Nemzetközi utazások szekciófejléc
Nemzetközi utazások
Heti- és havijegyek

Hallgatói havijegyek

Sopronból Ausztria keleti része felé rendszeresen utazó, osztrák felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók részére a VOR (Keleti Régió Közlekedési Szövetség) kedvezményes hallgatói havijegyeit (VOR-HochschülerInnen-Monatskarte) ajánljuk.

Az árak kiszámítása az útvonal hossza alapján történik.

Példaárak Sopronból (Érvényes: 2020. július 1-től)

Célállomás

Hallgatói havijegy ára (EUR)

Wiener Neustadt

67,60 € (24 336 Ft)

Eisenstadt

67,60 € (24 336 Ft)

Wien Kernzonengrenze*

99,90 € (35 964 Ft)

Wien Hbf 104,10 € (37 476 Ft)

Felhasználási feltételek

VOR hallgatói havijegy (VOR Hochschüler) naptári hónapra szól, az adott hónap 1-jén 0:00 órától a következő hónap 2-án 24:00 óráig, a rajta szereplő útvonalon korlátlan számú utazásra érvényes.

A VOR hallgatói havijegy 26 éves korig váltható. A havijegyhez érvényes, 26 év alattiak számára szóló osztrák vasúti kedvezménykártyára (ÖBB-VORTEILScard) van szükség.

A VOR hallgatói havijegy a Közlekedési Társulásban részes szolgáltatók – ÖBB, Raaberbahn, Wiener Lokalbahn – 2. kocsiosztályon érvényesek.

* A bécsi városi közlekedés igénybevételéhez érvényes heti vagy havibérlettel, vagy szemeszter kártyával is rendelkezni kell. 

Értékesítési helyek

A VOR hallgatói havijegy kizárólag a soproni nemzetközi menetjegypénztárban kapható, annak nyitva tartási idejében. A jegyek elővételben is megválthatók.

A bécsi városi közlekedésről és annak viteldíjairól a közlekedési vállalat honlapján (http://www.wiener-linien.at) találhat bővebb információt, német és angol nyelven.

Ausztriai közoktatási intézményekben tanulók részére a kedvező árú Jugendticket, és a Top Jugendticket is igénybe vehető, ez azonban csak Ausztriában kapható. 

További részletes tájékoztatásért forduljon Nemzetközi Jegypénztárunkhoz a soproni személypályaudvaron, vagy látogasson el az osztrák szövetségi vasutak (http://www.oebb.at) vagy a VOR (http://www.vor.at) oldalára.