Nemzetközi utazások szekciófejléc
Nemzetközi utazások
Jegyárak

Fertőszentmiklós – Ausztria

Ismerje meg a Fertő tó kincseit, kerekezzen a jól kiépített kerékpárutakon, élvezze a biciklizés által nyújtott szabadságot! Utazzon regionális vonatokkal a tó mentén, vagy látogasson el a Fertővidéki HÉV vonalán Bécsbe!

Fertőszentmiklósról – pomogyi (Pamhagen) átszállással – Neusiedl am See és Bécs (Wien) felé lehet eljutni. Egyes délelőtti vonatok közvetlenül Bécsig, délután pedig Bécsből Fertőszentmiklósig közlekednek.

A vonatok közlekedési rendje osztrák munkarendhez igazodik, erről kérjük, tájékozódjon a Nemzetközi menetrendek menüpont alatt.

Fertőszentmiklós és Pamhagen között magyar belföldi díjszabás szerint értékesítjük a menetjegyeket, így itt a belföldi vasúti kedvezmények is igénybe vehetők.

Fertőszentmiklós – Pamhagen: 310 Ft / teljes árú menetjegy egy útra

Kerékpárjegy: 235 Ft / kerékpár.

A jegyek valamennyi magyarországi pénztárban megválthatók.

Fertőszentmiklósi indulással az EURegio Special menettérti kedvezményt ajánljuk, amellyel – szabad kapacitás függvényében – kerékpár is díjmentesen szállítható.

EURegio Special menettérti jegy ára

Viszonylat

Felnőtt ár
oda-vissza

Gyermek ár
oda-vissza

Fertőszentmiklós – Wien

23,00 € (8 165 Ft)

11,50 € (4 083 Ft)

Felhasználási feltételek

Az EURegio Special menettérti jegy 4 napig érvényes. A jegy elővételben is megváltható. Az EURegio Special menettérti menetjegy a menetrendben ER jelölésű, valamint a négy számjegyű távolsági és személyvonatokon, 2. kocsiosztályon érvényes. Egyéb magasabb kategóriájú (IC, EC, EN, RJ) vonatokon a jegyek nem használhatók!

A 4 számjegyű, 9-cel kezdődő, a menetrendben kövéren szedett vonatszámokkal jelzett vonatok nem minősülnek távolsági vonatnak, így ezeken a vonatokon az EURegio menetjegyek igénybe vehetők.

A jegyek minden bécsi pályaudvarra/pályaudvarról érvényesek, S-Bahn, illetve vasút igénybevétele mellett.

Kedvezményes ár

Az EURegio Special menetdíjak fixen meghatározott árak, amelyekből, a gyermek és kutya kivételével, további kedvezmény nincs. Az EURegio menetjegy ausztriai kiindulással Magyarországon nem adható ki, kizárólag magyarországi kiindulási állomással értékesíthető.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek Magyarországon a vonaton nem vásárolhatóak meg.

Gyermekkedvezmények:

  • Magyarországon történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 14 éves korig, a teljes útvonalra.
  • Ausztriában történő jegykiadás esetében: 6 éves kortól a be nem töltött 15 éves korig, a teljes útvonalra.

Értékesítési helyek

A városi közlekedést nem tartalmazó EURegio Special menettérti menetjegyek megvásárlása
valamennyi nemzetközi jegykiadásra felhatalmazott jegykiadóhelyen lehetséges.

  • Sopron és Szombathely állomásokon korlátozottan kaphatók EURegio menetjegyek.  Körmend, Szentgotthárd, Kapuvár, Csorna, Bük, Vasvár, Kőszeg, Répcelak és Fertőszentmiklós állomáson az Euregio Special típusú menetjegyek megválthatók.

  • Sopronban a Szombathely–Wien, Szombathely–Wiener Neustadt és Győr–Wiener Neustadt viszonylatokra nem értékesítenek menetjegyeket.

Az EURegio Special menettérti menetjegyek nem cserélhetők és nem téríthetők vissza. 

A kedvezmény 2015. január 1-jétől visszavonásig érvényes.