Általános szekciófejléc
Személyszállítási üzletág

Személyszállítási üzletág

"A Nyugat-Dunántúlon és Kelet-Ausztriában a közösségi közlekedés iránti keresletet erősítse a hivatás- és turisztikai célú forgalom ösztönzésével, a régióban utazók igényeihez illeszkedő minőségi személyszállítás biztosításával” - ez a GYSEV személyszállításának küldetése.

Ennek kulcseszközei a folyamatos termékfejlesztés, vonzó és színes termékpaletta, a hatékony kommunikáció, illetve a magas minőségű közlekedési szolgáltatások nyújtása az egyre nagyobb utasforgalom elérése érdekében. A GYSEV a régió közlekedésében egyfajta katalizátor szerepet tölt be, amelynek elengedhetetlen velejárója a közlekedési ágak közötti átjárás megteremtése, komplex szolgáltatások révén.

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel szoros együttműködésben dolgozunk, közös pénztárban szolgáljuk ki az utasokat Körmend, Szentgotthárd, Bük és Sopron állomásokon, közös információs pontok működnek a nagyobb vasút- és autóbusz-állomásokon, az utastájékoztató felületeken kölcsönösen elérhetők a vasúti és közúti menetrendi adatok.

A kombinált közlekedési ajánlatok évről-évre bővülnek, egyre többféle közös bérletet és jegyet kínálunk utasaink részére.

A GYSEV személyszállításának stratégiai célkitűzése, hogy a Nyugat-Dunántúl és a határon átnyúló ausztriai vonalak mentén regionális jelentőségű, vezető szerepet betöltő személyszállító társaság jöjjön létre. A régió vasúti közlekedésében kiemelt szerepet játszik a GYSEV, amely több mint két évtizede (1994 óta) tagja a Bécs központú, Keleti Régió Közlekedési Szövetségnek (VOR). Kiszolgálja a burgenlandi lakosok ingázó forgalmát és bekapcsolja Sopront a Bécs irányú, órás ütemes közlekedésbe, illetve jelentős regionális szerepkört lát el Szombathely térségében.

Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a régióközpontokba való eljutást igazi, elővárosi forgalommal, azaz ütemes, a hivatásforgalmat jól kiszolgáló menetrenddel és eszközökkel valósítsuk meg.

Az utazásaikhoz a vasutat választók számának növekedését többek között a kedvezőbb menetrendi kínálat, a kombinált bérletek bevezetése és a komfortérzet növelése érdekében tett lépések, az utazás közbeni utastájékoztató rendszer bevezetése, valamint kerékpártárolók építése eredményezte.

A szolgáltatási színvonal emelése érdekében FLIRT motorvonatok és RaaberCity kocsik álltak forgalomba,  ingyenes mobil internetezési lehetőséget biztosítunk  a nagyobb állomásainkon, az IC-kocsikban és a motorvonatokon, Sopron és Szombathely állomáson pedig személyautó-parkolóhelyeket biztosítunk utasainknak.