2023. március 24.

Tisztelt Utasaink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2023. április 2-án életbe lép a 2022–2023. évi belföldi közforgalmú menetrend I. sz. módosítása.

Az új belföldi menetrendi mezők elérhetőek ide kattintva, vagy a GYSEV honlap Személyszállítás főoldalán, a GYSEV menetrendek és állomások keresőben, a kiválasztott vasútvonalra, vagy állomásra keresve.

2023. március 9.
A vasúttársaság vasúti átjárójának többségében „Vészhelyzet esetén értesítendő” táblákat helyezett el a GYSEV Zrt. A zöld színű táblán telefonszám található, amellyel az adott vonalszakasz forgalomirányítóját lehet közvetlenül elérni. Így baleset, egyéb rendkívüli esemény, vagy vasúti hiba észlelésekor a hívás után pontosan beazonosítható a vasúti átjáró helyszíne, a vasúttársaság munkatársai pedig azonnal intézkedni tudnak.
2023. február 24.
Eredménytelenül zárult a GYSEV Zrt. feltételes közbeszerzési eljárása, amelyet InterCity motorvonatok beszerzésére indított a vasúttársaság tavaly októberben. A kiírásra csak egy ajánlat érkezett, a közbeszerzési eljárás pedig minimálisan két ajánlat esetén lehetett volna csak eredményes.
2023. február 16.
Új peron és perontetők, liftek, az aluljáró meghosszabbítása a soproni vasútállomáson – többek között ezeket a fejlesztéseket tartalmazza az a tervdokumentáció, amely a vasúttársaság megbízásából készül. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján biztosított a tervek elkészüléséhez szükséges 642 millió forintos forrás.
2023. február 16.
A Magyar Vöröskereszt ismét köszönetet mondott segítőkész munkatársainknak és a GYSEV-nek, mint véradásszervezőnek a 2022-es évben nyújtott segítségünkért.
2023. február 14.
A Debrecen-Macs Ipari Park vasútállomás területén megvalósuló, nyílt hozzáférésű intermodális konténerterminál üzemeltetője a GYSEV CARGO Zrt. lesz, a létesítmény vagyonkezelését pedig a GYSEV Zrt. fogja végezni. A fejlesztéspolitikai szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról kormányhatározatban döntöttek.
2022. augusztus 30.

Kedves Utasaink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy technikai okok miatt

2023. január 24.
Több, mint 20 év után indult újra a vasúti szakképzés Vas vármegyében a VMSZC Savaria Technikumban, az erre vonatkozó együttműködési megállapodást 2019 őszén írta alá a GYSEV Zrt. és a Vas Megyei Szakképzési Centrum. A dokumentum rögzíti a szakmai kapcsolatok elmélyítését, a gyakorlat-centrikus oktatás elősegítését, valamint a GYSEV Zrt. pályaorientációs tevékenységének támogatását. Idén a második félévtől a szakirányú oktatás is elkezdődik a vasúttársaságnál.
2023. január 20.
2022-ben rekordot döntött az utasok száma a GYSEV Zrt.-nél. A vasúttársaság járatain 4,5 százalékkal többen utaztak, mint a 2019-es, tehát a pandémia előtti utolsó évben. A GYSEV-nél bíznak abban, hogy a kedvező tendencia az idei évben is folytatódik.
2023. január 18.
Budapest, 2023. január 16. – A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program hivatalos megnyitója 2023. január 21-én lesz Veszprémben. A megtisztelő címet Veszprém városa nyerte el, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A VEB2023 EKF program egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért is kiemelten fontos, hogy a rendezvények is fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve működjenek. A vasúttársaság a mai naptól kedvezményes menetjegyet vezetett be a programsorozat sikere, valamint a fenntarthatóság terén a közösségi közlekedés szerepének kihangsúlyozása érdekében. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes.