GYSEV üzemirányító központ

GYSEV üzemirányító központ létrehozása a szükséges biztosítóberendezési felülvezérlések kialakításával

Projekt száma: KÖZOP-2.5.0-09-11-2013-0006

Kedvezményezett neve: Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

A projekt keretén belül kétszintű integrált központi forgalomirányítási rendszer kialalítására kerül sor a GYSEV Zrt vasútvonalain. A megvalósítást követően a Csorna központi forgalom irányító (KÖFI) központ, valamint Szombathely KÖFI központ látja majd el a vasúttársaság 35 távvezérelt állomásának forgalomirányítását, a Sopronban létesülő központi forgalom ellenőrző (KÖFE) központ feladata pedig a vonalhálózat felső szintű üzemirányítása lesz. A fejlesztésnek köszönhetően minden, GYSEV szolgáltatási területébe tartozó fővonali vasútállomás rendszerbe integrálása megvalósul.

A távvezérlés kiépítésének és központosításának komoly előnye, hogy a vasútvonalak átbocsátó képessége növekszik. Emellett leegyszerűsödik a forgalomirányítás, így csökken a késések, valamint a vasúti közlekedés zavartatásának kockázata.

A fejlesztésnek köszönhetően a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, ill. a Győr-Sopron szakasz mellett központi forgalomirányítás lesz a Szombathely-Csorna-Rajka, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vonalakon is.

A projekt keretében összesen 30 darab vizuális utastájékoztató kijelzőt telepítenek a szakemberek a GYSEV vasútállomásaira, ezáltal tovább javul vasúttársaság által nyújtott személyszállítási szolgáltatás minősége.

A beruházásnak köszönhetően a GYSEV Zrt. teljes hálózatán hatékonyabbá válik a forgalomszervezés mind a személy, mind pedig a teherszállításnál.

A kivitelezési munkák határideje 2016. március vége.

A projekt összköltsége 6.970.000.000 Ft, a támogatás intenzitása 100%, a projekt a KÖZOP és az IKOP forrásaival valósul meg.

szechenyi_terv_logo.png

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: