Sopronban járt az Európát Összekötő Expressz (Connecting Europe Express). A GYSEV Zrt. székhelyén fúvószenekar, ünnepi beszédek, vasúti témájú fotókiállítás, és információs standok várták a vonaton utazókat, valamint a meghívott vendégeket és az érdeklődőket.

A soproni vasútállomás I-es vágánya melletti peron lényegében megtelt az ünnepség alatt, sokan voltak kíváncsiak arra, milyen az Európát Összekötő Expresszvonat. Vasútbarátok, családok, gyerekek fotózkodtak a különvonatnál, és szállhattak fel a szerelvény első három kocsijába, tehát a kiállítási-, illetve két személykocsiba.

Az érdeklődők megnézhették a GYSEV CARGO Zrt. „No planet B” nevű, matricázott mozdonyát, amely a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet.

 A győri Europe Direct iroda standja szórólapokkal, vasúti témájú totóval készült a Connecting Europe Express fogadására rendezett ünnepségre. Az RFC Amber vasúti árufuvarozási folyosó standjánál pedig információs kiadványokkal, promóciós ajándékokkal ismertették meg az érdeklődőkkel az Amber korridort, amely a GYSEV Zrt. kezdeményezésére jött létre, ezzel hozzájárulva az EU vasútbarát politikájának előre mozdításához.

Az Európai Bizottság által indított expresszvonat szeptember 2-án indult Lisszabonból és 26 ország több mint 40 városában áll meg, mielőtt elérné végállomását Párizsban. A különvonat két alkalommal is megáll Magyarországon, szeptember 19-én Budapestre, a Keleti pályaudvarra érkezik.

Galériánkban megnézhetik a Connecting Europe Express Sopronba érkezése kapcsán rendezett ünnepség legjobb fotóit.