Kedves Utasaink!
Magyarországon a járványügyi helyzet enyhülése miatt kiadott kormányrendelet szerint 2021. július 3-tól nem kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedési járműveken, valamint az állomások, megállóhelyek zárt utasforgalmi helyiségeiben sem. A maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható.

Ausztriában a tömegközlekedési eszközökön, valamint az állomások és megállóhelyek zárt területein szeptember 15-től ismét kötelező a szájat és orrot eltakaró FFP2 maszk viselése. A rendelkezés érvényes a Sopronból, Fertőszentmiklósról és Szentgotthárdról Ausztriába közlekedő vonatok esetében is.

Az Ausztriába történő beutazáshoz további információ, valamint az aktuális szabályozás a Konzuli szolgálat honlapján érhető el: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

A Szlovák Köztársaság kormányának döntése alapján 2021. július 5-től további intézkedésig minden, a Szlovák Köztársaságba külföldről beérkező nemzetközi vonatot rendőrségi ellenőrzésnek vetnek alá a Covid-Delta variáns terjedésének megelőzése, hatásainak csökkentése céljából. Az ellenőrzés során az országba történő belépés feltételeit vizsgálják.

Kérjük utasainkat, hogy a gördülékeny ellenőrzés érdekében a Szlovák Köztársaságba való belépés előtt készítsék elő a Szlovákia területére való beutazáshoz vagy átutazáshoz szükséges dokumentumokat.

A Szlovákiába történő beutazáshoz további információ, valamint az aktuális szabályozás a Konzuli szolgálat honlapján érhető el: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia