Aktuális információk a GYSEV Zrt. vonalhálózatát érintő belföldi és nemzetközi személyszállító vonatok közlekedéséről - cikkünk folyamatosan frissül

Március 30-tól rendkívüli menetrend módosítás lép életbe a GYSEV Zrt-nél is

Az Operatív Törzs döntése értelmében március 30. üzemkezdettől visszavonásig rendkívüli menetrend módosítás lép életbe a GYSEV Zrt. vonalhálózatán is. A módosítás alapján valamennyi regionális és távolsági vonat esetében hétköznap is a tanszünetes menetrend lesz érvényben.
Tanszünetes menetrend alatt alapesetben azokat az időszakokat értjük, amikor tanítási szünet van az iskolákban.
Szombaton és vasárnap a hétvégi közlekedési rend alapján közlekednek a vonatok.

A módosítás értelmében GYSEV Zrt-nél az alábbi vonatok részlegesen, vagy teljes útvonalukon nem közlekednek március 30-tól:
Győrből Sopron felé:
• Vasárnapi napokon a 9948 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Győr indul 19:51, Sopron érkezik 21:04

Szentgotthárdról Szombathely felé:
• Vasárnapi napokon a 19123 számú személyvonat nem közlekedik teljes útvonalán: Szentgotthárd indul 16:06, Szombathely érkezik 16:53

Szombathelyről Győr felé:
• Vasárnapi napokon a 19801 számú, Zalaegerszegről - Szombathelyen át - Győrig közlekedő személyvonat Szombathely – Győr közötti szakaszán nem közlekedik: Szombathely indul 21:05, Győr érkezik 22:17

Rajkáról Hegyeshalom felé:
• Hétköznapokon a 9417 számú, Rajkáról – Hegyeshalmon át – Győrig közlekedő személyvonat Rajka – Hegyeshalom közötti szakaszán nem közlekedik: Rajka indul 6:17, Hegyeshalom érkezik 6:29

Ausztriában március 23-tól a személyszállító vonatok hétköznap is a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Sopron térségében így is folyamatos a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedése. A Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő vonatok esetében a reggeli és a délutáni órákban a vasárnapi menetrendhez képest plusz vonatokat iktatnak be annak érdekében, hogy a munkába járó utasokat el tudják szállítani.

A Fertőszentmiklósról induló és oda érkező, nemzetközi személyszállító vonatoknál is folyamatos a közlekedés, de ezen a szakaszon is kevesebb vonat közlekedik március 23-tól.

Az Ausztriából belépő vonatok esetében Sopron állomás területén, a Fertőszentmiklósra érkező vonatoknál pedig a járművek fedélzetén folyamatos ellenőrzést tart a rendőrség.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy az osztrák hatóságok az Ausztriába belépő vonatok fedélzetén március 20-a óta egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek.

Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) Szentgotthárd és az ausztriai Fehring ill. Jennersdorf, a Szlovák Vasúttársaság pedig Rajka és Rusovce között felfüggesztette a személyszállító vonatok közlekedését.