GYSEV Zrt.
Stratégiai műszaki fejlesztés (projektiroda)

Stratégiai műszaki fejlesztés (projektiroda)

A Projektiroda alapvető feladata egyrészt a hosszú távú infrastruktúra fejlesztési elképzelések, javaslatok, tervek, vagyis stratégiai koncepciók kidolgozása, másrészt a nagy pénzügyi erőforrás igényű infrastruktúra fejlesztési projektek beruházásainak előkészítése, megvalósítása, és lebonyolítása, vagyis az előbbiek valóra váltása. Ez a mindennapokban összetett és rendkívül változatos tevékenységét hordoz magában.

A Projektiroda felkutatja a lehetséges pályázati forrásokat és összehangolja a megvalósítani tervezett munkákkal. A cél a projektekre adható maximális – többnyire uniós – támogatást megszerezni, hogy megkezdődhessen az előkészítés.

A Projektiroda munkatársai a kivitelezési munka folyamatát a munkaterület átadással induló kezdetektől, a műszaki átadást követő használatba vétellel történő befejezésig koordinálják, azt rendszerességgel személyesen felügyelik. Ez a tevékenység a műszaki előrehaladástól elválaszthatatlan pénzügyi tervezést, a tényleges felhasználások nyomon követését, valamint a támogatással történő elszámolást is jelenti.