Általános szekciófejléc
További szervezetek

További szervezetek

A GYSEV további szervezetei

A szervezeti egységek, a folyamatok és a tevékenységek gördülékeny mindennapi működéséhez még több elengedhetetlenül fontos szervezeti egység szükséges. Munkájuk nagyban hozzájárul szolgáltatásaink sikerességéhez. A klasszikus vasúti üzletágak mellett számos kiemelten fontos szervezet járul hozzá ahhoz, hogy céljainkat meg tudjuk valósítani.

Stratégiai műszaki fejlesztés (projektiroda)

A Projektiroda alapvető feladata egyrészt a hosszú távú infrastruktúra fejlesztési elképzelések, javaslatok, tervek, vagyis stratégiai koncepciók kidolgozása, másrészt a nagy pénzügyi erőforrás igényű infrastruktúra fejlesztési projektek beruházásainak előkészítése, megvalósítása, és lebonyolítása, vagyis az előbbiek valóra váltása. Ez a mindennapokban összetett és rendkívül változatos tevékenységét hordoz magában.

A Projektiroda felkutatja a lehetséges pályázati forrásokat és összehangolja a megvalósítani tervezett munkákkal. A cél a projektekre adható maximális – többnyire uniós – támogatást megszerezni, hogy megkezdődhessen az előkészítés.

A Projektiroda munkatársai a kivitelezési munka folyamatát a munkaterület átadással induló kezdetektől, a műszaki átadást követő használatba vétellel történő befejezésig koordinálják, azt rendszerességgel személyesen felügyelik. Ez a tevékenység a műszaki előrehaladástól elválaszthatatlan pénzügyi tervezést, a tényleges felhasználások nyomon követését, valamint a támogatással történő elszámolást is jelenti.

Beszerzés és készletgazdálkodás, Ingatlangazdálkodás

A szervezet feladata a vállalat működéséhez szükséges valamennyi általános és szakanyag beszerzése, a központi raktárak üzemeltetése, a folyamatos anyagellátás biztosítása, valamint a nem projektekhez tartozó közbeszerzési eljárások és versenytárgyalások lebonyolítása.

A Beszerzés és Készletgazdálkodás irányítja a GYSEV központi és helyi raktárainak készletgazdálkodását. Ez a szervezet üzemelteti többek között a vállalat Központi Ruharaktárát, ahol a jogosult munkavállalók az általuk megrendelt munkaruhákat átvehetik.

Ide tartozik a Gázolajkút is, ahol a GYSEV és a társvasutak dízelüzemű vontatójárműveinek és gépeinek kiszolgálását végezzük.

Munkatársaink az évi több ezer beérkező anyagigénylés feldolgozása és kielégítése mellett a vállalatnál képződő veszélyes hulladékok kezelését, hasznosítását, és a feleslegessé váló fenntartási anyagok értékesítését is végzik.

2015. január 1-től a Beszerzés és Készletgazdálkodás Szervezetéből kivált a GYSEV Zrt. Közbeszerzési Szervezete, illetve 2015. november 1-től, az új közbeszerzési törvény hatályba lépésétől, több olyan beszerzési terület, amely korábban a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozott, átkerült a Beszerzési Szervezethez (banki hitelek).

Készletgazdálkodás területén megerősítésre került a belső szolgáltatói szerep, új szolgáltatások bevezetésével, illetve a korábbi szolgáltatások hatékonyságának, színvonalának növelésével.

Az Ingatlangazdálkodás felelős a GYSEV tulajdonában lévő vagy működtetése alá rendelt ingatlanokért (pl: szolgálati lakások üzemeltetése), valamint a nyomda és a kertészet működéséért.

2015-ben átadásra került a Szolgáltatóház és a Kormányablak Sopron állomás felvételi épületében, melyek a városból és környékéről évente több ezer látogatót vonzanak pályaudvarunkra, mind több esetben arra ösztönözve őket, hogy a vasúti közlekedést használják.

Beruházási, felújítási, karbantartási tevékenységünk keretében Csorna állomáson villamos hálózatfejlesztést valósítottunk meg, Sopronban megkezdődött a Távközlési épület bővítése, és Szombathelyen, valamint Sopronban a KÖFE központ, Szombathelyen, a Munkásszállón forgalmi oktatóközpont kialakítása. Az állomásra utastéjékoztató táblákat helyeztünk ki, Répcelakon a pénztárat kompletten felújítottuk. Kapuváron, az önkormányzattal közös finanszírozással, közutat újítottunk fel.

Számos munkakörülmény javító (iroda felújítás, szociális blokkok kialakítása, felújítása), és energiahatékonyságot növelő fűtéskorszerűsítési, tető és homlokzatszigetelési, felújítási és karbantartási munkát végeztünk el üzemeltetési területünkön. A tervezéssel megkezdődött az előkészítése - több helyszínre vonatkozóan - a P+R parkolók kialakításának, valamint az elmúlt években telepített kerékpártárolók lefedésének.

Vendéglátás (Hotel Sopron)

A GYSEV Zrt. szállodája, a Hotel Sopron igazi vendégszeretettel, egyedi programötletekkel és csodálatos, a város történelmi magjára néző kilátással várja vendégeit.

Légkondicionált, kényelmes, részben erkélyes, 2012-ben felújított szobákban térítésmentes Wi-Fi elérést és felhőtlen pihenést biztosítunk Vendégeinknek. Medencénk a legforróbb nyári napokon is kellemes felfrissülést nyújt, a gyerekeket Tündérkert Játszó, kerti játék-park, trambulin, Kinect, bababarát szolgáltatások és számos szervezett program várja. Ezenkívül asztalitenisz, darts, csocsó, salakos teniszpályák, wellness részleg, valamint kerékpáros szolgáltatások színesítik az itt töltött napokat.

A szálloda színvonalas, technikailag jól felszerelt konferenciatermekkel is rendelkezik, melyekhez széles körű rendezvényszolgáltatások is kapcsolódnak.

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: