Fertőszentmiklós–Pamhagen–Neusiedl am See vasútvonal

Menetrendek

Aktuális menetrend

Érvényesség: 2019. december 15. — 2020. december 12.

Korábbi menetrendek

Érvényesség: 2018. december 09. — 2019. szeptember 03.

Közlekedési információk

Frissítve 05.21.

Kedves Utasaink!

A következőkről tájékoztatja a vasúttársaság Önöket!

Március 30-tól rendkívüli menetrend módosítás lépett életbe a GYSEV Zrt.-nél is

Az Operatív Törzs döntése értelmében március 30-a üzemkezdettől visszavonásig rendkívüli menetrend módosítás lépett életbe a GYSEV Zrt. vonalhálózatán is. A módosítás alapján valamennyi regionális és távolsági vonat esetében hétköznap is a tanszünetes menetrend érvényes. Tanszünetes menetrend alatt alapesetben azokat az időszakokat értjük, amikor tanítási szünet van az iskolákban. Szombaton és vasárnap a hétvégi közlekedési rend alapján közlekednek a vonatok.

A módosítás értelmében GYSEV Zrt-nél az alábbi vonatok részlegesen, vagy teljes útvonalukon nem közlekednek március 30-tól:

Győrből Sopron felé:

• Vasárnapi napokon a 9948 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Győr indul 19:51, Sopron érkezik 21:04

Szentgotthárdról Szombathely felé:

• Vasárnapi napokon a 19123 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Szentgotthárd indul 16:06, Szombathely érkezik 16:53

Szombathelyről Győr felé:

• Vasárnapi napokon a 19801 számú, Zalaegerszegről - Szombathelyen át - Győrig közlekedő személyvonat Szombathely – Győr közötti szakaszán nem közlekedik: Szombathely indul 21:05, Győr érkezik 22:17

Rajkáról Hegyeshalom felé: 

• Hétköznapokon a 9417 számú, Rajkáról – Hegyeshalmon át – Győrig közlekedő személyvonat Rajka – Hegyeshalom közötti szakaszán nem közlekedik: Rajka indul 6:17, Hegyeshalom érkezik 6:29

Szombathely – Kaposvár viszonylatban:

  • Május 1-től június 19-ig a 18807 és a 18806 sz. vonatok Szombathely - Kaposvár helyett továbbra is csak Celldömölk-Kaposvár viszonylatban közlekednek

Szombathely – Keszthely viszonylatban:

  • Május 1-től június 13-ig hétvégenként a 19807 és a 19804 sz. vonatok Szombathely – Keszthely viszonylatban elmaradnak

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020.május 04. naptól kötelező

  • a vonatokon maszkot vagy az orr és a száj takarására alkalmas egyéb textilt viselni.
  • a vonatokon, valamint az állomások és a megállóhelyek területén – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól legalább 1,5 m távolságot tartani.

Egészségünk védelme érdekében kérjük Önöket, hogy az előírásokat betartani szíveskedjenek!
Köszönjük megértésüket!

Május 11-től ismét az alapmenetrned szerint közlekednek a Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő, valamint a Fertőszentmiklósról induló és oda érkező nemzetközi személyszállító vonatok.  

A Fertőszentmiklós-országhatár szakaszon végzett felújítási munkálatok miatt Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy) állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat június 2-ig. 

Az Ausztriából belépő vonatok esetében Sopron állomás területén, a Fertőszentmiklósra érkező vonatpótló autóbuszoknál pedig a fertődi határállomás belépő pontjánál folyamatos ellenőrzést tart a rendőrség.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy az osztrák hatóságok az Ausztriába belépő vonatok fedélzetén egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek.

Április 14-től az ausztriai tömegközlekedési eszközökön kötelező a legalább egy méteres szociális távolság megtartása, kivételt jelentenek az azonos családhoz tartozó személyek. Szintén kötelező a száj és az orr fedése, amely történhet védőmaszkkal, vagy egyéb, arra alkalmas eszközzel, pl. sállal. A rendelkezés értelemszerűen érvényes a Sopronból és Fertőszentmiklósról Ausztriába közlekedő vonatok esetében is.

Május 24-ig az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) Szentgotthárd és az ausztriai Fehring ill. Jennersdorf között nem engedi a személyszállító vonatok közlekedését. Emiatt a Rába Nemzetközi InterCity vonat továbbra is csak Szentgotthárdtól/ig közlekedik

Május 25-től az ÖBB vonatai az államhatárt átlépve újra Szentgotthárd állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak.

Az IC 317. és IC 318. számú (Rába Nemzetközi InterCity) vonatok szerelvénye azonban további intézkedésig ezt követően is Szentgotthárdról indul, illetve oda érkezik.

Az IC 317. (Graz-Szentgotthárd-Budapest) Graz Hbf. (06:08) és Szentgotthárd (07:46) között közlekedő utasait motorvonat közlekedteti az eredeti menetrend szerint. A tovább utazóknak Szentgotthárdon át kell szállni az InterCity szerelvénybe.

Az IC 318. (Budapest-Szentgotthárd-Graz) Szentgotthárd (22:10/21:47) és Graz Hbf (23:23) között közlekedő utasait szintén motorvonat szállítja. Június 29-ig (a Szombathely-Csorna szakaszon érvényes vágányzár ideje alatt) 22:10-es szentgotthárdi indulással, június 30-tól az eredeti indulási időpontban (21:47).  A Graz irányába tovább utazóknak emiatt Szentgotthárdon át kell szállniuk.

A Magyarországra belépő utasokat Szentgotthárd állomáson a rendőrség ellenőrzi.

A Szlovák Vasúttársaság Rajka és Rusovce között továbbra sem engedi a személyszállító vonatok közlekedését. Emiatt a Sopron-Bécs-Pozsony (Bratislava Petrzalka) viszonylatban közlekedő vonatok az osztrák-szlovák határállomásig (Kittsee) közlekednek, és onnan indulnak vissza.

Érvényes: 2020.03.22.2020.06.30.
Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: