Szombathely – Szentgotthárd vasútvonal

Menetrendek

Aktuális menetrend

Érvényesség: 2019. december 15. — 2020. december 12.

Korábbi menetrendek

Érvényesség: 2019. június 15. — 2019. december 14.

Közlekedési információk

Kedves Utasaink!

A következőkről tájékoztatja a vasúttársaság Önöket!

2020. június 06-tól (szombat) a Szombathely - Zalaszentiván – Pécs vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe.

A (Sopron) – Szombathely – Pécs viszonylatban közlekedő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes vonatok helyett Gyékényes – Barcs között vonatpótló autóbuszok közlekednek, továbbá bizonyos vonatoknál Zalaszentivánban is át kell szállni másik vasúti szerelvénybe.

2020. július 01-től (szerda) a GYSEV szolgáltatási területén ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe. A Szombathely – Hegyeshalom vasútvonalon Csorna – Hegyeshalom – Csorna viszonylatokban a vonatok helyet vonatpótló autóbuszok közlekednek. A Csorna állomástól (ind. 04:39) Rajka állomásig (érk. 05:38) közlekedő 39849 sz. személyvonat és a Hegyeshalom állomástól (ind. 19:33) Szombathely állomásig (érk. 21:12) közlekedő 39828 sz. személyvonat a menetrendi tájékoztató alapján teljes útvonalon vonatként közlekedik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020.május 04. naptól kötelező

  • a vonatokon maszkot vagy az orr és a száj takarására alkalmas egyéb textilt viselni.
  • a vonatokon, valamint az állomások és a megállóhelyek területén – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól legalább 1,5 m távolságot tartani.

Egészségünk védelme érdekében kérjük Önöket, hogy az előírásokat betartani szíveskedjenek!
Köszönjük megértésüket!

Ausztriában május 11-től ismét az alapmenetrned szerint közlekednek a Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő, valamint a Fertőszentmiklósról induló és oda érkező nemzetközi személyszállító vonatok.  

Április 14-től az ausztriai tömegközlekedési eszközökön kötelező a legalább egy méteres szociális távolság megtartása, kivételt jelentenek az azonos családhoz tartozó személyek. Szintén kötelező a száj és az orr fedése, amely történhet védőmaszkkal, vagy egyéb, arra alkalmas eszközzel, pl. sállal. A rendelkezés értelemszerűen érvényes a Sopronból és Fertőszentmiklósról Ausztriába közlekedő vonatok esetében is.

Június 15-től a Sopron-Bécs-Pozsony (Bratislava Petrzalka) viszonylatban közlekedő vonatok ismét Bratislava Petrzalka állomásig közlekednek.

Július 1-től ismét az alapmenetrend szerint közlekedik az IC317. és IC 318. számú Rába Nemzetközi InterCity vonat, az utasok így átszállás nélkül közlekedhetnek a teljes szakaszon.

Július 1-től újraindult a személyszállító vonatok közlekedése Rajka és Pozsony állomások között.

Érvényes: 2020.03.22.2020.08.31.

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy július 25-én (szombat) Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon 9:00 órától 19:00 óráig felsővezeték karbantartás miatt a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd és a Szentgotthárd – Szombathely – Sopron viszonylatokban közlekedő személyvonatokról Szombathely állomáson át kell szállni egy mási szerelvénybe. Az érintett vonatoknál a Szombathely - Szentgotthárd – Szombathely viszonylatokban a kerekesszék szállítás nem biztosított.

Érvényes: 2020.07.25. (09:00)2020.07.25. (19:00)
Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: