Motorvonat beszerzés (HU)

Széchenyi 2020

6 db regionális villamos motorvonat beszerzése a GYSEV Zrt. vonalhálózatára

(száma: KÖZOP-2.5.0-09-11-2013-0002)

 

A GYSEV Zrt. a MÁV-START Zrt.-vel közös közbeszerzési eljárás keretében 42+6 FLIRT villamos motorvonattal bővíti meglévő járműállományát. Ez a vasúti közlekedés szolgáltatási színvonalát európai szintre emeli, hiszen a vonatok a kényelmi jellemzők mellett csökkentik a környezet terhelését, hozzájárulva a fenntartható közlekedés kialakításához. A közszolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett fejlesztés az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projektről további információk a http://www.motorvonatok.hu/ oldalon érhetők el.

GYSEV motorvonat beszerzés

Projekt száma: IKOP-2.1.0-15-2016-00010

Kedvezményezett neve: Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

Miután a GYSEV Zrt 2013 és 2015 között, két, KÖZOP által finanszírozott projekt keretében 10 új, FLIRT motorvonatot szerzett be, amelyek a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, Sopron-Győr és a Szombathely-Rajka vonalakon közlekednek, 2016-ban közbeszerzési eljárást indított újabb 10 darab alacsonypadlós, villamos motorvonat beszerzésére. A nyílt közbeszerzési eljárást a Stadler lengyelországi és svájci leányvállalatai által alkotott Stadler Konzorcium nyerte. Így a vasúttársaság újabb FLIRT típusú motorvonattal bővítheti járműparkját. A tervek szerint az első járművet 2018 márciusában, míg a tízedik vonatot 2019 januárjáig szállítja le a gyártó.

A szerződés harmadik generációs FLIRT motorvonatokra vonatkozik. Az új járművek az Európai Vasúti Ügynökség szabályainak megfelelően már teljesítik az európai vasúti rendszer kölcsönös átjárhatóságáról szóló legújabb műszaki előírásokat, illetve megfelelnek a legutóbbi Crash ütközési normáknak is, nagyobb biztonságot nyújtva a mozdonyvezetőnek. Az új járművek az előző generációs motorvonatokhoz képest 2,8 méterrel hosszabbak, aminek köszönhetően a mozgássérült mosdó mellett egy további, hagyományos kialakítású mellékhelyiség is helyet kapott a szerelvényben. A 77,1 méter hosszú négyrészes motorvonatok összesen 208 ülőhellyel (194 fix és 14 felhajtható ülés) rendelkeznek majd, a járművek végsebessége 160 km/h, míg gyorsítóképességük 1,2 m/s2 lesz, ami azt jelenti, hogy a 0-tól 120 km/h sebesség elérésére 39 másodperc alatt lesznek képesek.

A harmadik generációs FLIRT-öket is a tágas, többfunkciós beszállóterek jellemzik, amelyek gyors utascserét, és az éppen aktuális igényeknek megfelelő felhasználást tesznek lehetővé. A multifunkciós tereknek, illetve a 90%-os alacsonypadlós hányadnak köszönhetően mind a kerekesszékkel, mind a kerékpárral vagy babakocsival utazók is kényelmesen használhatják az új járműveket. A vonatok a kor szellemében légkondicionálóval, korszerű utastájékoztató rendszerrel, kamerarendszerrel, WIFI-vel, mobiltelefonok, tabletek és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, továbbá a regionális közlekedéshez alkalmas páholyos elrendezésű ülésekkel lesznek felszerelve.

A projekt összköltsége 21 700 000 000 Ft, a támogatás intenzitása 100%, a projekt az EU Kohéziós Alapjának támogatásával valósul meg.

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: