Szombathely-Zalaszentiván kivitelezése

A Szombathely – Zalaszentiván vasútvonal korszerűsítése (kivitelezés)

Projekt száma: IKOP-2.1.0-15-2016-00007

Kedvezményezett neve: Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

A projekt előkészítési szakaszának sikeres lezárását és a Mosonszolnok – Csorna – Porpác vonalszakasz villamosítását követően 2015. év végén indultak meg a Szombathely – Zalaszentiván vasútvonal korszerűsítésének kiviteli tervezési munkái, és 2016 tavaszán a tényleges kivitelezési munkák is megkezdődnek.

A beruházás keretében a GYSEV üzemeltetésében lévő 17. számú (Szombathely–Zalaszentiván) vasútvonal villamosítására és a vonalon a villamosításhoz szükséges vasúti pályamunkákra, biztosítóberendezési átalakításokra kerül sor. A vonal minden állomásán, megállóhelyén új, 55 cm-es magasperon, térvilágítási rendszer létesül. Ezzel párhuzamosan egy kapcsolódó uniós fejlesztés keretében kiépül a vonal központi forgalomirányítási rendszere is. A kivitelezési munkák sikeres lezárását követően lehetővé válik a Sopron, Bécs és Pozsony felől érkező, Hodoson át az adriai kikötők irányába közlekedő vonatok mozdonycsere nélküli, csak villamos mozdonyokkal történő közlekedése.

A projekt összköltsége 13 932 493 467 Ft, a támogatás intenzitása 100%, a projekt az EU Kohéziós Alapjának támogatásával valósul meg.

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: