaszentiván érk. (20:02) állomások között;
 • Szombathely – Kőszeg viszonylatban közlekedő 39928 sz. Szombathely ind. (19:20) – Kőszeg érk. (19:43) állomások között;
 • Szombathely – Kőszeg viszonylatban közlekedő 39938 sz. Szombathely ind. (21:20) – Kőszeg érk. (21:43) állomások között;

A Szombathely - Zalaszentiván vasútvonalon május 18-tól (hétfő) június 29-ig (hétfő) a 9828 sz. Szombathely - Zalaszentiván - [Zalaegerszeg] viszonylatú személyvonat Szombathely - Zalaszentiván állomások között módosított menetrend szerint közlekedik. Emiatt a Püspökmolnári kombinált viszonylaton a hirdetményen feltüntetett közvetlen átszállási lehetőség a fenti munkanapokon módosul.

A vágányzár részleteiről bővebb tájékoztatás az alábbi linkeken érhetők el.

Érvényes: 2020.05.18.2020.06.30.

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a Fertőszentmiklós - Pamhagen - [Neusiedl am See] vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt április 9-től (csütörtök) június 2-ig (kedd) Fertőszentmiklós - Pamhagen-Pomogy állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vágányzárak részleteiről bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

Érvényes: 2020.04.09.2020.06.02.

Felhívjuk Tisztelt Utasain figyelmét, hogy 2020. április 05-től életbe lép a 2019–2020. évi belföldi közforgalmú menetrend I.sz. módosítása, mely a jelenleg érvényben lévő menetrendhez képest a következő változásokat tartalmazza.

Győr – Sopron vasútvonalon:

 • A Sopronból 6:00 perckor induló és Győr állomásig közlekedő 9939 számú személyvonat Pinnye állomásról 1 perccel korábban 6:13 perckor indul és Fertőszentmiklós állomásra 1 perccel korábban 6:18 perckor érkezik.
 • A Sopronból 6:25 perckor induló és Budapest-Keleti pályaudvarig közlekedő 939 számú SCARBANTIA InterCity vonat 1 perccel korábban 6:24 perckor indul Sopron állomásról.
 • A Győr állomásról Sopron állomásig közlekedő 9922 számú személyvonat 2 perccel később 8:06 perckor érkezik Sopron állomásra.

Szombathely – Csorna – Hegyeshalom vasútvonal:

 • A Répcelak állomásról Szombathely állomásra közlekedő 39810 számú személyvonat Porpác állomásról 1 perccel korábban 4:36 perckor, Vép állomásról 2 perccel korábban 4:42 perckor indul tovább, Szombathely állomásra 4:50 perckor érkezik.
 • A Csorna állomásról Szombathely állomásra közlekedő 39820 számú személyvonat Őlbő-Alsószeleste állomástól Szombathely állomásig 3 perccel később közlekedik, Szombathely állomásra érkezik 5:58 perckor.

Szombathely – (Zalaszentiván) - Nagykanizsa vasútvonal:

 • A GYSEV Zrt. szolgáltatási területén menetrendi változás nem lép életbe.
 • A Sopron – Pécs - Sopron és Szombathely – Pécs - Szombathely viszonylatokban közlekedő vonatok menetrendjei a MÁV szakaszon 1-2 perccel változnak.

Szombathely - (Porpác) – Székesfehérvár vasútvonal:

 • A Celldömölk állomásról Szombathely állomásig közlekedő 9040 számú személyvonat a teljes útvonalán 2 perccel korábban közlekedik Celldömölk állomásról indul 4:15 perckor, Szombathely állomásra érkezik 4:55 perckor.
 • A Szombathely állomásról Kaposvár állomásig közlekedő 18807 számú vonat 13 perccel korábban 6:40 perckor indul Szombathely állomásról, Kaposvár állomásra 11:19 perckor érkezik.
 • A Szombathely állomástó Keszthely állomásig közlekedő 19807 számú vonat 3 perccel korábban 9:03 perckor indul Szombathely állomásról.
 • A Celldömölkről 11:42 perckor induló 9034 sz. személyvonat száma 9012 számra módosul, kiinduló állomása Celldömölk helyett Veszprém állomásra változik, Veszprémből indul 9:48, Szombathelyre érkezik 12:22 perckor.
 • A Szombathelyről 13:40 perckor induló 9035 sz. személyvonat száma 9013 számra módosul, végállomása Celldömölk helyett Veszprém állomásra változik, Veszprém állomásra érkezik 16:14 perckor.
 • A Celldömölk állomástó Szombathely állomásig közlekedő 9026 számú személyvonat megáll Vép (érk. 14:50 és ind. 14:51) és Porpác (érk. 14:56 és ind.14:57) állomásokon, Szombathely állomásra érkezik 15:54 perckor.
 • A Szombathelyről 17:40 perckor induló 9053 sz. személyvonat száma 9021 számra módosul, végállomása Celldömölk helyett Veszprém állomásra változik, Veszprém állomásra érkezik 20:14 perckor
 • A Celldömölkről 19:42 perckor induló 9028 sz. személyvonat száma 9016 számra módosul, kiinduló állomása Celldömölk helyett Veszprém állomásra változik, Veszprémből indul 17:47, Szombathelyre érkezik 20:22 perckor.
 • A Bakony InterCity vonatokon kerekesszékes és kerékpárszállítással bővül a szolgáltatás.

Az az új menetrendi mezők elérhetőek a www2.gysev.hu oldalon, Belföldi utazások, Belföldi menetrendek, kiválasztott napon érvényes GYSEV regionális menetrendek alatt.

Érvényes: 2020.04.05.2020.12.12.
A MÁV és az ÖBB területén érvényes vágányzárakról teljes körű információ a www.mavcsoport.hu, valamint a www.oebb.at honlapon érhető el.
Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: