Aktuális információk a GYSEV Zrt. vonalhálózatát érintő belföldi és nemzetközi személyszállító vonatok közlekedéséről - cikkünk folyamatosan frissül

2020.05.06.

Március 30-tól rendkívüli menetrend módosítás lépett életbe a GYSEV Zrt.-nél is

Az Operatív Törzs döntése értelmében március 30-a üzemkezdettől visszavonásig rendkívüli menetrend módosítás lépett életbe a GYSEV Zrt. vonalhálózatán is. A módosítás alapján valamennyi regionális és távolsági vonat esetében hétköznap is a tanszünetes menetrend érvényes. Tanszünetes menetrend alatt alapesetben azokat az időszakokat értjük, amikor tanítási szünet van az iskolákban. Szombaton és vasárnap a hétvégi közlekedési rend alapján közlekednek a vonatok.

A módosítás értelmében GYSEV Zrt-nél az alábbi vonatok részlegesen, vagy teljes útvonalukon nem közlekednek március 30-tól:

Győrből Sopron felé:

• Vasárnapi napokon a 9948 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Győr indul 19:51, Sopron érkezik 21:04

Szentgotthárdról Szombathely felé:

• Vasárnapi napokon a 19123 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Szentgotthárd indul 16:06, Szombathely érkezik 16:53

Szombathelyről Győr felé:

• Vasárnapi napokon a 19801 számú, Zalaegerszegről - Szombathelyen át - Győrig közlekedő személyvonat Szombathely – Győr közötti szakaszán nem közlekedik: Szombathely indul 21:05, Győr érkezik 22:17

Rajkáról Hegyeshalom felé: 

• Hétköznapokon a 9417 számú, Rajkáról – Hegyeshalmon át – Győrig közlekedő személyvonat Rajka – Hegyeshalom közötti szakaszán nem közlekedik: Rajka indul 6:17, Hegyeshalom érkezik 6:29

Ausztriában május 10-ig a személyszállító vonatok hétköznap is a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. A Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő vonatok esetében a reggeli és a délutáni órákban a vasárnapi menetrendhez képest plusz vonatok közlekednek.  

Május 11-től ismét az alapmenetrned szerint közlekednek a Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő, valamint a Fertőszentmiklósról induló és oda érkező nemzetközi személyszállító vonatok.  

A Fertőszentmiklós-országhatár szakaszon végzett felújítási munkálatok miatt Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy) állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat június 2-ig. 

Az Ausztriából belépő vonatok esetében Sopron állomás területén, a Fertőszentmiklósra érkező vonatpótló autóbuszoknál pedig a fertődi határállomás belépő pontjánál folyamatos ellenőrzést tart a rendőrség.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy az osztrák hatóságok az Ausztriába belépő vonatok fedélzetén egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek.

Április 14-től az ausztriai tömegközlekedési eszközökön kötelező a legalább egy méteres szociális távolság megtartása, kivételt jelentenek az azonos családhoz tartozó személyek. Szintén kötelező a száj és az orr fedése, amely történhet védőmaszkkal, vagy egyéb, arra alkalmas eszközzel, pl. sállal. A rendelkezés értelemszerűen érvényes a Sopronból és Fertőszentmiklósról Ausztriába közlekedő vonatok esetében is.

Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) Szentgotthárd és az ausztriai Fehring ill. Jennersdorf, a Szlovák Vasúttársaság pedig Rajka és Rusovce között továbbra sem engedi a személyszállító vonatok közlekedését. Emiatt a Rába Nemzetközi InterCity vonat továbbra is csak Szentgotthárdtól/ig közlekedik, a Sopron-Bécs-Pozsony (Bratislava Petrzalka) viszonylatban közlekedő vonatok pedig az osztrák-szlovák határállomásig (Kittsee) közlekednek, és onnan indulnak vissza.

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: