Egységes forgalomirányítási rendszer lép működésbe a GYSEV teljes hazai vonalhálózatán - 2017.03.23
Az új központi forgalomirányító és ellenőrző rendszer mintegy 7,7 milliárd forintos beruházással épült ki. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a forgalomszervezés, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés. Rendkívüli események bekövetkezésekor gyorsabban lehet visszaállni az üzemszerű működésre.
tovább
Vectron mozdonyokkal bővül a GYSEV flottája - 2017.03.17
A Siemens nyerte a GYSEV Zrt. mozdonyvásárlásra kiírt tenderét. A keretmegállapodás értelmében kilenc Vectron mozdonyt rendelhet a GYSEV, amelyek közül az elsőt várhatóan már idén nyáron használatba veheti a vasút-társaság. A mozdonyok megfelelnek a határokon átnyúló vasúti közlekedés követelményeinek, így a vasúttársaság a hazai személyszállítás mellett a nem-zetközi árufuvarozásban vetheti be a Vectronokat.
tovább
Zöld lámpát kapott a vasúti Borostyánút - 2017.01.18
A kapcsolódó uniós rendelkezések megalkotása óta elsőként jöhet létre új árufuvarozási folyosó, az Amber (Borostyán). Az Európai Bizottság Egységes Európai Vasúti Térség albizottsága 2016. december 15-i ülésén fogadta el a négy tagállam – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia – kezdeményezését. A korridor létrehozásával hazánk megerősíti pozícióját az észak-déli közlekedési tengelyen.
tovább
Személyi változások a GYSEV Csoportnál - 2016.12.14
2017. január elsejétől több személyi változás is életbe lép a GYSEV Csoportnál. A GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatói teendőit továbbra is Boda János látja el. Januártól Skala János a GYSEV Zrt.-nél tölt be stratégiai igazgatói tisztséget. Varga András gépészeti üzletág vezetőként folytatja tevékenységét.
tovább
Forgalomba állt a GYSEV Zrt. első három, felújított IC-kocsija - 2016.09.28
Forgalomba álltak a GYSEV Zrt. első felújított InterCity-kocsijai. Az átalakított és a vasúttársaság színeire festett járművek különlegessége, hogy a vasúti kocsi összes fülkéjét fedélzeti utastájékoztató monitorral szerelték fel. Az első felújított IC-kocsik a Sopron-Budapest viszonylatban közlekednek, az ősz folyamán azonban több átalakított jármű is forgalomba áll, így a Szombathely-Budapest InterCity-közlekedésben is használhatja őket a vasúttársaság.
tovább
Tíz darab új generációs, FLIRT motorvonatot vásárol a GYSEV Zrt. - 2016.09.01
10 db új, FLIRT 3-as típusú motorvonat megvásárlásáról írt alá szállítói szerződést a GYSEV Zrt. valamint a Stadler Konzorcium. Az első új járművek 2018-ban állhatnak forgalomba a vasúttársaságnál. A mostani beszerzésnek köszönhetően a GYSEV-nek már 20 darabból álló, FLIRT motorvonat flottája lesz.
tovább
Tájékoztató akció a Közlekedési Kultúra Napján - 2016.05.13
A GYSEV Zrt. is csatlakozott a „Közlekedés Kultúra Napja” 2016-os programsorozatához. A vasúttársaság munkatársai a soproni Bastányi-úti vasúti átjárónál szórólapokkal, kvízjátékokkal és matricákkal hívták fel a figyelmet a vasúti közlekedés biztonságára, ill. arra, hogy minden esetben megfelelő figyelemmel kell közlekedni a vasúti átjárókban.
tovább
A Győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola szakképzési fehívása - 2016.01.07
A Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskolája és Szakiskolája szakgimnáziumi szakképzés keretében a 2016/2017-es tanévben közlekedési szakmacsoportban emeltszintű közlekedésautomatikai műszerész (OKJ 54 523) szakképzést indít az általános iskola 8. évfolyamát befejező tanulóknak.
tovább
Vasútépítő és -fenntartó technikus képzés indul - 2015.11.20
Vasúti pályák fejlesztésére és karbantartására folyamatosan szükség van, mert ez alapvető feltétele a gazdasági fejlődésnek és nem utolsósorban hozzájárul az utasok és a vasút közelében élők kényelmének növeléséhez.
tovább
Egymillió forinttal támogatjai a GYSEV CARGO Zrt. soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát - 2015.11.19
Egymillió forinttal segíti a GYSEV CARGO Zrt. soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát. Az áruszállító vasútvállalat vezetőinek döntése értelmében a cég idén év végén nem ad ajándékot üzleti partnereinek. Az erre szánt összeget a vállalat jótékony célra fordítja és a gyermekotthont segítő Tómalom-Híd Alapítványnak utalja át.
tovább
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt. és a Dunaújvárosi Főiskola - 2015.11.19
Duális képzési formában több szakon is vasút-üzemeltetési speciális képzés indulhat a Dunaújvárosi Főiskolán. Többek között ezt tartalmazza az a stratégiai megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt.-vel kötött az oktatási intézmény. A dokumentumot Sopronban írta alá a vasúttársaság vezérigazgatója, valamint a főiskola rektora.
tovább
Komolyabb rendőri jelenlét a soproni vasútállomáson - 2015.11.19
Rendőrségi iroda nyílt a soproni vasútállomáson. A GYSEV Zrt. az állomásépületben kialakított szolgáltatóházban biztosít helyiséget a Soproni Rendőrkapitányság munkatársainak.
tovább
55 cm-es magasperon készült az 5-7. vágány között a soproni vasútállomáson - 2015.08.28
Az eddigi 30 centiméter magas peron helyett a jövőben 55 centiméter magasságú, emelt peron várja az utasokat a soproni vasútállomás 5-ös és 7-es vágánya között.
tovább
A GYSEV Zrt. megvásárolta a Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút Zrt.-t - 2015.07.06
A GYSEV Zrt. megvásárolta a Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút Zrt.-t (FHÉV) az NSB GmbH osztrák gazdasági társaságtól. Így az FHÉV Zrt. Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy) közötti, 11 kilométeres, magyarországi szakasza a soproni székhelyű vasúttársaság tulajdonába került. Az FHÉV magyarországi és ausztriai szakaszának üzemeltetését az eddigi gyakorlatnak megfelelően a továbbiakban is a GYSEV Zrt. végzi.
tovább
Személykocsikat értékesít a GYSEV - 2015.07.01
A GYSEV Zrt. használt, de üzemképes AByz, Byz, BDyz és Bbd sorozatú, ismert nevén „halberstadti” személyszállító vasúti kocsikat kínál megvételre.
tovább
Nyílt nap a GYSEV soproni és szombathelyi állomásain - 2015.05.13
A vasúti forgalom irányításáról, a mozdonyok, vasúti kocsik karbantartásáról és szereléséről, a biztosítóberendezések, és váltók kezeléséről, vagy a jegypénztárak működéséről is információkat kaphattak gyerekcsoportok a GYSEV Zrt. Nyílt napján. A vasúttársaság szakemberei Szombathelyen és Sopronban fogadták az iskolás gyerekeket.
tovább
Öko-mobilitási kezdeményezések az osztrák-magyar határtérségben - 2015.05.12
Az elmúlt években jelentősen nőtt az osztrák-magyar határtérségben ingázó dolgozók száma. Az „Öko-mobilitás elősegítése az osztrák-magyar határtérségben” című EMAH projekt felmérései is jól mutatják, hogy az ingázók jelentős része személygépkocsival utazik, míg a környezetbarát közlekedési módok használata kevésbé elterjedt. Az EMAH projekt legfőbb célkitűzése az volt, hogy a térségben ingázó dolgozókat környezetkímélőbb közlekedési módok használatára ösztönözze.
tovább
Együttműködési megállapodás a GYSEV és a Széchenyi Egyetem között - 2015.04.28
Az elméleti és gyakorlati képzést is segíti az az együttműködési megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt. kötött a Széchenyi István Egyetemmel. A vasúttársaság és a győri felsőoktatási intézmény megegyezése értelmében a közlekedésmérnöki szakon gyakorlat-centrikusabb lesz az oktatás, emellett közös pályázatok segíthetik a hallgatók képzését.
tovább
TransHUSK Plus - fókuszban a fenntartható közlekedés - 2015.04.28
A magyar-szlovák határtérség közforgalmú és kerékpáros közlekedése között meglévő kapcsolatok feltérképezése, további fejlesztések indítványozása, valamint a határon átnyúló környezetbarát közlekedés fellendítése: ezek a 2014. januárban indult TransHUSK Plus projekt fő célkitűzései.
tovább
Teljes a GYSEV új, FLIRT motorvonat flottája - 2015.04.07
Megérkezett a GYSEV-hez a MÁV-Start Zrt.-vel közös közbeszerzési eljárás keretében megrendelt új FLIRT motorvonatok utolsó két darabja is. Így mostantól már 10 járműből álló zöld-sárga villamos motorvonat-flotta teszi gyorsabbá és kényelmesebbé az utazást a GYSEV Zrt. vonalhálózatán.
tovább
1,5 milliárdból korszerűsítik a Sopron-Nyugat vontatási transzformátor állomást - 2015.04.07
Közel másfél milliárd forintos beruházással korszerűsítik és bővítik a GYSEV Zrt. legrégebben üzemelő vontatási transzformátor állomását. A Sopron–Nyugat alállomás azért jelentős, mert Szombathely, Győr és Ausztria, felé is részben biztosítja vasútvonalak áramellátását. A beruházás a tervek szerint július végére valósul meg. A projekt hivatalos nyitóünnepségén elhangzott: a fejlesztés révén javulhat a menetrendszerűség, emellett jobb lesz a villamosenergia-ellátó hálózat üzembiztonsága.
tovább
ETCS vonatbefolyásoló rendszer épül a Hegyeshalom-Rajka-országhatár szakaszon - 2015.03.17
A vasúti közlekedés biztonságát elősegítő ETCS vonatbefolyásoló rendszert épít ki a GYSEV Zrt. Hegyeshalom–Rajka-országhatár szakaszán. A mintegy 620 millió forint értékű beruházás kivitelezési munkálatai márciusban kezdődnek, és a tervek szerint nyár végére fejeződnek be.
tovább
Rövidített nyitva tartás Répcelak állomáson - 2015.03.13
Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy 2015. március 16. és 31. között (a Csorna–Porpác szakaszon érvényben lévő vágányzár idején) Répcelak állomáson a személypénztár nyitva tartási ideje megváltozik.
tovább
Központi forgalomirányítási rendszer valósul meg a GYSEV-nél - 2015.01.19
Csaknem hét milliárd forintos beruházással kétszintű integrált központi forgalomirányítási rendszer valósul meg a GYSEV Zrt. vasútvonalain. A beruházás elvégzése után a Szombathelyen, valamint Csornán kialakított központi forgalomirányító központ látja majd el a vasúttársaság 35 távvezérelt állomásának irányítását.
tovább
Intermodális utastájékoztató kijelzőket telepítettek a körmendi állomáson - 2015.01.19
A GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. utazási információit egyidejűleg megjelenítő utastájékoztató kijelzőket telepítettek a körmendi vasútállomáson. Minderre a két közlekedési társaság és a térségi önkormányzatok együttműködésében megvalósult projekt adott lehetőséget. Összesen öt új monitor került a vasútállomásra, amelyek közül három a vasúti és az autóbuszos utazási információkat, további kettő pedig kizárólag a vonatokra vonatkozó adatokat jelzi az utazóközönségnek.
tovább
Biztonságosabb vasúti közlekedés a GYSEV Zrt. vonalhálózatán - 2014.10.06
Közel 800 millió forint értékben jelentős vasútbiztonsági beruházás sorozatot hajtott végre vonalain a GYSEV Zrt. A vasúttársaság mintegy 770 millió forintos uniós és hazai támogatással a legkorszerűbb eszközökkel látta el a vonalakat és az átkelőket a közlekedés biztonságának növelése érdekében. A kivitelezés befejezésével a GYSEV elsőként zárta le az 55 milliárd forintos országos közlekedésbiztonsági program saját hálózatára eső elemeit.
tovább
Teljes hosszában elkészült a gyalogos felüljáró Körmenden - 2014.10.06
Teljes hosszában elkészült a gyalogos felüljáró a körmendi vasútállomáson. A létesítmény így már nem csak az autóbusz-állomást köti össze a pályaudvarral, hanem a település két városrésze között is biztosítja a gyalogos közlekedést. A GYSEV Zrt., a Vasi Volán Zrt, valamint az érintett önkormányzatok együttműködésében megvalósított projekt keretében a gyalogos felüljáró mellett Körmenden és kilenc környékbeli településen nyolc új, és kilenc felújított autóbusz váróhelyiséget is átadtak.
tovább
Megkezdődött a GYSEV Zrt. Hegyeshalom-Csorna-Porpác vonalának villamosítása - 2014.10.06
Megkezdődtek a villamosítás kivitelezési munkálatai a Hegyeshalom-Csorna-Porpác vasútvonalon. A fejlesztésnek köszönhetően újabb 87 kilométeres szakaszon épül ki a felsővezeték-hálózat, emellett a biztosítóberendezési távvezérlése is megvalósul. A Csorna-Porpác szakaszon várhatóan idén decemberben, Hegyeshalom és Csorna között pedig 2015 nyarán zárulhatnak le a munkálatok.
tovább
Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt - 2014.08.21
Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt 2014. augusztus 18-án, Sopronban. A GYSEV Zrt. tematikus Taurus mozdonya az esemény 25 éves jubileumára készült.
tovább
Vízosztás a hőségriadó miatt - 2014.07.18
A hőségriadó elrendelése miatt péntek reggeltől ismét megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. A vasúttársaság munkatársai a soproni és a szombathelyi állomáson kimért, poharas ásványvizet osztanak az utasoknak, tetszőleges mennyiségben.
tovább
1   |   2   |   3      »      
<< vissza