Karrier szekciófejléc

GYSEV Gyakornoki program

"Merjünk nagyok lenni!"*

A GYSEV Zrt. célja ma és a több mint 140 év alatt is: "eredményesnek maradni és fejlődni".

Ha elhivatott vagy és vasutas érdeklődéssel vágysz a szakmai fejlődésre, képes vagy rendszer szinten, proaktívan gondolkodni, ha törekszel a csapatszellemre és az önmegvalósításra, akkor jelentkezz Gyakornoki Programunkba.

Mi pedig biztosítjuk számodra a szakmai fejlődést, karrierutat, nagyvállalati tapasztalatot, stabil juttatási csomagot, a "megmutatkozás" lehetőségét és részvételt a vállalatunk fejlődésében. 

A Gyakornoki Program első éve:

  • Több körös kiválasztási folyamat
  • Fejlesztési terv a gyakornoki évre
  • Pályabejárás és szervezetismeret
  • Csapatépítő tréning
  • Közös programok a vezetőkkel
  • Csapatszellem a korábbi évek gyakornokaival
  • Nyitott, segítőkész vezetők és kollégák
  • Önálló feladatok, felelősségkör
  • Tőled függő karrierút 

Murányi István – Infrastruktúra

Murányi István

A GYSEV Gyakornoki Programjával először a Budapesti Műszaki Egyetemen tartott állásbörzén találkoztam. Pályakezdő építőmérnökként kiváló lehetőségnek ígérkezett a program, hogy gyakorlati tapasztalatokat is szerezhessek a szakmámban. Kezdésként részt vettem a GYSEV és a MÁV gyakornokainak szervezett közös csapatépítő tréningen Sopronban, majd az azt követő előadássorozaton Budapesten. Ez alatt az idő alatt nagyon jó csapattá kovácsolódtunk, és barátságok is köttettek. Az egyhetes programsorozaton lehetőségem nyílt megismerni a cég összes szakterületét, így jobban megért hettem és átláthattam a GYSEV felépítését és működését. Szinte a program legelejétől kezdve részt vettem a kinti munkálatokban is, így testközelből tapasztalhattam meg a vasúti pályafenntartási és -építési munkálatokat, illetve találkozhattam az ott dolgozó emberekkel. Jelenleg a pályafenntartási munkálatokhoz kapcsolódó geodéziai felmérésekben és pályakitűzési munkákban veszek részt. Emellett a pályafelügyelet központi nyilvántartási rendszerének elkészítésében is vannak feladataim. A jövőben szeretnék minél nagyobb szakmai tapasztalatra szert tenni a pályafenntartás területén, hogy a kellő tudás megszerzése és megfelelő idő elteltével szakmai oktatóként is tevékenykedhessek. Az új gyakornokoknak jó tanácsként annyit mondanék, hogy elsőként igyekezzenek minél több tudást magukba szívni, és ehhez bátran kérdezzenek a munkatársaktól, mert Tőlük nagyon sok mindent megtanulhatnak, továbbá, ha van egy újító ötletük, azt merjék megosztani másokkal.

Kiss Ágnes – Humán

Kiss Ágnes

Amikor rátaláltam a GYSEV Gyakornoki Programjára, arra gondoltam, hogy pályakezdőként ez a legideálisabb módja annak, hogy belépjek a munka világába. Az elmúlt év alatt megtanultam, hogy mennyire összetett a vasút működése, megismertem a GYSEV szervezeti felépítését, látom az összefüggéseket, így tudom, hogy kulcsszerepe van a szakterületek közötti együttműködésnek és a megfelelő kommunikációnak. Már a program elején egy jó csapattá kovácsolódtunk, hála a csapatépítő tréningnek és az egyhetes budapesti tartózkodásnak. Az önszántamból vállalt egyszerűsített forgalmi vizsgát is sikerült letennem, úgyhogy kicsit már vasutasnak érzem magam. Jelenleg két szakterület humán feladatait látom el, így a napjaim toborzáskiválasztással, munkaviszony-létesítéssel, -megszüntetéssel, munkáltatói kötelezéssel, tanulmányi szerződésekkel, joghátrányos ügyekkel és ügyfélszolgálat ellátásával telnek, amelynek során jó érzés, hogy másoknak segíthetek. A jövőben szeretném a bérszámfejtéssel kapcsolatos ismeretek mellett a társadalombiztosítással kapcsolatos ügyek intézését is elsajátítani. Igazi LLL a GYSEV-es pályafutásom. A jövő gyakornokainak csak annyit mondanék, hogy járjanak nyitott szemmel, szívják magukba a tudást, ami jelen van a szervezetben. A szakmai tudásuk mélyítése mellett a vállalattal kapcsolatos történésekre is figyeljenek, próbáljanak rendszerben gondolkodni, kérdezzenek sokat. Próbáljanak időt szakítani egymásra, ha máshogy nem is, egy közös ebéd erejéig.

Megtalálsz minket a www.gysev.hu oldalon, a Karrierportálon és a Facebook oldalunkon is!

*Széchenyi István

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: