Heti és havijegyek (VOR)

A Sopronból Ausztria irányába történő rendszeres utazásokhoz ajánljuk a soproni

nemzetközi jegypénztárunkban elérhető heti- és havijegyeket, melyeket kedvezményesen, az osztrák belföldi díjszabás szerint biztosítunk.

Menetrendi információk: az www.oebb.at

Ezen belül Ausztria keleti régiójában a VOR (Kelet-régió Közlekedési Szövetség) tarifája van érvényben, amely további, akár 5-10 %-os kedvezményt tartalmaz.

Az árak az utazási távolságok szerint változik.

Érvényes menetdíjak: a www.vor.at

Felhasználási feltételek

A VOR hetijegy (Wochenkarte) naptári hétre szól, hétfő 0:00 órától a következő hét hétfőjén 9:00 óráig érvényes.

A VOR havijegy (Monatskarte) naptári hónapra szól, az adott hónap hónap 1-jén 0:00 órától a következő hónap 2-án 24:00 óráig érvényes

A bécsi városi közlekedéssel kombinált heti- és havijeggyel valamennyi bécsi tömegközlekedési eszköz (villamos, autóbusz, metró, S-Bahn, valamint a buszjáratok közül a Postbus és a Dr. Richard járatai) igénybe vehető.

A VOR heti- és havijegy a részes szolgáltatók – Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB), a GYSEV Zrt. osztrák vonalai (Raaberbahn AG) a Bécsi Helyiérdekű Vasutak (Wiener Lokalbahnen), valamint a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) – járatain, 2. kocsiosztályon érvényesek. A VOR jegyei a WestBahn járatain nem érvényesek!

Értékesítési helyek

A VOR heti- és havijegy kizárólag a soproni nemzetközi menetjegypénztárunkban kapható, annak nyitva tartási idejében. A jegyek elővételben is megválthatók.

A bécsi városi közlekedésről és annak viteldíjairól a közlekedési vállalat honlapján (http://www.wiener-linien.at) találhat bővebb információt, német és angol nyelven.

További részletes tájékoztatásért forduljon a soproni nemzetközi pénztárunkhoz (06 99 577 212) vagy látogasson el az osztrák szövetségi vasutak (http://www.oebb.at) vagy a VOR (http://www.vor.at) oldalára.

Hallgatói havijegyek

A Sopronból Ausztria keleti része felé rendszeresen utazó, osztrák felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók részére a VOR (Keleti Régió Közlekedési Szövetség) kedvezményes hallgatói havijegyeit (VOR-HochschülerInnen-Monatskarte) ajánljuk.

Az árak kiszámítása az útvonal hossza alapján történik.

Felhasználási feltételek

A VOR hallgatói havijegy (VOR Hochschüler) naptári hónapra szól, az adott hónap 1-jén 0:00 órától a következő hónap 2-án 24:00 óráig, a rajta szereplő útvonalon korlátlan számú utazásra érvényes.

A VOR hallgatói havijegy 26 éves korig váltható. A havijegyhez érvényes, 26 év alattiak számára szóló osztrák vasúti kedvezménykártyára (ÖBB-VORTEILScard) van szükség.

A VOR hallgatói havijegy a Közlekedési Társulásban részes szolgáltatók – ÖBB, Raaberbahn, Wiener Lokalbahn – 2. kocsiosztályon érvényesek.

* A bécsi városi közlekedés igénybevételéhez érvényes heti vagy havibérlettel, vagy szemeszter kártyával is rendelkezni kell. 

Értékesítési helyek

A VOR hallgatói havijegy kizárólag a soproni nemzetközi menetjegypénztárban kapható, annak nyitva tartási idejében. A jegyek elővételben is megválthatók.

A bécsi városi közlekedésről és annak viteldíjairól a közlekedési vállalat honlapján (http://www.wiener-linien.at) találhat bővebb információt, német és angol nyelven.

Ausztriai közoktatási intézményekben tanulók részére a kedvező árú Jugendticket, és a Top Jugendticket is igénybe vehető, ez azonban csak Ausztriában kapható. 

További részletes tájékoztatásért forduljon soproni nemzetközi pénztárunkhoz (06 99 577 212), vagy látogasson el az osztrák szövetségi vasutak (http://www.oebb.at) vagy a VOR (http://www.vor.at) oldalára.

Interrail

Ez a bérlettípus Európa számos országában érvényes. 

Használatával korlátlanul utazhat a részes országok államvasúti hálózatán, valamint egyes magánvasutak vonalain a választott kocsiosztályon, érvénytartama alatt, illetve a választott napokon, míg más magánvasutakon felmutatásával akár féláron is válthat menetjegyet.

Az InterRail megváltásával további kedvezményekben is részesülhetünk:

  • ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon,
  • ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon,
  • kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,
  • ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba,
  • kedvezményes belépő múzeumokba és egyéb látogatóhelyekre, városnéző programokra.

Árak és további információk: www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/interrail-berletek

KlimaTicket Österreich

Egy jeggyel egész Ausztriában!

A KlimaTicket Österreich(KlimaTicket Ö) érvényes Ausztria területén belül, a közösségi közlekedésben résztvevő minden menetrend szerinti járatra.  (Résztvevő közlekedési táraságok:  https://www.klimaticket.at/).

Jegytípusok, felhasználási feltételek, árak

KlimaTicket Ö Classic 
mindenki számára, korlátozás nélkül 
Ára: 1095 EUR / év

KlimaTicket Ö Jugend 
26 éven aluliak számára
Ára: 821 EUR / év

KlimaTicket Ö Senior 
65 éven felüliek számára
Ára: 821 EUR / év

KlimaTicket Ö Spezial 
fogyatékkal élő, tartósan beteg személyek számára
Ára: 821 EUR / év

KlimaTicket Ö Familie 
A KlimaTicket Ö Classic, KlimaTicket Ö Jugend, KlimaTicket Ö Senior vagy KlimaTicket Ö Spezial birtokában további 110 EUR ellenében akár további 4 fő 6 és 15 év közötti gyermek utazhat együtt díjmentesen.
Ára: 1 205 EUR / 931 EUR / év

A jegy megvásárolható:

A jegy igényléshez a következő adatokat szükséges megadni: név, születési dátum, cím, érvényesség kezdete, fizetési mód. Valamint a jegy tulajdonosáról készült fényképet kell leadni.

A kártya díját egyösszegben, valamint részletekben, havonta is lehet fizetni. Részletfizetés választása esetén az első 2 hónapra eső díjat a jegy váltásával egyidejűleg helyben kell megfizetni, ezt követően a 3. hónaptól a mindenkor esedékes díjat a megadott bankszámláról automatikus levonják. (Magyar bankszámla esetén célszerű a jegyváltást megelőzően az automatikus deviza levonás lehetőségéről a számlavezető bankkal egyeztetni.)


A kártya elvesztése
A plasztikkártya formátumú jegy elvesztését vagy ellopását haladéktalanul jelenteni kell az illetékes hatóságnak és személyesen egy szolgáltatóponton vagy telefonon a 0800 24 00 50 telefonszámon vagy a www.klimaticket.at/kontakt oldalon található kapcsolatfelvételi űrlapon.

Felmondás
Az érvényesség időtartamán belül a jegy az érvényesség hetedik hónapjától írásban indoklás nélkül lemondható az erre szolgáló kitöltött, aláírt formanyomtatvány és a jegy szolgáltatóponton történő leadásával. Felmondás esetén egy havi felmondási díj kerül felszámításra.

Rendkívüli felmondásra az alábbi esetekben van lehetőség:
-    Ausztriából másik országba történő költözés esetén, az új lakcím igazolásával
-    három hónap, vagy annál hosszabb ideig tartó betegség esetén, orvosi igazolással 
-    munkanélküliség esetén, munkanélküli igazolással
-    haláleset esetén.

Rendkívüli felmondás esetén felmondási díj nem kerül fel felszámításra.

További részletek: www.klimatciket.at, https://www.raaberbahn.at/tickets-leistungen/tickets