A GYSEV Zrt. társadalmi felelősségvállalása az elmúlt években az alábbi 3 fő pillérre épült:

Óvodások és iskolások számára szervezett vasúti bejárás
Óvodások és iskolások számára szervezett vasúti bejárás

A GYSEV Zrt. speciális, vasúti terület révén fő irányként a közlekedésbiztonságot és az arra való figyelemfelhívást tűzte ki egyik céljául. Mindez szervezett keretek között, szinte minden korosztályt és korcsoportot érintve megvalósul. Fontosnak tartjuk, hogy veszélyes üzemként felhívjuk a figyelmet a tudatos és biztonságos közlekedésre. Ennek keretében lehetőséget biztosítunk az óvodások és iskolások számára szervezett vasúti bejárásra, melyet egy KRESZ teszt pálya egészít ki. Ezen a pályán a gyerekek szimulált körülmények között tanulhatják meg a biztonságos közlekedést vasúton és közúton egyaránt. Mindezt kiegészítve pedig szemléletformáló és figyelemfelhívó kitelepüléseken hívjuk fel a közlekedők figyelmet a vasúti átjárókra, a magyar és osztrák vasúti jelzések közti különbségekre, a balesetekre; illetve ezek megelőzésének lehetőségeire. Mindez közös érdekünk, hiszen akár utazóként, akár munkavállalóként veszünk részt a közlekedésben, a balesetmentes és tudatos közlekedés és közlekedtetés a közös érdekünk.

Szintén kiemelt célunk a munkavállalóink egészségi állapotának megőrzése. Törekszünk arra, hogy ne csupán a munkakör ellátásához szükséges, időközönként kötelező orvosi vizsgálatok, hanem az ezek közé beiktatott éves szűrési lehetőségek is segítsék a kollégákat egészségük megőrzésében, ezáltal munkájuk megtartásában. Jelenleg is lehetőség van gyógyüdülés és ingyenes szakorvosi ellátás igénybevételére, vagy szemüveg kedvezményes vásárlására.  A jövőben mindezt a fizikai vizsgálatokra kiterjedő kört, további lelki és szellemi felfrissülési  és regenerálódási lehetőségekkel szeretnénk kiegészíteni.

A társadalmi felelősségvállalásunk 3. fő pillére pedig a tudásátörökítés témaköre. Folyamatosan keressük és értékeljük azt a tapasztalatot és tudást, melyet egy idősebb kolléga képvisel mindamellett, hogy teret kell engednünk az érkező generációk titánjainak.  Így meg kell keresnünk azokat a fórumokat, eszközöket és módokat, amik hozzájárulnak az egyéni tapasztalatok megosztásához, az új szemléletek beillesztéséhez. Ezeket a célokat támogatja a Gyakornoki Programunk, ahol mentorokkal, tréningekkel egy éves tervvel várjuk a pályakezdőket. A belső előadások pedig a jelenlegi kollégáknak adnak lehetőséget arra, hogy bepillanthassanak a különböző szakterületek eredményeibe és tapasztalataiba.  Kollektív tudásra törekszünk, hiszen szűk látókörrel egy ekkora vállalat nem lenne életképes a MÁV és a határon túli vasúttársaságok mellett.  Számunkra viszont nem az életképesség, hanem a versenyképesség a cél.