Nemzetközi utazások szekciófejléc
Nemzetközi utazások
Jegyárak

Sopron – Ausztria (VOR)

A Sopronból Ausztria felé utazó utasaink részére a nemzetközi menetjegyeknél jóval kedvezőbb áron, osztrák belföldi díjszabás szerint értékesítjük a menetjegyeket.

Ezen belül Ausztria keleti régiójában a VOR (Kelet-régió Közlekedési Szövetség) tarifája van érvényben, amely további kb. 5-10 %-os kedvezményt tartalmaz.

Barangoljon kedvére a szomszédos Burgenlandban! Sopronból Bécs (Wien), Bécsújhely (Wiener Neustadt) és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) felé indulnak közvetlen vonatok. Sopronból Kismarton (Eisenstadt) mindössze 25 perc alatt elérhető. A burgenlandi tartományi központba az átszállás Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) állomáson minden órában biztosított.

Az árak kiszámítása az útvonal hossza alapján történik.

Példaárak Sopronból, egy útra (Érvényes: 2020. július 1-től)

Célállomás

Felnőtt ár
egy útra

Gyermek ár
egy útra

Mattersburg

3,60 € (1 296 Ft)

1,80 € (648 Ft)

Wiener Neustadt

7,10 € (2 556 Ft)

3,50 € (1 260 Ft)

Eisenstadt

7,10 € (2 556 Ft)

3,50 € (1 260 Ft)

Ebenfurth

9,60 € (3 456 Ft)

4,70 € (1 692 Ft)

Wien Hbf

17,90 € (6 444 Ft)

8,80 € (3 168 Ft)

A további célállomásokra érvényes menetdíjak a VOR honlapján kérdezhetők le.

Menetrendi információért kattintson ide!

Ha nem egyedül indul útnak, javasoljuk az Einfach-Raus-Ticket nevű kedvezményes, 2-5 fő részére váltható, ausztriai vasúti napijegyet, amely már két személy együttes utazása esetén már 35 EUR-ért kapható.

Felhasználási feltételek

A Bécsig váltott menetjeggyel a tömegközlekedési eszközök (villamos, autóbusz, metró, S-Bahn, valamint a buszjáratok közül a Postbus és a dr. Richard busz járatai) is igénybe vehetők, a megérkezéstől számítva 1 órán át, távolodó útirányban. A Bécs városhatáráig szóló menetjegy ára felnőtteknek 15,50 EUR, gyermekek részére pedig 7,80 EUR, ez azonban bécsi 100-as zónára érvényes menetokmánnyal együtt jogosít az osztrák fővárosba történő utazásra.

Gyermekek 6-15 éves korig kedvezményes áron utazhatnak. Kutyák részére is a kedvezményes menetdíjat kell fizetni. 6 éves kor alatt, felnőtt kíséretében az utazás díjmentes.

A jegy a Közlekedési Társulásban részes szolgáltatók – Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB), a GYSEV Zrt. osztrák vonalai (Raaberbahn AG) a Bécsi Helyiérdekű Vasutak (Wiener Lokalbahnen), valamint a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) – járatain, 2. kocsiosztályon, és csak egy útra érvényes. Oda-vissza szóló utazás esetén napijegy váltható, amelyek ára hozzávetőlegesen az egy útra szóló menetjegyek kétszerese. A részletes menetdíjak a VOR honlapján kérdezhetők le. A VOR jegyei a WestBahn járatain nem érvényesek!

A VOR menetjegy legfeljebb 1 órával a vonat indulása előtt váltható. A jegy kizárólag a soproni nemzetközi menetjegypénztárunkban kapható. A pénztár nyitva tartási idején kívül a vonaton vásárolható meg a menetjegy. A vonaton csak euróval történő fizetés lehetséges.

Értékesítési helyek

A VOR menetjegy a soproni nemzetközi pénztárban kapható, annak nyitva tartási idejében. A menetjegy az ÖBB egyes vonatain található automatákból is megvásárolható.

A bécsi városi közlekedésről és annak viteldíjairól a közlekedési vállalat honlapján (http://www.wiener-linien.at) találhat bővebb információt, német és angol nyelven.

További részletes tájékoztatásért forduljon Nemzetközi Jegypénztárunkhoz a soproni személypályaudvaron, vagy látogasson el az osztrák szövetségi vasutak (http://www.oebb.at) vagy a VOR (http://www.vor.at) oldalára.