Fejléc webshop
Tudnivalók

Tudnivalók a webáruház használatáról

Kedves Vásárlóink! Webáruházunkban a bankkártyás fizetés technikai okok miatt átmenetileg szünetel! Szíves megértésüket köszönjük!
Kedves Vásárlónk! A 2021.03.05. után leadott rendelését bizonytalan ideig nem áll módunkban teljesíteni. Megértését köszönjük!

Megrendelés menete

  • A megvásárolni kívánt terméket helyezze a Kosárba.
  • Ha nem kíván további terméket vásárolni, kattintson a „Kosár” gombra, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az adott termék neve melletti Eltávolítás gombra kattintva törölheti a Kosárból a terméket. Ha módosítja a megvásárolni kívánt mennyiséget, a mennyiség módosítását követően kattintson a Kosár frissítése gombra. Amennyiben a kosár oldalon látható termékek és mennyiségük megfelel rendelési szándékának, kattintson az Adategyeztetés feliratú gombra.
  • Ha jelenleg nincs még bejelentkezve a rendszerbe, de rendelkezik korábban létrehozott felhasználói fiókkal, adja meg belépési nevét és jelszavát és kattintson a Belépés és továbblépés az adategyeztetéshez" gombra, vagy amennyiben nem rendelkezik felhasználói fiókkal, adja meg kétszer e-mail címét, hogy a vásárlási folyamat során a rendszer majd létrehozhassa felhasználói fiókját és kattintson a "Fiók létrehozása és továbblépés az adategyeztetéshez" gombra.
  • Az Adategyeztetés oldalon adhatja meg a számlázási és kapcsolattartási adatokat. Kattintson a Folytatás a következő lépéssel feliratú gombra.
  • Válassza ki azt a Pick Pack Pontot, vagy belföldi GYSEV Személypénztárat, ahol át szeretné venni a rendelését, majd kattintson a Folytatás a következő lépéssel feliratú gombra.
  • Tekintse át rendelését, válassza ki a fizetési módot, valamint kérjük, olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket, illetve az Adatvédelmi Nyilatkozatot és egy jelölőnégyzet bejelölésével jelezze, hogy megismerte és elfogadja azok tartalmát.
  • Megrendelés gombra kattintva véglegesítheti megrendelését.
  • Amennyiben online bankkártyás fizetést választott, a rendszer átirányítja a fizetési szolgáltató honlapjára, ahol elvégezheti a fizetést bankkártyaadatainak megadásával. Ne zárja be a böngészőt, amíg a sikeres fizetés után az OTP vissza nem irányítja a GYSEV Zrt. honlapjára.
  • A megrendelés elküldését követően a megadott e-mail címre visszaigazolást kap a megrendelés rendszerünkbe történő beérkezéséről.
  • Amennyiben online fizetést választott és a fizetés sikertelen, abban az esetben a vásárlási folyamatot meg kell ismételnie és sikeresen kifizetni a rendelést vagy utánvétes fizetésmódot választani, mivel rendelését a rendszer sikertelen fizetés esetén sikertelen állapotban tárolja el, az nem kerül teljesítésre.

Fizetési információk

A fizetés történhet utánvéttel vagy online bankkártyás fizetéssel (jelenleg a bankkártyás fizetés technikai okok miatt szünetel). Kivételt képeznek ez alól a Kirándulások, Különvonatok részvételéhez megvásárolt jegyek, melyek ellenértékét kizárólag online bankkártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni.

A bankkártyás fizetést az OTP Bank biztosítja. A fizetés történhet MasterCard, Maestro, Visa, Electron és American Express típusú bankkártyákkal. A fizetés sikerességéről a bank értesíti a webáruházat. A sikeres fizetés lezárulta után a megrendelés adatai a "Vásárlásaim” menüpontban tekinthetők át.

Utánvételes fizetés esetén személyesen, készpénzzel (vagy amennyiben a kiválasztott Pick Pack Ponton erre lehetőség van, akkor bankkártyával) fizethet az Ön által kiválasztott Pick Pack Ponton. Belföldi GYSEV Személypénztárakban készpénzzel és bankkártyával is fizethet.

Szállítás

A Webáruházban megrendelt termékeket Személypénztárakban, vagy Pick Pack Pontokon lehet átvenni. A Pick Pack Pontok Relay és Inmedio hírlapüzletek, OMV, Avanti és Avia benzinkutak, Playmax, Playersroom és Sportfactory boltok. Bővebb információt a www.pickapackpont.hu weboldalon talál.

A vásárló a vásárlási folyamat során egy legördülő listából választhatja ki, hogy a rendelkezésre álló Pick Pack Pontok melyikében kívánja átvenni a megvásárolt termékeket. 

A vásárló a vásárlási folyamat során egy legördülő listából választhat, hogy melyik személypénztárban kívánja átvenni a megvásárolt terméket. A csomag a személypénztárba történő érkezéstől számított 7 naptári napon belül, a meghirdetett pénztári nyitvatartási időben vehető át a kiválasztott állomás pénztárában.
A vásárló a visszaigazolás kinyomtatott példányával, vagy a rendelés azonosító számának megadásával veheti át a küldeményt az emailes értesítést követő 7 naptári napon belül. Ha a csomagot nem a vásárló/megrendelő veszi át, akkor két tanú aláírásával ellátott meghatalmazás szükséges, melyet a Személypénztárban szolgálatot teljesítő munkavállalónak a vásárló megbízottja köteles bemutatni.

Az GYSEV Zrt. Webáruháza által forgalmazott, raktáron lévő termékekre vonatkozó megrendelések szállítási határideje 1-10 munkanap.

Szállítási díj

Csomag súlya

Csomagolási és szállítási költség

 Pick Pack Pont esetén

Csomagolási és szállítási költség

GYSEV Belföldi Személypénztári átvétel esetén

0-3 kg

1470

400

3-10 kg

1530

400

10-15 kg

1590

400

15-20 kg

1660

400

Elállás

A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre elektronikus levélben van lehetőség, a webaruhaz [kukac] gysev.hu emailcímen.

A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 napon belül. Kézhezvételnek személyes átvételnél az átvételt igazoló dokumentum kiállításának időpontját értjük. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Elállás esetén a terméket sértetlen – külső sérelmi nyomoktól mentes – állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén kell visszaküldeni az GYSEV Zrt. Webáruház 9400 Sopron, Mátyás király u. 19. szám alatti címére.

Felhívjuk szíves figyelmét, amennyiben rendelésétől nem áll el, és a csomagot a kiválasztott Pick Pack Ponton sem veszi át, úgy a GYSEV Zrt. fenntartja a jogot, hogy a csomag el- és visszapostázásából fakadó költséget a Megrendelő felé kiszámlázza.

Csere, észrevételek

A GYSEV Zrt. a megrendelt termékekre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159 § (1) szabályai szerint szavatosságot vállal. Hibás teljesítés esetén kifogásáról kérjük, a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztassa társaságunkat. Hibás teljesítés esetén a megrendelését a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159 § (2) - ben meghatározott szavatossági sorrend szerint járunk el: elsősorban csereterméket biztosítunk, ha a cserére nincs módunk, úgy választása szerint árengedményt adunk, vagy a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését. A szállítási költséget nem áll módunkban visszafizetni. Nem rendeltetésszerű használatból, tárolásból szállításból eredő hibákért garanciát vállalni nem tudunk.

Észrevételeit a webaruhaz [kukac] gysev.hu emailcímre küldheti el.

Jótállás

A GYSEV Zrt. a webáruházában forgalmazott árukra a 270/2020. (VI.12.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozókötelező jótállásról 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról a 2021. január 1-től hatályos megújuló szabályai értelmében jótállást vállal. Részletek a csatolt dokumentumban.