Nemzetközi utazások szekciófejléc
Nemzetközi utazások
Jegyárak

Szentgotthárd / Szombathely – Ausztria

Látogasson el Grazba, az óratorony városába, élvezze a kultúra és a művészet harmóniáját!

A stájer fővárosba való eljutást Szombathely felől kényelmes és gyors összeköttetéssel, sűrű vonatközlekedéssel és, az EURegio Special menettérti kedvezménynek köszönhetően, vonzó árakkal biztosítjuk. A szentgotthárdi határállomáson minden esetben csatlakozást biztosítunk a Graz felé közlekedő osztrák vonatokra.

A Grazba esténként induló, és onnan reggel visszaforduló Rába IC a távolsági forgalomra berendezett, komfortos, felújított, fülkés RaaberCity kocsikkal közlekedik. Kedvezményes helybiztosítást is tartalmazó SparSchiene menetjegyek Szombathely és Graz között 9 €-tól válthatók. Ezek a jegyek adott napra, és vonatra érvényesek, cseréjük és visszatérítésük nem lehetséges.

Szombathelyről – soproni átszállással – Bécs (Wien) és Bécsújhely (Wiener Neustadt) felé is el lehet jutni, amelyhez szintén az EURegio Special kedvezményt ajánljuk.

EURegio Special menettérti jegyek árai

Viszonylat

Felnőtt ár
oda-vissza

Gyermek ár
oda-vissza

Szombathely – Graz

19,00 € (6 840 Ft)

9,50 € (3 420 Ft)

Szombathely – Feldbach

11,00 € (3 960 Ft)

5,50 € (1 980 Ft)

Szombathely – Wiener Neustadt

17,00 € (6 120 Ft)

8,50 € (3 060 Ft)

Szombathely – Wien

27,00 € (9 720 Ft)

13,50 € (4 860 Ft)

Menetrendi információért kattintson ide!

Felhasználási feltételek

Az EURegio Special menettérti jegy 4 napig érvényes. A jegy elővételben is megváltható. Az EURegio Special menettérti menetjegy gyors- és személyvonatokon, illetve Ausztriában az R, és REX vonatokon, mindenhol csak 2. kocsiosztályon érvényes. Egyéb magasabb kategóriájú (IC, EC, EN, RJ) vonatokon a jegyek nem használhatók!

A jegyek minden bécsi, illetve grazi pályaudvarra/pályaudvarról érvényesek, vasút igénybevétele mellett. Szombathely – Wien viszonylatban Ebenfurt és Wiener Neustadt érintésével is lehet utazni.

Kedvezményes ár

Az EURegio Special menetdíjak fixen meghatározott árak, amelyekből, a gyermek és kutya kivételével, további kedvezmény nincs. Az EURegio menetjegy ausztriai kiindulással Magyarországon nem adható ki, kizárólag magyarországi kiindulási állomással értékesíthető.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek Magyarországon a vonaton nem vásárolhatóak meg.

Gyermekkedvezmények:

  • Magyarországon történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 14 éves korig, a teljes útvonalra.
  • Ausztriában történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 15 éves korig, a teljes útvonalra.

Értékesítési helyek

  • Az EURegio Special menettérti menetjegyek megvásárlása valamennyi nemzetközi jegykiadásra felhatalmazott jegykiadóhelyen lehetséges.
  • Sopron állomáson korlátozottan kaphatók EURegio heti és EURegio Special menetjegyek: 
    • Sopronban nem váltható a Szombathely–Wien, Szombathely–Wiener Neustadt és Győr–Wiener Neustadt viszonylatokra  EURegio Special menetjegy.
  • Körmend, Szentgotthárd, Kapuvár, Csorna, Bük, Vasvár, Kőszeg, Répcelak és Fertőszentmiklós állomáson az Euregio Special típusú menetjegyek megválthatók.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek nem cserélhetők és nem téríthetők vissza.

A kedvezmény 2015. január 1-jétől visszavonásig érvényes.

(Kivonat a Két- és többoldalú megállapodások gyűjteményéből)