Könyvbörze a váróteremben, egymás rendezvényeinek segítése, a könyvtár által biztosított könyvek az olvasósarokban – többek között ezekre is lehetőséget ad az az együttműködési megállapodás, amelyet a Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatója és a GYSEV Zrt. vezérigazgatója írt alá ma az állomás „Ol-vasút” elnevezésű olvasósarkában.

02-28_01

A GYSEV Zrt. a vasúttársaság alapításának jubileumi, 150. évében, 2022-ben végezte el a soproni vasútállomás komplex felújítását. A munkálatok keretében teljes külső-belső felújítás és több jelentős átalakítás is történt, aminek köszönhetően komfortos, kényelmes, a mai kornak megfelelő színvonalú lett az utascsarnok.

A felújítás részeként az épület galériáit összekötötték és ismét látogathatóvá tették az utazók számára. A galéria Állomás utca felőli oldalán kapott helyet az „Ol-vasút” elnevezésű olvasósarok, amely lehetőséget biztosít egy kis olvasásra utazás előtt, vagy után, illetve arra is, hogy az utasok magukkal vigyenek egy-egy kötetet, és utazás alatt is olvassanak.

02-28_02

A Széchenyi István Városi Könyvtár vállalta, hogy - a Cédrus Könyvkereskedés mellett - az olvasósarokban található könyvespolcot folyamatosan feltölti új kötetekkel. A GYSEV Zrt. pedig tavaly októberben helyet biztosított egy nagysikerű könyvbörzének, amelyet az állomási utascsarnokban bonyolítottak le.

A könyvtár és a vasúttársaság most hivatalosan is együttműködési megállapodást kötött. Ennek célja Sopron és térsége kulturális életében való hatékonyabb részvétel, további együttműködés kialakítása, az olvasási szokások fejlesztése, egymás programjainak kölcsönös segítése.

02-28_03

Az együttműködési megállapodást Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, valamint Horváth Csaba, a Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatója írta alá. Az aláírási ünnepségen a könyvtár 20 kötettel gazdagította az „Ol-vasút” sarok könyvespolcát, egyben bejelentették, hogy az állomási utascsarnokban a következő könyvbörzét április 24-én rendezik meg.

02-28_04