Megnyitotta a GYSEV Zrt. az Utascentrumot a szombathelyi vasútállomáson. A személypénztárak mellett kialakított létesítményben mindenki kényelmesen és gyorsan intézheti utazással kapcsolatos ügyeit. 
A szombathelyi Utascentrumban a kivitelezési munkák során az állomásépületében található VIP várót teljesen átalakították. Mostantól modern környezetben, teljeskörű utazási szolgáltatásokkal várja az utazóközönséget a GYSEV Zrt.

Az Utascentrumban egyablakos rendszerben, mindenki gyorsan és kényelmesen intézheti az utazással, vagy egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyeit. A vasúttársaság munkatársai rendelkezésre állnak, ha pl. belföldi és nemzetközi menetjegyekről, csoportos utazásokról, észrevételek kezeléséről, vagy utazási információkról van szó. Emellett az Utascentrumban GYSEV ajándék- és emléktárgyak, játékok, ruházati termékek is vásárolhatók.

Az Utascentrumban ügyfélhívó rendszer segíti a hatékony kiszolgálást. Múzeumi tárgyak, vasúti emlékek színesítik a létesítményt, a gyermekeket pedig játéksarok várja. Az Utascentrumban automata poggyászmegőrző is üzemel.

A szombathelyiek kényelmét, a vasúti szolgáltatások színvonalának további emelését szolgáló jelentős fejlesztést örömmel nyugtázta az eseményen Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

„Minden szombathelyi családnak megvan a maga története, ami a vasútállomáson indul, vagy itt végződik. Nagyon örülök annak, hogy a jövő történetei szebb környezetben játszódhatnak” – mondta az ünnepségen Dr. Horváth Attila, Szombathely gazdaságfejlesztésért is felelős alpolgármestere.

„A mai online világban sok mindent elintézhetünk számítógépen, mobiltelefonon. Mégis fontosnak tartottuk, hogy legforgalmasabb állomásunkon, Szombathelyen Utascentrum létesüljön, ahol rendkívül modern környezetben közvetlenül munkatársainkkal tudnak egyeztetni az utasok. Ez a beruházás is fontos része annak a szolgáltatásfejlesztési folyamatnak, amelyet a GYSEV évek óta megvalósít a vasi megyeszékhelyen” – mondta az átadón Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A szombathelyi Utascentrum az EU és a magyar állam által támogatott Interreg V-A Ausztria-Magyarország Program keretében, a SMART-Pannonia projekt pályázati támogatásainak felhasználásával valósult meg, a kivitelezés költsége csaknem 78 millió forint volt.

Szombathelyi Utascentrum átadó
Szombathelyi Utascentrum átadó
Szombathelyi utascentrum átadó2
Szombathelyi Utascentrum