Menetrendek

Aktuális menetrend

Érvényesség:
-

Hamarosan életbe lépő menetrend

Érvényesség:
-
Érvényesség:

Jelmagyarázat és közlekedési naptár

Jelmagyarázat és közlekedési naptár 2020-2021. évi, továbbá a 2021-2022 évi menetrendi időszakokra

Közlekedési információk

Információ

2021. december 12-én életbe lép a 2021–2022. évi belföldi közforgalmú menetrend

Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy 2021. december 12-től életbe lép a 2021–2022. évi belföldi közforgalmú menetrend, mely a 2021.12.11-ig érvényben lévő menetrendhez képest a következő lényeges változásokat tartalmazza a GYSEV hálózatán.

Hegyeshalom – Rajka vasútvonal szakaszon:

 • A 9457 számú személyvonat 18 perccel korábban közlekedik naponta Rajka - Hegyeshalom között, Rajkáról 8:10 helyett 7:52-kor indul, Hegyeshalomba 8:22 helyett 8:04-kor érkezik. Munkanapokon Hegyeshalomtól tovább közlekedik Győrbe, hétvégi időszakban 19457 vonatszámmal csak Hegyeshalomig közlekedik a módosított időadatok szerint: Rajkáról 7:52-kor indul, Hegyeshalomba 8:04-kor érkezik.

Győr – Sopron vasútvonalon:

 • Budapest – Graz/Ljubljana irányú nemzetközi IC vonatok miatt változik egyes IC vonatok száma és viszonylata. (A nemzetközi vonatok közlekedése a Szombathely - Szentgotthárd vasútvonalnál részletezve.)
 • A 1941 számú expresszvonat (vasárnapi közlekedés szerint Sopron – Győr – Budapest-Déli pu. között) a továbbiakban InterRégió vonatnemben közlekedik, valamint felár megfizetése nélkül vehető igénybe.

Fertőszentmiklós – Pamhagen (Pomogy) – [Neusiedl am See] (Nezsider) vasútvonalon:

 • Nem lesz jelentős változás.

Sopron – Szombathely vasútvonalon:

 • 8:00 után a vonalon ütemes regionális menetrendi struktúra kerül bevezetésre. Az ütemes menetrendi szerkezetben a délelőtti órákban 120 perces, a nap további részében 60 perces ütem kerül bevezetésre. 
 • Sopronból az alapütemű vonatok 8:08-20:08 között - jellemzően - egész óra 08 perckor indulnak, míg Szombathelyről 7:00-21:00 között egész óra 00 perckor indulnak. A délutáni és a késő esti órákban irányonként összesen 2-2 ütemen felüli vonat közlekedik (délután munkanapokon, este naponta). 
 • A Sopron - Szombathely - Szentgotthárd viszonylatú közvetlen vonatok eltérő időfekvésben közlekednek. 

Szombathely – Csorna – Hegyeshalom vasútvonalon: 

 • Budapest – Graz/Ljubljana irányú nemzetközi IC vonatok miatt változik egyes IC vonatok száma és viszonylata. (A nemzetközi vonatok közlekedése a Szombathely - Szentgotthárd vasútvonalnál részletezve.)

Szombathely – Zalaszentiván – Nagykanizsa vasútvonalon:

 • 9836 számú vonat (Szombathely ind. 16:02) Zalaszentiván (érk. 16:50) helyett Zalaegerszegig (érk. 17:15) közlekedik 

Szombathely – Kőszeg vasútvonalon:

 • Nem lesz jelentős változás.

Szombathely – (Porpác) – Székesfehérvár vasútvonal:

 • GYSEV szakaszon nem lesz jelentős változás.

Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon:

 • InterCity vonatok közlekedése

A jelenlegi 1 pár Budapest - Szombathely - Graz InterCity vonatpár helyett 2 pár nemzetközi InterCity vonat fog közlekedni.

 Az IC vonatok IC310IC/311, illetve IC312/IC313 vonatszámon fognak közlekedni. A Szombathely – Szentgotthárd szakaszon egységesen minden InterCity vonat személyvonatként, személyvonati megállási renddel közlekedik (felár megfizetési kötelezettség nélkül). Részletesen:

    IC310: Budapest-Keleti (16:15) – Szombathely (18:49/19:06) – Szentgotthárd (19:54)  tovább közlekedik Grazon át Ljubljanába.
    IC312: Budapest-Keleti (08:15) – Szombathely (10:49/11:06) – Szentgotthárd (11:54)  tovább közlekedik Grazba.
    IC311: Érkezik Ljubljana-Graz felől  Szentgotthárd (10:06) – Szombathely (10:53/11:10) – Budapest-Keleti (13:44)
    IC313: Érkezik Graz felől  Szentgotthárd (16:06) – Szombathely (16:53/17:10) – Budapest-Keleti (19:44)

 • A regionális közlekedés / személyvonatok változásai:

    8:00 után a délelőtti órákban 120 perces, a nap további részében 60 perces vonatkövetés szerinti ütemes menetrend kerül bevezetésre minden nap közlekedő vonatokkal, munkanapokon a délutáni / kora esti csúcsidőszakban további sűrítő vonatokkal. 
    A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd viszonylatú közvetlen vonatok menetrendje a 15-ös vasútvonali (Sopron – Szombathely) vonatok menetrendjével összefüggésben módosul. 
    Az ütemes közlekedésen felüli sűrítő vonatok közlekednek jellemzően „A” (munkanap) napokon, esetenként naponta közlekednek a menetrendi mezőben szereplők szerint.


Az új belföldi menetrendi mezők elérhetőek ide kattintva, vagy a GYSEV honlap Személyszállítás főoldalán, a GYSEV menetrendek és állomások keresőben, a kiválasztott vasútvonalra, vagy állomásra keresve.
 

Információ

Covid infó a GYSEV Zrt. vonalhálózatát érintő belföldi és nemzetközi személyszállító vonatok közlekedésével kapcsolatban

FRISSÍTVE 2021.12.03-án

Kedves utasaink!
A kormány döntésének megfelelően újra maszkviselési kötelezettség lép életbe a tömegközlekedésben. 2021. november 1-től  a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenkinek kötelező a vonatokon, valamint az állomások és megállóhelyek zárt és nyitott területein az orr és a száj előírás szerinti maszkkal történő eltakarása.

A maszkhasználatra vonatkozó előírásokat be nem tartó személy az utazásból kizárható és 8000 Ft pótdíj megfizetésére kötelezhető.

Egészségünk védelme érdekében kérjük Önöket, hogy az előírásokat betartani szíveskedjenek!

 

Ausztriában a tömegközlekedési eszközökön, valamint az állomások és megállóhelyek teljes területén kötelező a szájat és orrot eltakaró FFP2 maszk viselése. A rendelkezés érvényes a Sopronból, Fertőszentmiklósról és Szentgotthárdról Ausztriába közlekedő vonatok esetében is.

Az Ausztriába történő beutazáshoz további információ, valamint az aktuális szabályozás a Konzuli szolgálat honlapján érhető el: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

A Szlovák Köztársaság kormányának döntése alapján további intézkedésig minden, a Szlovák Köztársaságba külföldről beérkező nemzetközi vonatot rendőrségi ellenőrzésnek vetnek alá a Covid-Delta variáns terjedésének megelőzése, hatásainak csökkentése céljából. Az ellenőrzés során az országba történő belépés feltételeit vizsgálják.

Kérjük utasainkat, hogy a gördülékeny ellenőrzés érdekében a Szlovák Köztársaságba való belépés előtt készítsék elő a Szlovákia területére való beutazáshoz vagy átutazáshoz szükséges dokumentumokat.

A Szlovákiába történő beutazáshoz további információ, valamint az aktuális szabályozás a Konzuli szolgálat honlapján érhető el: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia