Menetjegyek

Sopronból Ausztriába VOR kedvezménnyel

Vigye magával kerékpárját is!
Vigye magával kerékpárját is!

A Sopronból Ausztria felé utazó utasaink részére a nemzetközi menetjegyeknél jóval kedvezőbb áron, osztrák belföldi díjszabás szerint értékesítjük a menetjegyeket.

Ezen belül Ausztria keleti régiójában a VOR (Kelet-régió Közlekedési Szövetség) tarifája van érvényben, amely további kb. 5-10 %-os kedvezményt tartalmaz.

Barangoljon kedvére a szomszédos Burgenlandban!

Sopronból Bécs (Wien), Bécsújhely (Wiener Neustadt) és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) felé indulnak közvetlen vonatok. Sopronból Kismarton (Eisenstadt) mindössze 25 perc alatt elérhető. A burgenlandi tartományi központba az átszállás Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) állomáson minden órában biztosított.

A menetjegyárak meghatározása az útvonal hossza alapján történik.

Érvényes menetdíjak: www.vor.at 

Felhasználási feltételek

A Bécsig váltott menetjeggyel a tömegközlekedési eszközök (villamos, autóbusz, metró, S-Bahn, valamint a buszjáratok közül a Postbus és a dr. Richard busz járatai) is igénybe vehetők, a megérkezéstől számítva 1 órán át, távolodó útirányban. A Bécs városhatáráig szóló menetjegy ára felnőtteknek 16,80 EUR, gyermekek részére pedig 8,40 EUR, ez azonban bécsi 100-as zónára érvényes menetokmánnyal együtt jogosít az osztrák fővárosba történő utazásra.

Gyermekek 6-15 éves korig kedvezményes áron utazhatnak. 6 éves kor alatt, felnőtt kíséretében az utazás díjmentes.

Kutyák részére is a kedvezményes menetdíjat kell fizetni.

A jegy a Közlekedési Társulásban részes szolgáltatók – Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB), a GYSEV Zrt. osztrák vonalai (Raaberbahn AG) a Bécsi Helyiérdekű Vasutak (Wiener Lokalbahnen), valamint a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) – járatain, 2. kocsiosztályon, és csak egy útra érvényes. Oda-vissza szóló utazás esetén napijegy váltható, amelyek ára hozzávetőlegesen az egy útra szóló menetjegyek kétszerese. A részletes menetdíjak a VOR honlapján kérdezhetők le. A VOR jegyei a WestBahn járatain nem érvényesek!

A VOR menetjegy legfeljebb 1 órával a vonat indulása előtt váltható. A jegy kizárólag a soproni nemzetközi menetjegypénztárunkban kapható. A pénztár nyitva tartási idején kívül a vonaton vásárolható meg a menetjegy. A vonaton csak euróval történő fizetés lehetséges.

Értékesítési helyek

A VOR menetjegy a soproni nemzetközi pénztárban kapható, annak nyitva tartási idejében. A menetjegy az ÖBB egyes vonatain található automatákból is megvásárolható.

Információ a bécsi városi közlekedésről: www.wiener-linien.at

További részletes tájékoztatásért forduljon soproni nemzetközi jegypénztárunkhoz, vagy látogasson el az osztrák szövetségi vasutak (www.oebb.at) vagy a VOR (www.vor.at) oldalára.

 

Einfach-Raus-Ticket

Ha nem egyedül indul útnak, javasoljuk az Einfach-Raus-Ticket nevű, 2-5 fő részére váltható, ausztriai vasúti napijegyet, amely már két személy együttes utazása esetén is kedvezményt kínál! 
Az Einfach-Raus-Radticket menetjegy által lehetőség nyílik több kerékpáros utas együttes utazására is, így kedvezményes jeggyel,  két keréken fedezhető fel Ausztria.

Jegyárak, felhasználási feltételek: https://www.oebb.at/de/tickets-kundenkarten/freizeit-urlaub/einfach-raus-ticket


Vorteilscard

Gyakran utazik Ausztrián belül?

Válassza a Vorteilscard kártyát, és utazzon kedvezményesen egész Ausztriában.

A kártya évi egyszeri megvásárlásával 45-50 %-os kedvezménnyel utazhat Ausztria teljes területén. 

Vorteilscard kártyát bárki igényelhet, mely a GYSEV Zrt. soproni nemzetközi jegypénztárában, valamint az ÖBB állomások bármelyikén igényelhető. A kártya díját az igénylő életkora határozza meg. A Vorteilscard névre szóló, át nem ruházható.

A kártyabirtokos Ausztriában a kártya felmutatásával, az aktuális Díjszabásban szereplő ár 50%-kal csökkentett árat fizeti.

További részletes tájékoztatásért forduljon soproni nemzetközi jegypénztárunkhoz a 99/577 212-es telefonszámon. Bővebb információ az ÖBB weboldalán (www.oebb.at) is elérhető.

 

Fertőszentmiklósról Ausztriába kedvezményes EURegio Special menetjeggyel

Ismerje meg a Fertő tó kincseit, kerekezzen a jól kiépített kerékpárutakon, élvezze a biciklizés által nyújtott szabadságot! Utazzon regionális vonatokkal a tó mentén, vagy látogasson el a Fertővidéki HÉV vonalán Bécsbe!

Fertőszentmiklósról – pomogyi (Pamhagen) átszállással – Neusiedl am See és Bécs (Wien) felé lehet eljutni. Egyes délelőtti vonatok közvetlenül Bécsig, délután pedig Bécsből Fertőszentmiklósig közlekednek.

A vonatok közlekedési rendje osztrák munkarendhez igazodik, erről kérjük, tájékozódjon a Nemzetközi menetrendek menüpont alatt.

Fertőszentmiklós és Pamhagen között magyar belföldi díjszabás szerint értékesítjük a menetjegyeket, így itt a belföldi vasúti kedvezmények is igénybe vehetők.

Fertőszentmiklós – Pamhagen: 450 Ft / teljes árú menetjegy egy útra

Kerékpárjegy: 500 Ft / kerékpár.

A jegyek valamennyi magyarországi pénztárban megválthatók.

Megújult a fertőszentmiklósi állomásépület
Fertőszentmiklós

Fertőszentmiklósi indulással az EURegio Special menettérti kedvezményt ajánljuk, amellyel – szabad kapacitás függvényében – kerékpár is díjmentesen szállítható.

EURegio Special menettérti jegy ára

ViszonylatFelnőtt ár oda-visszaGyermek ár oda-vissza
Fertőszentmiklós – Wien23,00 € (8 970 Ft)11,50 € (4 485 Ft)

Felhasználási feltételek

Az EURegio Special menettérti jegy 2 napig érvényes. A jegy elővételben is megváltható. Az EURegio Special menettérti menetjegy gyors- és személyvonatokon, illetve Ausztriában az R, és REX vonatokon, mindenhol csak 2. kocsiosztályon érvényes. Egyéb magasabb kategóriájú (IC, EC, EN, RJ) vonatokon a jegyek nem használhatók!

A 4 számjegyű, 9-cel kezdődő, a menetrendben kövéren szedett vonatszámokkal jelzett vonatok nem minősülnek távolsági vonatnak, így ezeken a vonatokon az EURegio menetjegyek igénybe vehetők.

A jegyek minden bécsi, illetve grazi pályaudvarra/pályaudvarról érvényesek, vasút igénybevétele mellett.

Kedvezményes ár

Az EURegio Special menetdíjak fixen meghatározott árak, amelyekből, a gyermek és kutya kivételével, további kedvezmény nincs. Az EURegio menetjegy ausztriai kiindulással Magyarországon nem adható ki, kizárólag magyarországi kiindulási állomással értékesíthető.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek Magyarországon a vonaton nem vásárolhatóak meg.

Gyermekkedvezmények:

 • Magyarországon történő jegykiadás esetében: 6-tól 15 éves korig, a teljes útvonalra.

Értékesítési helyek

 • Az EURegio Special menettérti menetjegyek megvásárlása valamennyi nemzetközi jegykiadásra felhatalmazott jegykiadóhelyen lehetséges.
 • Sopron állomáson korlátozottan kaphatók EURegio heti és EURegio Special menetjegyek: 
  • Sopronban nem váltható a Szombathely–Wien, Szombathely–Wiener Neustadt és Győr–Wiener Neustadt viszonylatokra  EURegio Special menetjegy.
 • Körmend, Szentgotthárd, Kapuvár, Csorna, Bük, Vasvár, Kőszeg, Répcelak és Fertőszentmiklós állomáson az Euregio Special típusú menetjegyek megválthatók.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek nem cserélhetők és nem téríthetők vissza.

A kedvezmény 2015. január 1-jétől visszavonásig érvényes.

(Kivonat a Két- és többoldalú megállapodások gyűjteményéből)

 

Szentgotthárd / Szombathely – Ausztria

Látogasson el Grazba, az óratorony városába, élvezze a kultúra és a művészet harmóniáját!

A stájer fővárosba való eljutást Szombathely felől kényelmes és gyors összeköttetéssel, sűrű vonatközlekedéssel és, az EURegio Special menettérti kedvezménynek köszönhetően, vonzó árakkal biztosítjuk. A szentgotthárdi határállomáson minden esetben csatlakozást biztosítunk a Graz felé közlekedő osztrák vonatokra.

A Grazba esténként induló, és onnan reggel visszaforduló Rába IC a távolsági forgalomra berendezett, komfortos, felújított, fülkés RaaberCity kocsikkal közlekedik. Kedvezményes helybiztosítást is tartalmazó SparSchiene menetjegyek Szombathely és Graz között 9 €-tól válthatók. Ezek a jegyek adott napra, és vonatra érvényesek, cseréjük és visszatérítésük nem lehetséges.

Szombathelyről – soproni átszállással – Bécs (Wien) és Bécsújhely (Wiener Neustadt) felé is el lehet jutni, amelyhez szintén az EURegio Special kedvezményt ajánljuk.

EURegio Special menettérti jegyek árai

ViszonylatFelnőtt ár
oda-vissza
Gyermek ár
oda-vissza
Szombathely – Graz19,00 € (7 410 Ft)9,50 € (3 705 Ft)
Szombathely – Feldbach11,00 € (4 290 Ft)5,50 € (2 145 Ft)
Szombathely – Wiener Neustadt17,00 € (6 630 Ft)8,50 € (3 315 Ft)
Szombathely – Wien27,00 € (10 530 Ft)13,50 € (5 265 Ft)

Menetrendi információért kattintson ide!

Felhasználási feltételek

Az EURegio Special menettérti jegy 2 napig érvényes. A jegy elővételben is megváltható. Az EURegio Special menettérti menetjegy gyors- és személyvonatokon, illetve Ausztriában az R, és REX vonatokon, mindenhol csak 2. kocsiosztályon érvényes. Egyéb magasabb kategóriájú (IC, EC, EN, RJ) vonatokon a jegyek nem használhatók!

A jegyek minden bécsi, illetve grazi pályaudvarra/pályaudvarról érvényesek, vasút igénybevétele mellett. Szombathely – Wien viszonylatban Ebenfurth és Wiener Neustadt érintésével is lehet utazni.

Kedvezményes ár

Az EURegio Special menetdíjak fixen meghatározott árak, amelyekből, a gyermek és kutya kivételével, további kedvezmény nincs. Az EURegio menetjegy ausztriai kiindulással Magyarországon nem adható ki, kizárólag magyarországi kiindulási állomással értékesíthető.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek Magyarországon a vonaton nem vásárolhatóak meg.

Gyermekkedvezmények:

 • Magyarországon történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 14 éves korig, a teljes útvonalra.
 • Ausztriában történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 15 éves korig, a teljes útvonalra.

Értékesítési helyek

 • Az EURegio Special menettérti menetjegyek megvásárlása valamennyi nemzetközi jegykiadásra felhatalmazott jegykiadóhelyen lehetséges.
 • Sopron állomáson korlátozottan kaphatók EURegio heti és EURegio Special menetjegyek: 
  • Sopronban nem váltható a Szombathely–Wien, Szombathely–Wiener Neustadt és Győr–Wiener Neustadt viszonylatokra  EURegio Special menetjegy.
 • Körmend, Szentgotthárd, Kapuvár, Csorna, Bük, Vasvár, Kőszeg, Répcelak és Fertőszentmiklós állomáson az Euregio Special típusú menetjegyek megválthatók.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek nem cserélhetők és nem téríthetők vissza.

A kedvezmény 2015. január 1-jétől visszavonásig érvényes.

(Kivonat a Két- és többoldalú megállapodások gyűjteményéből)

 

Egyéb határ menti kedvezmények

Látogasson el az osztrák határ közeli városokba regionális vonatokkal! Az eljutást Tatabánya, Győr és Mosonmagyaróvár állomásokról kényelmes és gyors összeköttetéssel, sűrű vonatközlekedéssel és, az EURegio Special menettérti kedvezménynek köszönhetően, vonzó árakkal biztosítja a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt., az Osztrák Szövetségi Vasutakkal (ÖBB) együttműködve.

Győrből soproni átszállással Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) is el lehet jutni, de Hegyeshalmon át további osztrák célállomások is elérhetők.
A menetrendről tájékozódjon a MÁV-START Zrt. oldalán (http://www.mav-start.hu).

 EURegio Special menettérti kedvezmények

ViszonylatFelnőtt ár oda-visszaGyermek ár oda-vissza
Tatabánya – Wien26,00 € (10 140 Ft)13,00 € (5 070 Ft)
Győr – Wien23,00 € (8 970 Ft)11,50 € (4 485 Ft)
Győr – Bruck an der Leitha14,00 € (5 460 Ft)7,00 € (2 730 Ft)
Győr – Neusiedl am See (Hegyeshalmon át)14,00 € (5 460 Ft)7,00 € (2 730 Ft)
Győr – Wiener Neustadt (Sopronon át)18,60 € (7 254 Ft)9,30 € (3 627 Ft)
Mosonmagyaróvár – Wien19,00 € (7 410 Ft)9,50 € (3 705 Ft)
Mosonmagyaróvár – Bruck an der Leitha9,60 € (3 744 Ft)4,80 € (1 872 Ft)
Mosonmagyaróvár – Neusiedl am See
(Hegyeshalmon át)
9,60 € (3 744 Ft)4,80 € (1 872 Ft)

Felhasználási feltételek

Az EURegio Special menettérti jegy 2 napig érvényes. A jegy elővételben is megváltható. Az EURegio Special menettérti menetjegy gyors- és személyvonatokon, illetve Ausztriában az R, és REX vonatokon, mindenhol csak 2. kocsiosztályon érvényes. Egyéb magasabb kategóriájú (IC, EC, EN, RJ) vonatokon a jegyek nem használhatók!

A 4 számjegyű, 9-cel kezdődő, a menetrendben kövéren szedett vonatszámokkal jelzett vonatok nem minősülnek távolsági vonatnak, így ezeken a vonatokon az EURegio menetjegyek igénybe vehetők.

A jegyek minden bécsi, illetve grazi pályaudvarra/pályaudvarról érvényesek, vasút igénybevétele mellett. Győr díjszabási elnevezés alatt érvényesek a jegyek Győr, Győrszentiván, Győr-Gyárváros és Győrszabadhegy állomásokról/állomásokra.

Kedvezményes ár

Az EURegio Special menetdíjak fixen meghatározott árak, amelyekből a gyermek és kutya kivételével további kedvezmény nincs. Az EURegio és EURegio Special menetjegy ausztriai kiindulással Magyarországon nem adható ki, kizárólag magyarországi kiindulási állomással értékesíthető.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek Magyarországon a vonaton nem vásárolhatóak meg.

Gyermekkedvezmények:

 • Magyarországon történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 14 éves korig, a teljes útvonalra.
 • Ausztriában történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 15 éves korig, a teljes útvonalra.

Értékesítési helyek

 • Az EURegio Special menettérti menetjegyek megvásárlása valamennyi nemzetközi jegykiadásra felhatalmazott jegykiadóhelyen lehetséges.
 • Sopron állomáson korlátozottan kaphatók EURegio heti és EURegio Special menetjegyek: 
  • Sopronban nem váltható a Szombathely–Wien, Szombathely–Wiener Neustadt és Győr–Wiener Neustadt viszonylatokra  EURegio Special menetjegy.
 • Körmend, Szentgotthárd, Kapuvár, Csorna, Bük, Vasvár, Kőszeg, Répcelak és Fertőszentmiklós állomáson az Euregio Special típusú menetjegyek megválthatók.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek nem cserélhetők és nem téríthetők vissza.

A kedvezmény 2015. január 1-jétől visszavonásig érvényes.


Zalaszentiván – Zalaegerszeg – Hodos (Gr) – Muraszombat (Murska Sobota) kedvezményes jeggyel

A START Regio SI (Szlovénia) egyéni utazások alkalmára kínál mintegy 70 %-os kedvezményes ajánlatot) között. 

A kedvezmény Zalaszentiván – Zalaegerszeg – Hodos (Gr) – Muraszombat (Murska Sobota) viszonylaton érvényes. 

A menetjegy valamennyi köztes magyarországi megállóhelyről, valamint a szlovén kiindulási állomásról is megváltható.

Érvénytartam: az érvényesség napján 23:59-ig.

Árak:

ViszonylatTeljes áruGyermek*Kutya szállítás**
Zalaegerszeg -Hodos3,10 € (1 209 Ft)1,55 € (605 Ft)1,55 € (605 Ft)
Andráshida – Hodos2,70 € (1 053 Ft)1,35 € (527 Ft)1,35 € (527 Ft)
Bagod – Hodos2,50 € (975 Ft)1,25 € (488 Ft)1,25 € (488 Ft)
Zalaszentgyörgy – Hodos2,50 € (975 Ft)1,25 € (488 Ft)1,25 € (488 Ft)
Zalacséb-Salomvár – Hodos2,30 € (897 Ft)1,15 € (449 Ft)1,15 € (449 Ft)
Budafa – Hodos2,10 € (819 Ft)1,05 € (410 Ft)1,05 € (410 Ft)
Zalapatakalja - Hodos2,10 € (819 Ft)1,05 € (410 Ft)1,05 € (410 Ft)
Zalalövő – Hodos2,10 € (819 Ft)1,05 € (410 Ft)1,05 € (410 Ft)
Felsőjánosfa - Hodos1,90 € (741 Ft)0,95 € (371 Ft)0,95 € (371 Ft)
Pankasz – Hodos1,60 € (624 Ft)0,80 € (312 Ft)0,80 € (312 Ft)
Nagyrákos – Hodos#1,50 EUR0,75 € (293 Ft)0,75 € (293 Ft)
Őriszentpéter - Hodos1,50 € (585 Ft)0,75 € (293 Ft)0,75 € (293 Ft)
Bajánsenye – Hodos1,40 € (546 Ft)0,70 EUR0,70 EUR
ViszonylatTeljes áruGyermek*Kutya szállítás**
Zalaegerszeg -Muraszombat4,00 € (1 560 Ft)2,00 € (780 Ft)2,00 € (780 Ft)
Andráshida – Muraszombat3,60 € (1 404 Ft)1,80 € (702 Ft)1,80 € (702 Ft)
Bagod – Muraszombat3,40 € (1 326 Ft)1,70 € (663 Ft)1,70 € (663 Ft)
Zalaszentgyörgy – Muraszombat3,40 € (1 326 Ft)1,70 € (663 Ft)1,70 € (663 Ft)
Zalacséb-Salomvár – Muraszombat3,20 € (1 248 Ft)1,60 € (624 Ft)1,60 € (624 Ft)
Budafa – Muraszombat3,00 € (1 170 Ft)1,50 € (585 Ft)1,50 € (585 Ft)
Zalapatakalja – Muraszombat3,00 € (1 170 Ft)1,50 € (585 Ft)1,50 € (585 Ft)
Zalalövő – Muraszombat3,00 € (1 170 Ft)1,50 € (585 Ft)1,50 € (585 Ft)
Felsőjánosfa – Muraszombat2,80 € (1 092 Ft)1,40 € (546 Ft)1,40 € (546 Ft)
Pankasz – Muraszombat2,50 € (975 Ft)1,25 € (488 Ft)1,25 € (488 Ft)
Nagyrákos – Muraszombat2,40 € (936 Ft)1,20 € (468 Ft)1,20 € (468 Ft)
Őriszentpéter – Muraszombat2,40 € (936 Ft)1,20 € (468 Ft)1,20 € (468 Ft)
Bajánsenye - Muraszombat2,30 € (897 Ft)1,15 € (449 Ft)1,15 € (449 Ft)

*Gyermek jegy: 6-15 év
**Kutya szállítása: A felnőtt 2. osztályú kedvezményes menetdíj 50%-a.

Az ajánlat a helybiztosítás díját nem tartalmazza. Az ajánlat 1. és 2. kocsiosztályon is igénybe vehető, ez esetben a helybiztosítás díját külön meg kell váltani.

A menetdíjból további kedvezmény nem adható. A regionális menetjegy kizárólag az útvonalon érintett állomásokon és a vonaton (ha a felszállási állomáson nincs jegykiadás) vásárolható meg.

Értékesítés

 • Nemzetközi menetjegyet árusító állomási és partneri pénztárakban, kizárólag a kedvezményben érintett állomásokon és megállóhelyeken.
 • Fedélzeti jegykiadás: A érvényességi területben meghatározott vonalak nemzetközi menetjegyet nem értékesítő megállóhelyein és állomásain felszálló utasok számára a menetjegy a vonaton megváltható. 
Bérletek

Heti és havijegyek (VOR)

A Sopronból Ausztria irányába történő rendszeres utazásokhoz ajánljuk a soproni

nemzetközi jegypénztárunkban elérhető heti- és havijegyeket, melyeket kedvezményesen, az osztrák belföldi díjszabás szerint biztosítunk.

Menetrendi információk: az www.oebb.at

Ezen belül Ausztria keleti régiójában a VOR (Kelet-régió Közlekedési Szövetség) tarifája van érvényben, amely további, akár 5-10 %-os kedvezményt tartalmaz.

Az árak az utazási távolságok szerint változik.

Érvényes menetdíjak: a www.vor.at

Felhasználási feltételek

A VOR hetijegy (Wochenkarte) naptári hétre szól, hétfő 0:00 órától a következő hét hétfőjén 9:00 óráig érvényes.

A VOR havijegy (Monatskarte) naptári hónapra szól, az adott hónap hónap 1-jén 0:00 órától a következő hónap 2-án 24:00 óráig érvényes

A bécsi városi közlekedéssel kombinált heti- és havijeggyel valamennyi bécsi tömegközlekedési eszköz (villamos, autóbusz, metró, S-Bahn, valamint a buszjáratok közül a Postbus és a Dr. Richard járatai) igénybe vehető.

A VOR heti- és havijegy a részes szolgáltatók – Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB), a GYSEV Zrt. osztrák vonalai (Raaberbahn AG) a Bécsi Helyiérdekű Vasutak (Wiener Lokalbahnen), valamint a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) – járatain, 2. kocsiosztályon érvényesek. A VOR jegyei a WestBahn járatain nem érvényesek!

Értékesítési helyek

A VOR heti- és havijegy kizárólag a soproni nemzetközi menetjegypénztárunkban kapható, annak nyitva tartási idejében. A jegyek elővételben is megválthatók.

A bécsi városi közlekedésről és annak viteldíjairól a közlekedési vállalat honlapján (http://www.wiener-linien.at) találhat bővebb információt, német és angol nyelven.

További részletes tájékoztatásért forduljon a soproni nemzetközi pénztárunkhoz (06 99 577 212) vagy látogasson el az osztrák szövetségi vasutak (http://www.oebb.at) vagy a VOR (http://www.vor.at) oldalára.

 

Hallgatói havijegyek

A Sopronból Ausztria keleti része felé rendszeresen utazó, osztrák felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók részére a VOR (Keleti Régió Közlekedési Szövetség) kedvezményes hallgatói havijegyeit (VOR-HochschülerInnen-Monatskarte) ajánljuk.

Az árak kiszámítása az útvonal hossza alapján történik.

Felhasználási feltételek

A VOR hallgatói havijegy (VOR Hochschüler) naptári hónapra szól, az adott hónap 1-jén 0:00 órától a következő hónap 2-án 24:00 óráig, a rajta szereplő útvonalon korlátlan számú utazásra érvényes.

A VOR hallgatói havijegy 26 éves korig váltható. A havijegyhez érvényes, 26 év alattiak számára szóló osztrák vasúti kedvezménykártyára (ÖBB-VORTEILScard) van szükség.

A VOR hallgatói havijegy a Közlekedési Társulásban részes szolgáltatók – ÖBB, Raaberbahn, Wiener Lokalbahn – 2. kocsiosztályon érvényesek.

* A bécsi városi közlekedés igénybevételéhez érvényes heti vagy havibérlettel, vagy szemeszter kártyával is rendelkezni kell. 

Értékesítési helyek

A VOR hallgatói havijegy kizárólag a soproni nemzetközi menetjegypénztárban kapható, annak nyitva tartási idejében. A jegyek elővételben is megválthatók.

A bécsi városi közlekedésről és annak viteldíjairól a közlekedési vállalat honlapján (http://www.wiener-linien.at) találhat bővebb információt, német és angol nyelven.

Ausztriai közoktatási intézményekben tanulók részére a kedvező árú Jugendticket, és a Top Jugendticket is igénybe vehető, ez azonban csak Ausztriában kapható. 

További részletes tájékoztatásért forduljon soproni nemzetközi pénztárunkhoz (06 99 577 212), vagy látogasson el az osztrák szövetségi vasutak (http://www.oebb.at) vagy a VOR (http://www.vor.at) oldalára.

 

Interrail

Ez a bérlettípus Európa számos országában érvényes. 

Használatával korlátlanul utazhat a részes országok államvasúti hálózatán, valamint egyes magánvasutak vonalain a választott kocsiosztályon, érvénytartama alatt, illetve a választott napokon, míg más magánvasutakon felmutatásával akár féláron is válthat menetjegyet.

Az InterRail megváltásával további kedvezményekben is részesülhetünk:

 • ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon,
 • ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon,
 • kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,
 • ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba,
 • kedvezményes belépő múzeumokba és egyéb látogatóhelyekre, városnéző programokra.

Árak és további információk: www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/interrail-berletek

 

KlimaTicket Österreich

Egy jeggyel egész Ausztriában!

A KlimaTicket Österreich(KlimaTicket Ö) érvényes Ausztria területén belül, a közösségi közlekedésben résztvevő minden menetrend szerinti járatra.  (Résztvevő közlekedési táraságok:  https://www.klimaticket.at/).

Jegytípusok, felhasználási feltételek, árak

KlimaTicket Ö Classic 
mindenki számára, korlátozás nélkül 
Ára: 1095 EUR / év

KlimaTicket Ö Jugend 
26 éven aluliak számára
Ára: 821 EUR / év

KlimaTicket Ö Senior 
65 éven felüliek számára
Ára: 821 EUR / év

KlimaTicket Ö Spezial 
fogyatékkal élő, tartósan beteg személyek számára
Ára: 821 EUR / év

KlimaTicket Ö Familie 
A KlimaTicket Ö Classic, KlimaTicket Ö Jugend, KlimaTicket Ö Senior vagy KlimaTicket Ö Spezial birtokában további 110 EUR ellenében akár további 4 fő 6 és 15 év közötti gyermek utazhat együtt díjmentesen.
Ára: 1 205 EUR / 931 EUR / év

A jegy megvásárolható:

A jegy igényléshez a következő adatokat szükséges megadni: név, születési dátum, cím, érvényesség kezdete, fizetési mód. Valamint a jegy tulajdonosáról készült fényképet kell leadni.

A kártya díját egyösszegben, valamint részletekben, havonta is lehet fizetni. Részletfizetés választása esetén az első 2 hónapra eső díjat a jegy váltásával egyidejűleg helyben kell megfizetni, ezt követően a 3. hónaptól a mindenkor esedékes díjat a megadott bankszámláról automatikus levonják. (Magyar bankszámla esetén célszerű a jegyváltást megelőzően az automatikus deviza levonás lehetőségéről a számlavezető bankkal egyeztetni.)


A kártya elvesztése
A plasztikkártya formátumú jegy elvesztését vagy ellopását haladéktalanul jelenteni kell az illetékes hatóságnak és személyesen egy szolgáltatóponton vagy telefonon a 0800 24 00 50 telefonszámon vagy a www.klimaticket.at/kontakt oldalon található kapcsolatfelvételi űrlapon.

Felmondás
Az érvényesség időtartamán belül a jegy az érvényesség hetedik hónapjától írásban indoklás nélkül lemondható az erre szolgáló kitöltött, aláírt formanyomtatvány és a jegy szolgáltatóponton történő leadásával. Felmondás esetén egy havi felmondási díj kerül felszámításra.

Rendkívüli felmondásra az alábbi esetekben van lehetőség:
-    Ausztriából másik országba történő költözés esetén, az új lakcím igazolásával
-    három hónap, vagy annál hosszabb ideig tartó betegség esetén, orvosi igazolással 
-    munkanélküliség esetén, munkanélküli igazolással
-    haláleset esetén.

Rendkívüli felmondás esetén felmondási díj nem kerül fel felszámításra.

További részletek: www.klimatciket.at, https://www.raaberbahn.at/tickets-leistungen/tickets

Fertő-táj felfedező jegy

ÚJ FERTŐ-TÁJ VONATOK 2024. április 13.- augusztus 25.

Fertő-táj vonatok Fertő-táj vonatok

Fedezze fel az Unesco Világörökség részét az új Fertő-táj vonatokkal!

 • közvetlen csatlakozás Budapest, Szombathely, Szentgotthárd irányából
 • kényelmes, klimatizált motorvonat
 • alacsonypadlós szerelvény által könnyed fel-és leszállás

Egy és kétnapos aktív kikapcsolódás - Fertő-táj felfedező jeggyel, tartalma:

 • Sopron-Fertőszentmiklós-Pamhagen-Neusiedl am See viszonylaton közlekedő Fertő-táj vonatokon történő utazás.
 • Pamhagen-Neusiedl am See között tetszőleges fel-és leszállás, rugalmas közlekedés.
 • Díjmentes kerékpárszállítás Sopron-Neusiedl am See viszonylaton. 

Jegytípusok

Egy útra szóló jegy24 órás jegy

48 órás jegy

Felnőtt

3,00 € (1 170 Ft)

6,00 € (2 340 Ft)

8,00 € (3 120 Ft)

Gyermek (6-15 év)

2,00 € (780 Ft)

3,00 € (1 170 Ft)

4,00 € (1 560 Ft)

Nyugdíjas

3,00 € (1 170 Ft)

6,00 € (2 340 Ft)

8,00 € (3 120 Ft)

Kerékpár, kutya

Díjmentes

Érvénytartam

Egy útra szóló jegy: az utazás napján, egyszeri alkalommal.

24 órás jegy: A menetjegy a jegyváltás időpontjától vagy az utas által meghatározott időponttól kezdődően 24 óráig, de legkésőbb az utazás napját követő vasárnapi közlekedési nap +23:59 percig érvényes.

48 órás: A menetjegy a jegyváltás időpontjától vagy az utas által meghatározott időponttól kezdődően 48 óráig, de legkésőbb az utazás napját követő vasárnapi közlekedési nap +23:59 percig érvényes.
 

Fertő-táj jegy váltható:

 • bármely GYSEV jegypénztárban,
 • MÁV-START nemzetközi pénztáraiban,
 • online - interneten  és applikációban(MÁV App),
 • a GYSEV belföldi vonatokon (amennyiben a felszállási helyen jegypénztár nem elérhető),
 • a Fertő-táj vonatok fedélzetén a jegyvizsgálónál.

Fertő-táj vonatok menetrendi kivonat

Fertő-táj vonat   Fertő-táj vonat

Átszállás esetén Szentgotthárd (Szombathely) irányából 9167; 9185 Sopron érk.

8:51

14:51

 Neusiedl am See11:3317:33
Sopron9:0815:08 Fertőszéplak-Fertőd12:1818:18

Átszállás esetén Budapest, Győr irányából IC 982; IC 994 Fertőszentmiklós érk.

9:19

15:19

 Fertőszentmiklós12:2118:21
Fertőszentmiklós9:3815:38 

Továbbutazás esetén Budapest, Győr irányába IC 995; IC 981 Fertőszentmiklós ind.

12:3818:38
Fertőszéplak-Fertőd9:4115:41 Sopron12:4718:47
Neusiedl am See10:2616:26 

Továbbutazás esetén Szentgotthárd (Szombathely) 9184; 9168 irányába Sopron ind.

13:08

19:06

*Közlekedik: 2024.04.13.-08.25. között szombat- és vasárnapi napokon. Pamhagen és Neusiedl am See között minden állomás és megállóhelyen megáll. A táblázatban szereplő IC vonatokon a kerékpárszállítás biztosított. A megjelölt IC vonatokra kerékpárjegy, valamint a kerékpárhelyjegy megváltása szükséges.

A Fertő-táj vonatok részletes menetrendje megtekinthető az alábbi linken:

Fertő-táj csatlakozó jegy

Bármely belföldi induló állomásról a Fertő-táj vonatokra történő átszállás esetén belföldi utazási kedvezmény vehető igénybe, miszerint az utazás hazaútban díjmentes. A kedvezmény igénybevételét visszaútban a jegyvizsgálat során a Fertő-táj felfedező jegy felmutatásával igazolni szükséges. 

Az alkalmi kedvezményes Fertő-táj csatlakozó menetjegy felhasználható:
- odautazásra (adott hétvégén): péntek 0:00 órától – vasárnap 23:59 percig,
- visszautazásra: szombat 0:00 órától – hétfő 23.59 percig.

A belföldi vonatokra kerékpárjegy váltása kötelező.

Turisztikai kiadványok a Fertő-táj látnivalóiról, térképek, kerékpáros útvonalak

Magyar nyelvű kiadványok

Fertő-táj

Német és angol nyelvű tájékoztatók

Zöld mobilitás a Fertő-tájon!

Euró elfogadása jegypénztárban, vonaton

Euróval fizethető menetjegyek

A nemzetközi jegypénztárakban (Sopron, Szombathely) vásárolt két vagy több országot érintő utazásra vagy valamely külföldi vasút belföldi szakaszára érvényes nemzetközi menetjegyek és a nemzetközi utazásokhoz kapcsolódó felárak Euróval történő fizetése megengedett.

Euróval történő fizetés lebonyolítása

Pénztárban

Elfogadható bankjegycímletek: 5, 10, 20, 50, 100, 200 €.

Elfogadható érmék: 1 és 2 €.

50 eurós bankjegy legalább 25,1 euró, 100 eurós bankjegy legalább 50,1 euró, 200 eurós bankjegy legalább 100,1 euró fizetendő összeg kiegyenlítésekor fogadható el. 

A menetjegy árának kombinált, részben euróban, részben forintban történő kiegyenlítése megengedett. 

A visszajáró összeg a pénztárnál forintban kerül kifizetésre a mindenkori árfolyam alapján. 

Vonaton

Elfogadható bankjegycímletek: 5, 10, 20, 50, 100* €.

Elfogadható érmék: 1 és 2 €.

50 eurós bankjegyet csak legalább 25,1 euró fizetendő összeg kiegyenlítésekor lehet elfogadni. 100 eurós bankjegy abban az esetben fogadható el, ha több utas szeretne együtt fizetni és a fizetendő összeg meghaladja az 50,1 eurót.

A menetjegy árának kombinált, részben euróban, részben forintban történő kiegyenlítése nem megengedett. 

Az utas részére a visszajáró összeg a vonaton forintban kerül kifizetésre.

Kérjük, segítsék munkatársainkat azzal, hogy lehetőség szerint a pontos összeget készítik elő.