Picture
EU Hálózatfinonszírozási Eszköz - Befektetés a jövőbe - Magyarország Kormánya, Európai Unió, Széchenyi 2020

Projekt száma: 2015-HU-TM-0189-S

Kedvezményezett neve: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Projekt megvalósításért felelős neve: Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

A projekt keretében a GYSEV üzemeltetésében lévő 1D. számú [Hegyeshalom (kiz.) – Rajka – oh.] vasútvonal korszerűsítésének előkészítésére került sor.

A vasútvonal a Magyar Állam tulajdonában és a GYSEV Zrt. vagyonkezelésében van, a TEN-T törzshálózat (core network), valamint az RFC 7 nemzetközi teherszállítási folyosó részét képezi. A vasúti pálya részét képezi a Nyugat-Dunántúlt átszelő észak-déli (Rajka – Szombathely – Hodos/Nagykanizsa – Gyékényes/Murakeresztúr) RFC11 vasúti korridornak.

A Nyugat-Dunántúl közlekedése szempontjából kiemelten fontos, hogy a vonalszakasz mielőbb megújuljon.

A Magyar Állam a GYSEV Zrt.-vel, mint végrehajtó szerv részvételével sikeresen pályázott az Európai Unió Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) nyújtotta finanszírozási lehetőségre, amely a projekt előkészítésére nyújtott támogatást. Az előkészítés során Megvalósíthatósági Tanulmány, Környezeti Hatásvizsgálat, engedélyezési és kiviteli tervek készültek.

A projekt összköltsége 700 000 000 Ft, melyből az Európai Unió Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) által nyújtott támogatás 595 000 00 Ft.

E kiadvány tartalmáért kizárólag a szerző felelős. Az Európai Unió nem vállal felelősséget a kiadványban szereplő információk semminemű felhasználásáért.

Picture
EU Hálózatfinonszírozási Eszköz - Az Európai Únió által társfinanszírozott projekt - Magyarország Kormánya, Európai Unió, Széchenyi 2020