Hegyeshalom-Rajka (oh.) vasútvonal korszerűsítésének előkészítési munkái (előkészítés)

Széchenyi 2020

Projekt száma: 2015-HU-TM-0189-S

Kedvezményezett neve: Innovációs és Technológiai Minisztérium

Projekt megvalósításért felelős neve: Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

A projekt keretében a GYSEV üzemeltetésében lévő 1D. számú [Hegyeshalom (kiz.) – Rajka – oh.] vasútvonal korszerűsítésének előkészítésére kerül sor.

A vasútvonal a Magyar Állam tulajdonában és a GYSEV Zrt. vagyonkezelésében van, a TEN-T törzshálózat (core network), valamint az RFC 7 nemzetközi teherszállítási folyosó részét képezi. A vasúti pálya részét képezi a Nyugat-Dunántúlt átszelő észak-déli (Rajka – Szombathely – Hodos/Nagykanizsa – Gyékényes/Murakeresztúr) RFC11 vasúti korridornak.

A Nyugat-Dunántúl közlekedése szempontjából kiemelten fontos, hogy a vonalszakasz mielőbb megújuljon.

A Magyar Állam a GYSEV Zrt.-vel., mint végrehajtó szerv részvételével sikeresen pályázott az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) nyújtotta finanszírozási lehetőségre, amely a projekt előkészítésére nyújt támogatást. Az előkészítés során Megvalósíthatósági Tanulmány, Környezeti Hatásvizsgálat, engedélyezési és kiviteli tervek készülnek.

A projekt összköltsége nettó 700 000 000 Ft, ebből az Európai Unió által nyújtott támogatás 595 000 000 Ft, a magyar állami támogatás 105 000 000 Ft.

E kiadvány tartalmáért kizárólag a szerző felelős. Az Európai Unió nem vállal felelősséget a kiadványban szereplő információk semminemű felhasználásáért.

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt
Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: