Elérhetőségek

Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhely: H-9400, Sopron, Mátyás király u. 19.
Ügyfélszolgálat: 99/577-212
Általános utazási információk: ugyfelszolgalat [at] gysev [dot] hu
Észrevételek, panaszok, dicséretek: eszrevetel [at] gysev [dot] hu
Honlap: www.gysev.hu 
Cégkapu: 10008676#cegkapu

 

Ügyfélkapcsolati vezető: Némethné Gara Ildikó

Telefonszám: 99/577-212
Fax: 99/577-384
E-mail: eszrevetel [at] gysev [dot] hu

 

Az ügyfélfogadás rendje 

Helyszín: Utascentrum, Sopron állomás, H-9400 Sopron, Állomás u. 2.
Időpont (kizárólag előzetes egyeztetés alapján): Hétfőtől péntekig az Utascentrum nyitvatartási idejében

Szervezeti felépítés
Picture
Szervezeti felépítés

Kapcsolódó dokumentumok:

Vezetők
Kövesdi Szilárd István
Kövesdi Szilárd István
Elnök-vezérigazgató,​​​​
Vasút-üzemeltetési vezérigazgató-helyettes

Tel.:+36 (99) 577-226
Fax:+36 (99) 577-108
E-mail: info [at] gysev [dot] hu

 

Ungvári Csaba Gergely
Ungvári Csaba Gergely
Általános vezérigazgató-helyettes,
Szolgáltatás Menedzsment igazgató

Tel.:+36 (99) 577-226
Fax:+36 (99) 577-108
E-mail: info [at] gysev [dot] hu 

Dr. Hana Dellemann
Dr. Hana Dellemann
vezérigazgató-helyettes Raaberbahn AG

Tel.:+43(0)2687 62224 101
Fax:+43(0)2687 62224 192
E-mail: office [at] raaberbahn [dot] at

Ikker Tibor
Ikker Tibor
Pályavasúti igazgató

Tel.:+36 (99) 577-110
Fax:+36 (99) 577-108
E-mail: info [at] gysev [dot] hu

Varga András
Varga András
Gépészeti igazgató

Tel.:+36 (99) 577-469
Fax:+36 (99) 577-108
E-mail: info [at] gysev [dot] hu

Takács Ádám István
Takács Ádám István
Személyszállítási igazgató

Tel.:+36 (99) 577-365
Fax:+36 (99) 577-384
E-mail: info [at] gysev [dot] hu

Harasztovics Tímea Katalin​​​​​​​
Harasztovics Tímea Katalin
Humán Erőforrás igazgató

Tel.:+36 (99) 577-218
Fax:+36 (99) 577-370
E-mail: info [at] gysev [dot] hu

Riba Katalin
Riba Katalin
Gazdasági igazgató mb.

Tel.:+36 (99) 577-126
Fax:+36 (99) 577-295
E-mail: info [at] gysev [dot] hu

Czibula András Tamás
Czibula András Tamás ​​​​​
Stratégiai Műszaki
Fejlesztés igazgató

Tel.:+36 (99) 577-104
Fax:+36 (99) 577-342
E-mail: info [at] gysev [dot] hu

Személyszállítási üzletág

"A Nyugat-Dunántúlon és Kelet-Ausztriában a közösségi közlekedés iránti keresletet erősítse a hivatás- és turisztikai célú forgalom ösztönzésével, a régióban utazók igényeihez illeszkedő minőségi személyszállítás biztosításával” - ez a GYSEV személyszállításának küldetése.

Ennek kulcseszközei a folyamatos termékfejlesztés, vonzó és színes termékpaletta, a hatékony kommunikáció, illetve a magas minőségű közlekedési szolgáltatások nyújtása az egyre nagyobb utasforgalom elérése érdekében. A GYSEV a régió közlekedésében egyfajta katalizátor szerepet tölt be, amelynek elengedhetetlen velejárója a közlekedési ágak közötti átjárás megteremtése, komplex szolgáltatások révén.

A Volánbusz Zrt.-vel szoros együttműködésben dolgozunk, közös pénztárban szolgáljuk ki az utasokat Körmend, Szentgotthárd, Bük és Sopron állomásokon, közös információs pontok működnek a nagyobb vasút- és autóbusz-állomásokon, az utastájékoztató felületeken kölcsönösen elérhetők a vasúti és közúti menetrendi adatok.

A kombinált közlekedési ajánlatok évről-évre bővülnek, egyre többféle közös bérletet és jegyet kínálunk utasaink részére.

A GYSEV személyszállításának stratégiai célkitűzése, hogy a Nyugat-Dunántúl és a határon átnyúló ausztriai vonalak mentén regionális jelentőségű, vezető szerepet betöltő személyszállító társaság jöjjön létre. A régió vasúti közlekedésében kiemelt szerepet játszik a GYSEV, amely több mint két évtizede (1994 óta) tagja a Bécs központú, Keleti Régió Közlekedési Szövetségnek (VOR). Kiszolgálja a burgenlandi lakosok ingázó forgalmát és bekapcsolja Sopront a Bécs irányú, órás ütemes közlekedésbe, illetve jelentős regionális szerepkört lát el Szombathely térségében.

Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a régióközpontokba való eljutást igazi, elővárosi forgalommal, azaz ütemes, a hivatásforgalmat jól kiszolgáló menetrenddel és eszközökkel valósítsuk meg.

Az utazásaikhoz a vasutat választók számának növekedését többek között a kedvezőbb menetrendi kínálat, a kombinált bérletek bevezetése és a komfortérzet növelése érdekében tett lépések, az utazás közbeni utastájékoztató rendszer bevezetése, valamint kerékpártárolók építése eredményezte.

A szolgáltatási színvonal emelése érdekében FLIRT motorvonatok és RaaberCity kocsik álltak forgalomba,  ingyenes mobil internetezési lehetőséget biztosítunk  a nagyobb állomásainkon, az IC-kocsikban és a motorvonatokon, Sopron és Szombathely állomáson pedig személyautó-parkolóhelyeket biztosítunk utasainknak.

Pályavasúti üzletág

Pályavasúti információk

Hosszúsín lehúzás
Hosszúsín lehúzás

A Pályavasúti információk menüpont tartalmát csak a Hálózat-hozzáférési Szerződéssel rendelkező ügyfeleink - a kapott felhasználónévvel történő bejelentkezés után - tekinthetik meg! 

Kapcsolatfelvétel:
Bencsics József értékesítési főmunkatárs
e-mail: jbencsics [at] gysev [dot] hu

A GYSEV Zrt. számára kiemelt jelentőségű feladat, hogy utazóközönsége és megrendelői számára mindig biztonságos, és a lehető legkorszerűbb infrastruktúrát nyújtsa magas áteresztő és feldolgozó kapacitással.

A Forgalom a GYSEV magyar üzemrészén biztosítja a biztonságos és gyors vasúti közlekedéshez elengedhetetlen forgalmi feltételeket. A GYSEV Forgalmi Szervezete tervezi meg, illetve irányítja a társaságunk vonalain zajló vonatforgalmat, valamint a Hálózati Üzletszabályzatunkban meghirdetett szolgáltatásokat.

Központi Forgalomellenőrző és -irányító rendszert építettünk ki, hogy az egyvágányú pálya kapacitását növelni tudjuk. 

A műszaki szakterület évek óta ISO 9001 minőségirányítási rendszer alapján végzi tevékenységét. A GYSEV mintegy 1500-1700 kocsit kezel naponta, kiemelt szerepet játszik soproni Rendező pályaudvarunk és terminálunk, amely igazi fordítókorong nyugat és kelet, észak és dél között.

Az Infrastruktúra szervezet elsődleges feladata, hogy a nap 24 órájában biztosítsa a vonatközlekedéshez szükséges műszaki feltételeket a GYSEV Zrt. saját és üzemeltetett vasútvonalain, hatékonyan szüntesse meg az esetlegesen felmerülő hibákat és rendkívüli eseményeket. Tevékenysége négy szakterületre bontható: Pályafenntartás, Biztosítóberendezés Fenntartás, Villamos Vonal Fenntartás, Távközlés Fenntartás. Az infrastruktúra fejlesztése céljából több országos projekt lebonyolításában is aktívan részt vettünk.

2015. évben közreműködtünk a Porpác – Csorna – Mosonszolnok vasútvonal villamosításában, a Központi Forgalomirányító Rendszer kialakításában, az M85-M86 gyorsforgalmi utak építéséhez kapcsolódó műtárgyak építésében, a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalakon vasútra specializált mobiltelefon hálózat (GSM-R rendszer) kiépítésében, Hegyeshalom – Rajka vonalon új, korszerű vonatbefolyásoló rendszer (ETCS) kiépítésében, Sopron Nyugat transzformátor alállomás korszerűsítésében, és több közlekedésbiztonsági projekt fejlesztéseiben.

A GYSEV Zrt. emellett a versenyképes árufuvarozást szolgáló európai vasúti hálózatról szóló 913/2010/EU rendeletnek megfelelően tagja a Kelet/Kelet-Mediterrán (RFC OEM), a Rajna-Duna (RFC Rhine-Danube) és a Borostyán (RFC Amber) vasúti árufuvarozási folyosóknak. Társaságunk a Rajka és Zalaszentiván között teljes egészében villamosított vasútvonal üzemeltetése révén stratégiai szerepet tölt be a  Borostyán vasúti árufuvarozási folyosó működésében, tovább erősítve ezzel a nemzetközi vasúti árufuvarozás helyzetét Közép-Kelet-Európa vasúthálózatának észak-déli tengelyén.

A korszerű és környezetbarát vasút elengedhetetlen feltétele a villamos vontatás. 
Az üzemeltetett vonalaink, állomásaink és a három villamos alállomás villamos kapcsolása a gyors és hatékony üzemeltetés érdekében a soproni diszpécser központból való távvezérléssel megoldott.

A 2015-ös esztendőben mérföldkőhöz érkezett a Forgalom szervezet. Az évről évre javuló menetrendszerűségi statisztikák 2015-ben is kedvezően alakultak, mind érkező, mind induló viszonylatban.

A 2014-ban indított ún. „Nagy KÖFI projekt” munkálatai 2015-ben elkezdődtek, melynek 2017-es zárásával a GYSEV teljes magyarországi hálózatán egységes KÖFI rendszer épül ki. A projekt első pilléreként tavaly átadásra és üzembe helyezésre került a csornai KÖFI Központ. Itt kaptak helyet a 8-as és a 16-os vasútvonalunk teljes szakaszának forgalomirányítói, akiknek összehangolt munkája révén a közlekedésbiztonság prioritása mellett fokozatosan javuló menetrend szerinti vonatközlekedést realizáltunk. A kiépített, vonat által vezérelt automata utastájékoztató rendszer pontosabb informálást és ezáltal nagyobb utazási komfortérzetet biztosít utasaink számára.

A teljes üzem- és forgalomirányítás átalakulásával Szombathelyen egy új KÖFI Központ, Sopronban pedig egy új KÖFE Központ munkái kezdődtek meg. A teljes megvalósuláskor a jelenlegi csornai központban található funkciók és eredmények a teljes hálózatra érvényesek lesznek (egységes forgalomirányítási rendszer integrált intelligens üzemmód lehetőséggel,
automatikus utastájékoztatás, hatékonyabb reakció), illetve egy új Szimulációs Központnak ad otthont Szombathely. A rendszer alkalmas lesz a hálózaton előforduló biztosítóberendezések bemutatására, oktatására. A hibák-zavarok, forgalmi konfliktusok előidézése, elősegíti majd a forgalmi személyzet képzését.

Gépészeti üzletág
Gépészeti mozdony
Gépészeti mozdony

A Gépészeti üzletág feladata a vontatási és a jármű-karbantartási szolgáltatások nyújtása, úgy, mint a vasúti jármű-üzemeltetési (vontatási) feladatok ellátása (honosított, kirendelésben, illetve bérben lévő vontatójárművekkel), ehhez személyzet biztosítása, valamint a vontató és vontatott járművek karbantartása, különböző szintű javítása és vizsgáztatása. A Gépészet Szervezet működteti a vegyi elhárító és baleseti segélynyújtó szolgálatot.

A Gépészet Szervezet által irányított szervezeti egységek:

Vontatás - Vontatási szolgáltatás biztosítása a megrendelt személyszállítási árutovábbítási tolatási és egyéb tevékenységekhez.
Járműkarbantartás - A GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. gördülő állományának az előírásoknak megfelelő műszaki szinten történő tartása, műszaki menedzselése.
Megrendelések alapján szabad kapacitásainak felhasználásával más vasúttársaságok vasúti járműveinek karbantartása, egyéb megrendelések teljesítése.


Szolgáltatásmenedzsment üzletág

A Beszerzés és Készletgazdálkodás irányítja a GYSEV központi és helyi raktárainak készletgazdálkodását. Ez a szervezet üzemelteti többek között a vállalat Központi Ruharaktárát, ahol a jogosult munkavállalók az általuk megrendelt munkaruhákat átvehetik.

Ide tartozik a Gázolajkút is, ahol a GYSEV és a társvasutak dízelüzemű vontatójárműveinek és gépeinek kiszolgálását végezzük.

Munkatársaink az évi több ezer beérkező anyagigénylés feldolgozása és kielégítése mellett a vállalatnál képződő veszélyes hulladékok kezelését, hasznosítását, és a feleslegessé váló fenntartási anyagok értékesítését is végzik.

2015. január 1-től a Beszerzés és Készletgazdálkodás Szervezetéből kivált a GYSEV Zrt. Közbeszerzési Szervezete, illetve 2015. november 1-től, az új közbeszerzési törvény hatályba lépésétől, több olyan beszerzési terület, amely korábban a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozott, átkerült a Beszerzési Szervezethez (banki hitelek). Az önálló Közbeszerzési Szervezet működését a projekt szemléletű nagy értékű közbeszerzések, a felelősségi körök elhatárolása indokolta.

Készletgazdálkodás területén megerősítésre került a belső szolgáltatói szerep, új szolgáltatások bevezetésével, illetve a korábbi szolgáltatások hatékonyságának, színvonalának növelésével.

Az Ingatlangazdálkodás felelős a GYSEV tulajdonában lévő vagy működtetése alá rendelt ingatlanokért (pl: szolgálati lakások üzemeltetése), valamint a nyomda és a kertészet működéséért.

2015-ben átadásra került a Szolgáltatóház és a Kormányablak Sopron állomás felvételi épületében, melyek a városból és környékéről évente több ezer látogatót vonzanak pályaudvarunkra, mind több esetben arra ösztönözve őket, hogy a vasúti közlekedést használják.

Beruházási, felújítási, karbantartási tevékenységünk keretében Csorna állomáson villamos hálózatfejlesztést valósítottunk meg, Sopronban megkezdődött a Távközlési épület bővítése, és Szombathelyen, valamint Sopronban a KÖFE központ, Szombathelyen, a Munkásszállón forgalmi oktatóközpont kialakítása. Az állomásra utastéjékoztató táblákat helyeztünk ki, Répcelakon a pénztárat kompletten felújítottuk. Kapuváron, az önkormányzattal közös finanszírozással, közutat újítottunk fel.

Számos munkakörülmény javító (iroda felújítás, szociális blokkok kialakítása, felújítása), és energiahatékonyságot növelő fűtéskorszerűsítési, tető és homlokzatszigetelési, felújítási és karbantartási munkát végzünk el üzemeltetési területünkön. A tervezéssel megkezdődött az előkészítése - több helyszínre vonatkozóan - a P+R parkolók kialakításának, valamint az elmúlt években telepített kerékpártárolók lefedésének.

Humán erőforrás

A GYSEV Csoport 2022-ben közel 2200 munkavállaló számára nyújt stabil, biztos munkahelyet, amihez elengedhetetlen egy szakmailag felkészült, sokrétű humán szervezet.

A humán erőforrás területén dolgozó közel 30 kolléga látja el és biztosítja a munkaügyi és munkajogi megfelelést valamint a TB és bérszámfejtési tevékenységet, kezeli a bér és béren kívüli juttatások széles körű rendszerét, szervezi és megvalósítja a vállalatcsoport oktatási és képzési tevékenységét, biztosítja a szükséges munkaerőt jelentse ez a pályaorientációt vagy konkrét pozíciók betöltését, önálló humán kontrolling,- valamint HR informatikai rendszert működtet, munkavállalói számára ügyfélszolgálatot, vezetői számára stratégiai partneri támogatást nyújt és összevállalatra kiterjedő szervezetfejlesztési tevékenységet végez.

Kiemelt stratégiai szerep a miénk, hiszen nem csupán fel kell kutatnunk az új munkavállalókat, de stratégiai partnerként tennünk kell azért, hogy vezetőink ne csupán megtartsák, de fejlesszék, motiválják is a munkavállalóikat, hiszen az ő szaktudásuk, lendületük elengedhetetlena vállalati sikerek eléréséhez..

Stratégiai szerepünk legfőbb előnye, hogy az összvállalati célokat szolgálva színes, egymást erősítő feladatok várnak ránk évről évre.

A 2021-es eredményeinket és főbb tevékenységeinket az alábbiakban olvashatják:

Kompenzációs elemek reformja: A legfőbb célunk továbbra is a szakképzett, vasúti tapasztalattal rendelkező kollégák megtartása és motiválása. Ennek érdekében 2021-2023-as időszakra vonatkozó kompenzációs csomag került elfogadására, melynek részeként 2021. júliusában 200.000 Ft értékben SZÉP kártya juttatásban részesültek munkavállalóink, megállapodás született az év végi minimális jutalom összegéről, illetve a 2022 évre vonatkozó alanyi jogon járó béremelés 10%-os mértékéről. Ezen kompenzációs csomag részeként 2022-re nézve teljesítmény menedzsment rendszer kidolgozásával kívánjuk folytatni munkavállalóink értékelését, anyagi elismerését és ösztönzését.

 

Elégedettségmérés: A Pandémiás évek okozta bizonytalanság arra ösztönözte a vállalatot, hogy a munkavállalók bizalmát fenntartsuk és megerősítsük. A „Vállalati Elégedettségmérés 2021” célja a munkavállalók elégedettségének és elkötelezettségének felmérése volt, mely során 1341 kolléga értékelte az anyagi és nem anyagi ösztönzőinket, a munkahelyi körülményeket, munkájuk tartalmát és leterheltségüket, a vezetőkkel való kapcsolatukat, a szakmai fejlődés lehetőségét, és a vállalaton belüli kommunikációt. Eredményeképp szakterületspecifikus fejlesztési javaslatok születtek, melyek megvalósítása közös érdekünk.​​​​​​​

Pandémiás intézkedések részeként 2021-ben segítettük a járvány elleni védekezés kapcsán az oltásban való részvételt, biztosítottuk a Hotel Sopronban dolgozó munkavállalók foglalkoztatását egyéb munkakörökben. Minden munkavállalónk számára lehetővé tettük két szolgáltatóval  kötött szerződés keretében a szerológiai és PCR-tesztelést és megtartottuk a Home Office munkavégzés lehetőségét.

2021-ben, a vállalati hírek kommunikálásának kiterjesztése érdekében a munkavállalók otthonából is elérhetővé válik a belső intranet-rendszer, melynek révén a vállalati ügyek intézése kényelmesen és gyorsan elérhető otthonról is.

Oktatási és képzési eredményeink:

- Cégcsoportszinten összesen mintegy 146 millió Ft értékben szerveztünk képzéseket, vizsgákat, továbbképzéseket, konferenciákat, így GYSEV szinten elmondhatjuk, hogy átlagosan közel 70.000 Ft-ot fordítottunk munkavállalónként kollégáink képzésére, fejlesztésére, szükséges vizsgáinak biztosítására.
- 2021 januárjában a központi védelmi oktatások szokásos, tantermi formában történő lebonyolítása mellett mintegy 350 munkavállalónk személyes jelenlétet nem igénylő formában, Skype-on keresztül hallgatta végig az oktatásokat.
- 2021. éven lezajlott a mozdonyvezetők 3 évente esedékes időszakos vizsgáztatása, mintegy 230 mozdonyvezető kolléga újította meg sikerrel hatósági vizsgáit.
- Megkezdődött a vasútbiztonsággal összefüggő munkakörök eltérések oktatása és vizsgáztatása is, ahol több, mint 450 sikeres vizsgát tettek le kollégáink.
​​​​​​​- A pályaorientációs tevékenység stratégiai megvalósítása szempontjából a középfokú szakképesítést igénylő szakemberek utánpótlásának biztosítása érdekében, Duális gyakorlati szerződések születtek, nőtt a szakmai gyakorlatot vállalatunknál teljesítők száma illetve a gyakorlat után vállalatunknál főállásba kerülők száma. A pandémiás helyzet ellenére a pályaorientációs tevékenységünk erősítésére részt vettünk EFOTT-on, illetve a GreenTech Fenntarthatósági konferencián is.Munkavállalóink egészségének megőrzése érdekében Szűrőbuszos vizsgálatok keretében adtunk lehetőséget a pandémiás időszakban nehezen elérhető alap szűrésekre, vezetőink részére menedzserszűrést biztosítottunk , valamint a mentális egészség védelme érdekében mentálhigiéniás tanácsadó áll munkavállalóink rendelkezésre.

Munkavállalói ajánlási kampányok révén folyamatosan ösztönözzük munkavállalóinkat új kollégák ajánlására, ennek eredményeképp 2021-ben 63 ajánlás érkezett, 53 kolléga került felvételre. Kiemelt ajánlási kampányt hirdettünk a hiányszakmáink feltöltésére, ebben az esetben az ajánlói díj br. 160.000Ft ra nőtt.  

A 2020-ban elnyert Családbarát munkahely címünket megőriztük, 2021-ben arany minősítésre váltottuk. A tanúsító védjegy elismerés olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító programokat és intézkedéseket támogat, amelyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. 
Kisgyermekes szülők támogatása céljából, fiatalok megtartása érdekében a gyermek születéséhez kapcsolódóan munkáltatói pótszabadságot vezettünk be a törvényileg meghatározott mértéken túl az apák részére.

 

Vizsgaszabályzat és eljárási rend

Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. Vizsgaszabályzat és eljárási rend a 19/2011. (V.10.) NFM rendelet 13. § (5a) bekezdése alapján

Stratégiai műszaki fejlesztés (projektiroda)

A Projektiroda alapvető feladata egyrészt a hosszú távú infrastruktúra fejlesztési elképzelések, javaslatok, tervek, vagyis stratégiai koncepciók kidolgozása, másrészt a nagy pénzügyi erőforrás igényű infrastruktúra fejlesztési projektek beruházásainak előkészítése, megvalósítása, és lebonyolítása, vagyis az előbbiek valóra váltása. Ez a mindennapokban összetett és rendkívül változatos tevékenységét hordoz magában.

A Projektiroda felkutatja a lehetséges pályázati forrásokat és összehangolja a megvalósítani tervezett munkákkal. A cél a projektekre adható maximális – többnyire uniós – támogatást megszerezni, hogy megkezdődhessen az előkészítés.

A Projektiroda munkatársai a kivitelezési munka folyamatát a munkaterület átadással induló kezdetektől, a műszaki átadást követő használatba vétellel történő befejezésig koordinálják, azt rendszerességgel személyesen felügyelik. Ez a tevékenység a műszaki előrehaladástól elválaszthatatlan pénzügyi tervezést, a tényleges felhasználások nyomon követését, valamint a támogatással történő elszámolást is jelenti.

Társasági pénzügyek

A Társasági pénzügyek feladata a társaság éves beszámolójának, éves üzleti tervének, éven belüli várható előrejelzéseknek az elkészítése a tulajdonosok és a hitelezők törvényi előírásoknak megfelelő tájékoztatása érdekében. Támogatja és koordinálja a külső pénzügyi ellenőrzéseket, felügyeli a társaság értékelési, leltározási, pénzkezelési tevékenységét. A Társasági pénzügyek ellenőrzi az adózási rendet, kapcsolatot tart a könyvvizsgálókkal és a bankokkal, figyelemmel kíséri az állami költségvetésből igényelhető támogatásokat. Működteti a társaság vezetői számviteli rendszerét, vizsgálja a tervek megvalósulását és intézkedési javaslatokat tesz az eltérések elemzése alapján.

GYSEV CARGO
Teherkocsik GYSEV Cargo terminálon
Teherkocsik GYSEV CARGO terminálon

A GYSEV CARGO Zrt. 2011. január 1-jével önálló vasúti árufuvarozóként jelent meg az európai árufuvarozási piacon - mint a saját infrastrukturális hálózattal rendelkező GYSEV Zrt. leányvállalata. A cégcsoport nagy gondot fordít arra, hogy éljen az integrált működésből fakadó előnyökkel. Az anyavállalat Árufuvarozási Üzletágaként megszerzett 140 éves árufuvarozási tapasztalatunkkal, szakmai tudásunkkal, magas minőségű innovatív megoldásainkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére legyen szó vasúti árufuvarozásról vagy az ahhoz kapcsolódó, azt kiegészítő logisztikai szolgáltatásokról.

A GYSEV CARGO a 2011-es indulása óta a magyar vasúti árufuvarozási piacon kiemelkedő eredményt ért el, a volumeneket tekintve pedig a második legnagyobb piaci szereplő.

A cégcsoport működésének bázisát képző infrastruktúra elhelyezkedése rendkívül ideális, hiszen több fontos nemzetközi árufuvarozási folyosó mentén fekszik. Mind Magyarországon, mind Ausztriában komplex megoldásokat kínálunk szerteágazó tevékenységünk minden területén. Irányvonatos forgalmaink mellett szórt küldemények továbbítását is vállaljuk.

Komoly kihívás a vasúti liberalizációból fakadó kiélezett versenyhelyzetnek való megfelelés az árufuvarozási piacon. Magasan képzett szakembereink, komplex szolgáltatásaink, modern eszközparkunk segítségével igyekszünk mind a piac, mind az ügyfelek folyamatosan változó igényeinek maximálisan eleget tenni, ennek is köszönhető, hogy folyamatosan emelkedik a GYSEV vonalon kívül bonyolított forgalmaink aránya. A közép-európai térség liberalizált piacán immár több éve nyújtunk magas színvonalú, megbízható fuvarozási szolgáltatásokat.

Saját vasútvállalati engedélyünk, független vontatási kapacitásunk és más vasúttársaságokkal kötött átadás-átvételi egyezményeink hozzájárultak ahhoz, hogy a térség egyik legdinamikusabban fejlődő és legmegbízhatóbb „magán” vasútvállalatává váljunk.

SZOLGÁLTATÁSOK

Vasúti szolgáltatások:

 • vasúti árutovábbítás
 • kocsigyűjtés / irányvonatképzés
 • érkező irányvonatok antennaszerű szétosztása / gyűjtése
 • reexpedíció
 • veszélyes áru/RID kezelés
 • tracking and tracing szolgáltatás
 • műszaki vonatvizsgálat
 • műszaki kocsijavítás
 • mérlegelés

Logisztikai szolgáltatások:

 • raktárlogisztika
 • áru ki- és berakása vasúti/közúti kocsiból/kocsiba
 • közúti fuvarszervezés
 • közúti el- és felfuvarozás szervezése
 • konténerek mozgatása és tárolása

Kiegészítő szolgáltatások:

 • vámügyintézés
 • vonat- és kocsiőrzés
 • konténerek mosása és javítása
 • tanácsadás

Operátori szolgáltatások

ELÉRHETŐSÉGEK

GYSEV CARGO Zrt.
H-9400 Sopron, Mátyás király u. 19.
E-mail: info [at] gysevcargo [dot] hu
Honlap: www.gysevcargo.hu

Fertővidéki HÉV

A Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút Zártkörűen Működő Részvénytársaság Neusiedl am See és Fertőszentmiklós között közlekedő nemzetközi közforgalmú vasút. A vasutat 1897. december 19-én nyitották meg.

2015. július 1-én a GYSEV Zrt. megvásárolta a FHÉV Zrt.-t az NSB GmbH osztrák gazdasági társaságtól. Így az FHÉV Zrt. Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy) közötti, 11 kilométeres, magyarországi szakasza a GYSEV Zrt. soproni székhelyű vasúttársaság tulajdonába került.

Az FHÉV magyarországi és ausztriai szakaszának üzemeltetését az eddigi gyakorlatnak megfelelően a továbbiakban is a GYSEV Zrt. végzi.

A FHÉV Zrt. eredetileg Celldömölk (Kisczell) állomásról Eszterháza-Fertőszentmiklóson keresztül Parndorfig nyúló 111 km hosszú vasútvonalán, 1897-ben indult meg a forgalom. A trianoni békeszerződés után a pálya 38 km-es szakasza Ausztriához került. A magyarországi vonal jelentős részét 1979-ben megszüntették, azóta Fertőszentmiklóst és az ausztriai Neusiedl am See (Nezsider) települést köti össze a vasút. A vonal üzemeltetését a kezdetektől fogva, mind a magyarországi, mind az ausztriai részen a GYSEV Zrt. végzi.

A vonal villamosítása 2004-re készült el – jóllehet a magyar áramrendszerrel, a vonalon az ÖBB (Osztrák Vasúttársaság) kétáramnemű szerelvényei is közlekednek. A közszolgáltatási személyszállítást a GYSEV Zrt. biztosítja, az ÖBB-től bérelt villamos motorvonatokkal és ingavonatokkal.

A FHÉV Zrt. részvényeit 2010-ben az NSB GmbH-ra átruházták, ehhez egy osztrák törvény biztosított jogalapot. A Neusiedler Seebahn GmbH 50,1%-ban Burgenland tartomány és 49,9 %-ban az osztrák szövetségi állam tulajdonában áll. Ettől a gazdasági társaságtól vásárolta meg a GYSEV Zrt. az FHÉV Zrt.-t, amely a továbbiakban a GYSEV Zrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként működik tovább.

Kapcsolódó dokumentumok:

Bécsi és Wulkaprodersdorfi Fióktelep

Célja: A Társaság osztrák törvények és biztonsági előírások szerinti működésének a biztosítása.

A Fióktelep egységei

Forgalom 

Célja a vasúti forgalmi tevékenységek szervezése, azok szakmai, személyzeti és tárgyi feltételeinek biztosítása, a megrendelők igényeinek figyelembe vételével a forgalom biztonságos és gazdaságos lebonyolítása. 

Infrastruktúra 

Feladata a vasúti pálya és tartozékainak, a távközlési és biztosítóberendezési eszközöknek, valamint az elektromos felsővezeték rendszernek és egyéb elektromos berendezéseknek a közlekedés és forgalom szempontjából biztonságos állapotának biztosítása.

Személyszállítás 

Személyszállítási tevékenységgel összefüggő stratégiai és operatív, a forgalom lebonyolításával kapcsolatos feladatok ellátása, biztonságos és ügyfélközpontú, a megrendelők által elvárt minőségi és mennyiségi mutatóknak megfelelő személyszállítási szolgáltatás végrehajtása a Társaság osztrák üzemrészében. 

Expresszó
GYSEV Expresszó hirdetés 202002
Hotel Sopron

A Hotel Sopron honlapját a www.hotelsopron.hu címen éri el.