kerekpar_1.jpg
Kerékpáros utazások

Egyéni utazások

A kerékpárszállításért az út hosszának megfelelő viteldíjat kell váltani. Egy fő csak egy kerékpárt vihet.

A kerékpárjegyek ára:

  • 50 km alatt egységesen 235 Ft,
  • 50 km felett km-övezetenként növekvő.

Kerékpárjegyét az utazása előtt 60 nappal vásárolhatja meg, amelyet célszerű a menetjeggyel együtt megváltani.

Kerékpár havibérlettel kedvezőbb áron utazhat

Ha rendelkezik vasúti havibérlettel, érdemes kerékpárjára kerékpár-havibérletet váltani, amely akár már 3 menettérti utazást követően megtérül.

Az összecsukható kerékpárt – az Üzletszabályzatban feltüntetett kézipoggyászméret – és tömeghatáráig – a GYSEV Zrt. díjmentesen szállítja!

Magyar Kerékpáros Klub tagoknak

Amennyiben Ön is a Magyar Kerékpáros Klub tagja, a GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. belföldi vonalain a tagsági kártyafelmutatása mellett 25% kedvezményt kap kerékpár viteldíjából.

Kerékpáros túrajegyek

Utazzon kerékpárral kedvező áron! A kerékpáros túrajegy előnye, hogy az ország bármely területéről igénybe vehető a Balatonhoz, Tisza-tóhoz és Fertő tóhoz  egységesen 420 Ft-ért, továbbá az érvényesség napján az érintett vasútvonalakon korlátlan le- és felszállási lehetőséget biztosít a vonatra. Az utasnak a  kerékpáros túrajegy birtokában csak a megfelelő menetjeggyel kell rendelkeznie.

Például ha Nyíregyházáról szeretne a Fertő tóhoz, akkor a menetjegye mellé a kerékpáros túrajegyet érdemes megváltania, amellyel a Fertő tó érintett állomásaihoz juthat. Ugyanezen a napon az érintett Fertő tavi állomások között a kerékpáros túrajegy birtokában nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkeznie.

Az érintett fertő tavi, balatoni és tisza-tavi állomások

Kerékpárral Ausztriába(n)

Szombathely–Wien/Wiener Neustadt/Graz, illetve Fertőszentmiklós–Wien viszonylatokon, az EURegio Special menettérti jegyekkel a kerékpárszállítás az útvonal magyar és osztrák szakaszán egyaránt díjmentes. A jegyekkel az útmegszakítás is megengedett.

Fertőszentmiklós és Pamhagen között magyar belföldi díjszabás szerint értékesítjük a menetjegyeket, így itt a belföldi vasúti kedvezmények is igénybe vehetők, továbbá Pamhagen–Pomogy állomásra a fertő tavi kerékpárjegy is érvényes.