Belföldi utazások szekciófejléc
Belföldi utazások
Kedvezménykártyák

START Klub kártya

Gyakran utazik vonattal? Váltsa meg START Klub kártyáját, és közlekedjen féláron!

START Klub kártya 50% kedvezményt nyújt a teljes árú másodosztályú, és közel 50% kedvezményt az első osztályú belföldi jegyek árából. A kártya tulajdonosa nemzetközi forgalomban a RailPlus kedvezményt (25%) is igénybe veheti.

Szombaton Társával is féláron utazhat!
Szombatonként nem csak a START Klub kártya tulajdonosok, hanem plusz 1 fő is 50%-os kedvezményű jeggyel utazhat.

A plusz egy főre szóló kedvezmény szombatonként 0–24 óráig vehető igénybe (munkanap áthelyezéstől függetlenül) a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV magyarországi vonalain. A kedvezményt két együtt utazó, azonos viszonylatra szóló jeggyel rendelkező utas veheti igénybe. Menettérti útnál mindkét utazásnak szombati napra kell esnie, más napokon ezt a kedvezményt a plusz egy fő nem veheti igénybe.

Jegyvizsgálatkor az érvényes START Klub kártyát fel kell mutatni. Az akció feltételeinek nem megfelelő menetjegye(ke)t pótdíj fizetése mellett teljes árú díjra egészítjük ki.

A START Klub kártya ára:

Fél évre                     26 éven aluliaknak                14 900 Ft
  26 éven felülieknek 19 900 Ft
Egy évre  26 éven aluliaknak 24 900 Ft
  26 éven felülieknek 34 900 Ft

Tudnivalók a START KLUB kártya megvásárlásakor:
A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. START Klub kártya néven megvásárolható, névre szóló, fényképes, biztonsági elemekkel ellátott plasztik kártyát értékesít, mely az érvényességén belül korlátlan számú kedvezményes menetjegy megvásárlására jogosítja a kártya tulajdonosát a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán. A kedvezményes menetjegy a teljes árú menetjegyhez hasonló módon használható (például: érvénytartam, útmegszakítás). A kedvezmény 1. osztályon teljes árú kocsiosztály különbözet megfizetése mellett vehető igénybe.

A kártya nemzetközi forgalomban a RailPlus Kedvezmény(25%) igénybevételére is jogosítja tulajdonosát.

START Klub kártya megvásárolható egy teljes évre, vagy féléves időtartamra.

A START Klub kártya hosszabbítása
Azon START Klub kártya tulajdonosok, akiknek kártyája lejár, és továbbra is szeretnének kedvezményesen utazni, a MÁV-START Zrt. honlapján az online gombon keresztül igényelhetik kártyájuk meghosszabbítását. (Bővebb információért kattintson ide!)

A START Klub kártya igénylése
START Klub
 kártyát bármely menetjegyirodában és vasútállomási pénztárakban igényelhető igénylőlap kitöltésével valamint igazolványkép átadásával. A kártya igénylőlap letölthető honlapunkról, illetve kérheti valamely belföldi pénztárunkban.

A hiánytalanul kitöltött, igazolványképpel ellátott igénylőlap a START Klub kártya igénylés jelölésű pénztárakban személyesen adható le. A pénztáros ellenőrzi az igénylő személyazonosságát (26 éven aluliaknál a jogosultságot is).

26 éven aluliaknak szóló (START Klub -26) kártyát az igényelhet, aki az érvényesség első napján még nem töltötte be a 26-ik életévét.

Az igénylőlap leadásakor az igénylőnek ki kell fizetnie a kártya árát. A pénztáros a jegykiadó gépen kiadja aKártyabizonylatot, amely a befizetés napjától 1 hónapig (amíg a valódi kártya elkészül) a START Klub kártyával egyező kedvezmény igénybevételére jogosítja az igénylőt. (A Kártyabizonylattal a RailPlus kedvezmény még nem vehető igénybe.) A Bizonylat elővételben nem adható ki, a START Klub kártya és a Kártyabizonylat érvényességének első napja a befizetés napja. Készpénzfizetési számla csak az igénylő (utas) nevére állítható ki.

A kártya igényelhető online módon is. Bővebb információért kattintson ide!

A START Klub kártya átvétele
Az igényléskor megadott e-mail címen vagy telefonszámon munkatársunk értesíti az igénylőt arról, hogy megrendelt kártyája átvehető. A kártya személyesen vehető át az igényléskor kiválasztott Menetjegyirodában vagy vasútállomás START Klub átvételi helyként jelölt pénztárában. Átvételkor a pénztáros ellenőrzi az átvevő személyazonosságát (26 éven aluliaknál a jogosultságot is), és a kártyát átadja az Utas részére. Az átvételt az Utas aláírásával elismeri. A pénztárban igényléskor előre kifizetett kártyák csak a Kártyabizonylat ellenében vehetők át. Az átvevő személyazonosságát ebben az esetben is ellenőrizzük.

GYSEV START Klub kártya átvételi lehetőség.

START Klub kártyával igénybe vehető kedvezmények
A START Klub kártya tulajdonosa számára belföldi forgalomban a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, valamint a GYSEV magyarországi vonalain másodosztályú teljes árú menetjegy váltásakor 50%-os, első osztály esetében pedig közel 50%-os üzletpolitikai kedvezmény vehető igénybe. A kedvezmény egy útra és menettérti útra is igénybe vehető korlátlan számban. A menetjegyek érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menetjegyek érvénytartamával, de a menetjegyet csak a START Klub kártya érvényességén belül lehet felhasználni.

Menetjegy vásárlásakor az Utasnak jeleznie kell, hogy START Klub kártyával kívánja a kedvezményt igénybe venni.

Kedvezményre való jogosultság ellenőrzése
Az Utasnak a menetjegyek ellenőrzésekor fel kell mutatnia a kedvezményre jogosító START Klub kártyáját is. A jegyvizsgáló ellenőrzi, hogy az Utas valóban a saját, érvényes kártyájával utazik. Ellenőrzéskor a jegyvizsgáló az Utastól személyazonosító igazolvány felmutatását kérheti.

Amennyiben az Utas nem tudja igazolni a kedvezményre való jogosultságát (nincs nála a kártya, vagy nem a sajátja), úgy a Vasúti menetdíjtáblázatok I. kötetében előírt pótdíj felszámításával el kell számolni a kedvezményes és a teljesárú menetjegy közötti különbözetet. Attól az utastól, aki nem a saját nevére szóló, vagy hamisított kártyával kíséreli meg az utazást, a kártyát be kell vonni.

START Klub kártya visszatérítése
A START Klub kártya az érvényessége megkezdése után nem téríthető vissza. Az online módon igényelt, és az érvényességének megkezdése előtt kifizetett és átvett kártyákat az érvényesség megkezdése előtt 10 % kezelési költség felszámításával lehet visszatéríteni.

Ismerje meg a STRAT Klub kártyacsalád további ajánlatait, amellyel megkönnyítheti utazását!

Részletekért kattintson ide!