Fizetési információk

A fizetés kizárólag online bankkártyás fizetéssel lehetséges. 
A bankkártyás fizetést a Simplepay by OTP biztosítja. A fizetés történhet MasterCard, Maestro, Visa és Visa Electron típusú bankkártyákkal. Amennyiben regisztrált honlapunkon, abban az esetben sikeres fizetés után a megrendelés adatai a "Korábbi rendeléseim” szekcióban tekinthetők át.

Sikeres fizetést követően a megrendelésről elektronikus számla kerül kiállításra, mely a megadott e-mail címre kerül megküldésre.

Sikertelen fizetés esetén a megrendelés nem tekinthető véglegesített megrendelésnek, kollégáink csak a sikeresen kifizetett, ezáltal véglegesített megrendelések feldolgozását végzik.

Termékismertető

Az alábbi termékismeretőre kattintva olvashatja a GYSEV Webáruházban és Utascentrumokban kapható valamennyi termékek leírását.

Tartós adathordozó – adattörlő alkalmazás – tájékoztató
Tartós adathordozó - adattörlő alkalmazás - tájékoztató TISZTELT VÁSÁRLÓNK! Fizetésnél kérje az ingyenes adattörlő kódot adatainak biztonsága érdekében! A Kormány döntése alapján a kereskedő minden tartós adathordozó termék vásárlásakor köteles ingyenes adattörlő kódot biztositani. További információk a Nemzeti Média- és Hirközlési Hatósag honlapján: https://nmhh.hu/veglegestorles
Szállítás, átvétel

 

A Webáruházban megrendelt termékeket GYSEV jegypénztárakban, GLS csomagpontokon, MPL PostaPontokon, Csomagautomatákban és Postahivatalokban van lehetőség átvenni, valamint GLS futárszolgálattal és MPL futárszolgálattal történő házhozszállítást is lehet választani.

Átvételi pontra történő szállítási igény esetén a vásárló a vásárlási folyamat során egy legördülő listából választhatja ki, hogy a rendelkezésre álló GLS csomagpontok, MPL PostaPontok, Csomagautomaták, Postahivatalok vagy GYSEV jegypénztárak melyikében kívánja átvenni a megvásárolt termékeket. 

Amennyiben a GYSEV jegypénztárban vagy a csomagponton való átvételt választotta, a csomag átvételi pontra történő beérkezését követően erről értesítő e-mail érkezik a megadott e-mail címre. A csomag átvételére kizárólag ezt követően van mód. A GLS házhozszállítás vagy MPL házhozszállítás választása esetén a csomag érkezésének pontos időpontjáról a GLS futárszolgálat vagy a MPL futárszolgálat küld értesítést.

Személypénztári átvétel esetén a csomag a személypénztárba történő érkezéstől számított 7 naptári napon belül, a meghirdetett pénztári nyitvatartási időben vehető át a kiválasztott állomás pénztárában. A vásárló a visszaigazolás kinyomtatott példányával, vagy a rendelés azonosító számának megadásával veheti át a küldeményt az értesítést követő 7 naptári napon belül.

Ha a csomagot nem a vásárló/megrendelő veszi át, akkor az átvételhez két tanú aláírásával ellátott meghatalmazás szükséges. 

Az GYSEV Zrt. Webáruháza által forgalmazott, raktáron lévő termékekre vonatkozó megrendelések szállítási határideje 1-10 munkanap.

Szállítási díjak:

  • Pénztári átvétel: 800 Ft
  • GLS csomagpont: 2500 Ft
  • GLS házhozszállítás: 2500 Ft
  • MPL PostaPont: 990 Ft
  • MPL Csomagautomata: 990 Ft (Maximális csomagméret: H:50 x SZ:31 x M:35 cm, maximális súly: 20 kg)
  • MPL Postahivatal: 990 Ft
  • MPL házhozszállítás (0-10 kg): 1990 Ft
  • MPL házhozszállítás (10-20 kg): 2990 Ft
  • MPL házhozszállítás (20-40 kg): 5990 Ft
Elállás

A megrendelés leadását követően a szerződés annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre elektronikus levélben van lehetőség, a webaruhaz [at] gysev [dot] hu email címen, a rendelési szám és a megrendelő nevének megjelölésével.

A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 napon belül. Kézhezvételnek személyes átvételnél az átvételt igazoló dokumentum kiállításának időpontját értjük. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Elállás esetén a terméket sértetlen – külső sérelmi nyomoktól mentes – állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén kell visszaküldeni a GYSEV Zrt. Webáruház 9400 Sopron, Mátyás király u. 19. szám alatti címére.

Felhívjuk szíves figyelmét, amennyiben rendelésétől nem áll el, és a csomagot a kiválasztott Pick Pack Ponton sem veszi át, úgy a GYSEV Zrt. fenntartja a jogot, hogy a csomag el- és visszapostázásából fakadó költséget a Megrendelő felé kiszámlázza.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Pick-Pack Pontra történő szállítási, valamint az átvételi lehetőség átmenetileg nem elérhető!

Hibás teljesítés, csere, észrevétel

A GYSEV Zrt. a megrendelt termékekre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159 § (1) szabályai szerint szavatosságot vállal.

Hibás teljesítés esetén kifogásáról kérjük, a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztassa társaságunkat a webaruhaz [at] gysev [dot] hu címen, vagy postacímünkön. Hibás teljesítés esetén a megrendelését a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159 § (2) - ben meghatározott szavatossági sorrend szerint járunk el: a megvásárolt termék visszaküldését követően elsősorban csereterméket biztosítunk, ha a cserére nincs módunk, úgy választása szerint árengedményt adunk, vagy kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését. Hibás teljesítés esetén a visszaszállítás költsége a GYSEV Zrt.-t terheli. Nem rendeltetésszerű használatból, tárolásból szállításból eredő hibákért garanciát vállalni nem tudunk.


Hibás teljesítés esetén a visszaküldés menete:

1. A webaruhaz [at] gysev [dot] hu email címen keresztül jelezze felénk a  hiba okát, valamint kérjük a megrendelt termékhez kapcsolódó megrendelőszámot. Ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot.

2. Visszaküldés menete:

GYSEV jegypénztár: amennyiben a terméket pénztári átvétellel vásárolta, abban az esetben a hibás terméket a GYSEV pénztárba kell visszajuttatni. Kollégáink egy elismervénnyel igazolják, hogy a terméket átvették a Vásárlótól.

Pick Pack Pont: a kiválasztott Ponton kell feladni a visszaküldeni kívánt terméket becsomagolva, valamint a webaruhaz [at] gysev [dot] hu email címről kapott vonalkód azonosító cimke ráragasztásával. - A Pick-Pack Ponton történő szállítási  lehetőség átmenetileg nem elérhető!

GLS házhozszállítás: amennyiben a terméket házhozszállítással vásárolta, abban az esetben a visszaküldendő termékért futár fog elmenni.

GLS csomagpont:  A kiválasztott csomagponton kell feladni a becsomagolt terméket a webaruhaz [at] gysev [dot] hu email címen kapott azonosító cimke felragasztásával.

Észrevételeit a webaruhaz [at] gysev [dot] hu emailcímre küldheti el.

Jótállás

A GYSEV Zrt. a webáruházában forgalmazott árukra a 270/2020. (VI.12.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozókötelező jótállásról 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról a 2021. január 1-től hatályos megújuló szabályai értelmében jótállást vállal. Részletek a csatolt dokumentumban.

Panaszkezelés

A GYSEV Zrt. Webáruház szolgáltatásával kapcsolatos észrevételek, esetleges panaszok írásban az alábbi elérhetőségeken nyújthatók be. 

A GYSEV Zrt. Webáruház szolgáltatása során tapasztaltakat, esetleges hiányosságot elektronikus levél formájában a GYSEV Zrt. részére az webaruhaz [at] gysev [dot] hu (webaruhaz[at]gysev[dot]hu) e-mail címre, illetve a vasúttársaság postacímére - GYSEV Zrt. Vezérigazgatóság, 9400 Sopron, Mátyás király u. 19. – is benyújthatja. Amennyiben álláspontja szerint észrevételét a GYSEV nem tudta megnyugtató módon rendezni, úgy a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 18. és 37/A. §-ai között szabályozott, a lakóhelye vagy tartózkodás helye szerinti illetékes békéltető testülethez fordulhat, amely testület a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő független testület. A Magyarország területén működő Békéltető Testületek elérhetősége az alábbi linkre kattintva látható, mely azonban a www.gysev.hu „Letölthető dokumentumok” között is elérhető.

Általános Szerződési Feltételek 

A mindenkor aktuális ÁSZF jelen honlap láblécében található linken érhető el.

Vásároljunk webáruházunkban!
Vásároljon webáruházunkban!