Általános szekciófejléc
További szervezetek

Szolgáltatásmenedzsment üzletág

A Beszerzés és Készletgazdálkodás irányítja a GYSEV központi és helyi raktárainak készletgazdálkodását. Ez a szervezet üzemelteti többek között a vállalat Központi Ruharaktárát, ahol a jogosult munkavállalók az általuk megrendelt munkaruhákat átvehetik.

Ide tartozik a Gázolajkút is, ahol a GYSEV és a társvasutak dízelüzemű vontatójárműveinek és gépeinek kiszolgálását végezzük.

Munkatársaink az évi több ezer beérkező anyagigénylés feldolgozása és kielégítése mellett a vállalatnál képződő veszélyes hulladékok kezelését, hasznosítását, és a feleslegessé váló fenntartási anyagok értékesítését is végzik.

2015. január 1-től a Beszerzés és Készletgazdálkodás Szervezetéből kivált a GYSEV Zrt. Közbeszerzési Szervezete, illetve 2015. november 1-től, az új közbeszerzési törvény hatályba lépésétől, több olyan beszerzési terület, amely korábban a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozott, átkerült a Beszerzési Szervezethez (banki hitelek). Az önálló Közbeszerzési Szervezet működését a projekt szemléletű nagy értékű közbeszerzések, a felelősségi körök elhatárolása indokolta.

Készletgazdálkodás területén megerősítésre került a belső szolgáltatói szerep, új szolgáltatások bevezetésével, illetve a korábbi szolgáltatások hatékonyságának, színvonalának növelésével.

Az Ingatlangazdálkodás felelős a GYSEV tulajdonában lévő vagy működtetése alá rendelt ingatlanokért (pl: szolgálati lakások üzemeltetése), valamint a nyomda és a kertészet működéséért.

2015-ben átadásra került a Szolgáltatóház és a Kormányablak Sopron állomás felvételi épületében, melyek a városból és környékéről évente több ezer látogatót vonzanak pályaudvarunkra, mind több esetben arra ösztönözve őket, hogy a vasúti közlekedést használják.

Beruházási, felújítási, karbantartási tevékenységünk keretében Csorna állomáson villamos hálózatfejlesztést valósítottunk meg, Sopronban megkezdődött a Távközlési épület bővítése, és Szombathelyen, valamint Sopronban a KÖFE központ, Szombathelyen, a Munkásszállón forgalmi oktatóközpont kialakítása. Az állomásra utastéjékoztató táblákat helyeztünk ki, Répcelakon a pénztárat kompletten felújítottuk. Kapuváron, az önkormányzattal közös finanszírozással, közutat újítottunk fel.

Számos munkakörülmény javító (iroda felújítás, szociális blokkok kialakítása, felújítása), és energiahatékonyságot növelő fűtéskorszerűsítési, tető és homlokzatszigetelési, felújítási és karbantartási munkát végzünk el üzemeltetési területünkön. A tervezéssel megkezdődött az előkészítése - több helyszínre vonatkozóan - a P+R parkolók kialakításának, valamint az elmúlt években telepített kerékpártárolók lefedésének.