Bemutatkozás

A GYSEV Zrt. számára kiemelt jelentőségű feladat, hogy utazóközönsége és megrendelői számára mindig biztonságos, és a lehető legkorszerűbb infrastruktúrát nyújtsa magas áteresztő és feldolgozó kapacitással.

A Forgalom a GYSEV magyar üzemrészén biztosítja a biztonságos és gyors vasúti közlekedéshez elengedhetetlen forgalmi feltételeket. A GYSEV Forgalmi Szervezete tervezi meg, illetve irányítja a társaságunk vonalain zajló vonatforgalmat, valamint a Hálózati Üzletszabályzatunkban meghirdetett szolgáltatásokat.

Központi Forgalomellenőrző és -irányító rendszert építettünk ki, hogy az egyvágányú pálya kapacitását növelni tudjuk. 

A műszaki szakterület évek óta ISO 9001 minőségirányítási rendszer alapján végzi tevékenységét. A GYSEV mintegy 1500-1700 kocsit kezel naponta, kiemelt szerepet játszik a soproni Rendező pályaudvarunk és a terminálunk, amely igazi fordítókorong nyugat és kelet, észak és dél között.

Hosszúsín lehúzás
Hosszúsín lehúzás

Az Infrastruktúra Szervezet elsődleges feladata, hogy a nap 24 órájában biztosítsa a vonatközlekedéshez szükséges műszaki feltételeket a GYSEV Zrt. saját és üzemeltetett vasútvonalain, hatékonyan szüntesse meg az esetlegesen felmerülő hibákat és rendkívüli eseményeket. Tevékenysége négy szakterületre bontható: Pályafenntartás, Biztosítóberendezés Fenntartás, Villamos Vonal Fenntartás, Távközlés Fenntartás. Az infrastruktúra fejlesztése céljából több országos projekt lebonyolításában is aktívan részt vettünk.

2015. évben közreműködtünk a Porpác – Csorna – Mosonszolnok vasútvonal villamosításában, a Központi Forgalomirányító Rendszer kialakításában, az M85-M86 gyorsforgalmi utak építéséhez kapcsolódó műtárgyak építésében, a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalakon vasútra specializált mobiltelefon hálózat (GSM-R rendszer) kiépítésében, Hegyeshalom – Rajka vonalon új, korszerű vonatbefolyásoló rendszer (ETCS) kiépítésében, Sopron Nyugat transzformátor alállomás korszerűsítésében, és több közlekedésbiztonsági projekt fejlesztéseiben.

A GYSEV Zrt. emellett a versenyképes árufuvarozást szolgáló európai vasúti hálózatról szóló 913/2010/EU rendeletnek megfelelően tagja a Kelet/Kelet-Mediterrán (RFC OEM), a Rajna-Duna (RFC Rhine-Danube) és a Borostyán (RFC Amber) vasúti árufuvarozási folyosóknak. Társaságunk a Rajka és Zalaszentiván között teljes egészében villamosított vasútvonal üzemeltetése révén stratégiai szerepet tölt be a  Borostyán vasúti árufuvarozási folyosó működésében, tovább erősítve ezzel a nemzetközi vasúti árufuvarozás helyzetét Közép-Kelet-Európa vasúthálózatának észak-déli tengelyén.

A korszerű és környezetbarát vasút elengedhetetlen feltétele a villamos vontatás. 
Az üzemeltetett vonalaink, állomásaink és a három villamos alállomás villamos kapcsolása a gyors és hatékony üzemeltetés érdekében a soproni diszpécser központból való távvezérléssel megoldott.

A 2015-ös esztendőben mérföldkőhöz érkezett a Forgalom Szervezet. Az évről évre javuló menetrendszerűségi statisztikák 2015-ben is kedvezően alakultak, mind érkező, mind induló viszonylatban.

A 2014-ben indított ún. „Nagy KÖFI projekt” munkálatai 2015-ben elkezdődtek, melynek 2017-es zárásával a GYSEV teljes magyarországi hálózatán egységes KÖFI rendszer épül ki. A projekt első pilléreként tavaly átadásra és üzembe helyezésre került a csornai KÖFI Központ. Itt kaptak helyet a 8-as és a 16-os vasútvonalunk teljes szakaszának forgalomirányítói, akiknek összehangolt munkája révén a közlekedésbiztonság prioritása mellett fokozatosan javuló menetrend szerinti vonatközlekedést realizáltunk. A kiépített, vonat által vezérelt automata utastájékoztató rendszer, a pontosabb informálást és ez által nagyobb utazási komfortérzetet biztosít utasaink számára.

A teljes üzem- és forgalomirányítás átalakulásával Szombathelyen egy új KÖFI Központ, Sopronban pedig egy új KÖFE Központ munkái kezdődtek meg. A teljes megvalósuláskor a jelenlegi csornai központban található funkciók és eredmények a teljes hálózatra érvényesek lesznek (egységes forgalomirányítási rendszer integrált intelligens üzemmód lehetőséggel,
automatikus utastájékoztatás, hatékonyabb reakció), illetve egy új Szimulációs Központnak ad otthont Szombathely. A rendszer alkalmas lesz a hálózaton előforduló biztosítóberendezések bemutatására, oktatására. A hibák-zavarok, forgalmi konfliktusok előidézése, elősegíti majd a forgalmi személyzet képzését.

Szolgáltatások

Pályavasúti információkat csak a Hálózat-hozzáférési Szerződéssel rendelkező ügyfeleink - a kapott felhasználónévvel történő bejelentkezés után - tekinthetik meg! 

Kiadó üzletek, ingatlanok

Miért a GYSEV-től béreljen?

 • Könnyen megközelíthető, forgalmas vasútállomási ingatlanok
 • Vonalhálózat menti lefedettség
 • Kiváló ár/érték arány
 • Az ingatlanok többféle tevékenység folytatására bérbe vehetőek
 • 24 órás diszpécserszolgálat
 • Élőerős vagyonvédelem (biztonsági szolgálat)

Milyen ingatlant bérelhet tőlünk?

 • épület, épületrész, helyiség
 • terület, területrész

Milyen szolgáltatásokat biztosítunk? *

 • portaszolgálat/vagyonőr
 • riasztó berendezés
 • klíma
 • takarítás
 • szemétszállítás
 • központi szociális blokk (mosdó, mellékhelyiség)
 • közműellátás
 • tájékoztató- és reklámfelület biztosítása

Kiadó üzletek, ingatlanok részletes leírása: https://www2.gysev.hu/gysev/kiado-uzletek-ingatlanok

* A fenti információk tájékoztató jellegűek, az adott bérlemény jellegétől, elhelyezkedésétől függően az egyes szolgáltatások elérése korlátozott. További információ érdekében állunk szíves rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken.

E-mail: ingatlan [at] gysev [dot] hu (ingatlanhasznositas[at]gysev[dot]hu)telefonszám: +36 (99) 577-196

 

 

 

Kapcsolat

Kapcsolatfelvétel:
E-mail: palyavasut [at] gysev [dot] hu (palyavasut[at]gysev[dot]hu)