Belföldi utazások szekciófejléc
Speciális és külön célú kocsi

Speciális és külön célú kocsi

Megrendelés
Különkocsit a vasút csak lehetőség szerint bocsát rendelkezésre. A külön háló-, fekvőhelyes, étkező- vagy büfékocsit, speciális kocsit a tervezett indulás előtt legalább 21 naptári nappal kell írásban GYSEV Személyszállítási Üzletágától az gysev [kukac] gysev.hu e - mail címen, amelyet adott lehetőség függvényében tudunk teljesíteni.

A megrendelésnek tartalmaznia kell

  • a megrendelő nevét és címét, telefonszámát, e-mail címét
  • az utazás napját,
  • a kiindulási és a célállomást,
  • a használni kívánt vonat számát,
  • a vonat indulási idejét,
  • a kocsiban utazók számát,
  • az igényelt szolgáltatást.

A különkocsi kizárólag teljes árú menetdíj megfizetése ellenében vehető igénybe.

A GYSEV a speciális vagy különcélú kocsi iránti igény teljesíthetőségéről a megrendelés benyújtását követő 7 munkanapon belül, írásban tájékoztatja a Megrendelőt.

Közlekedtetés díja
A különkocsi közlekedtetésére a megrendelő és a vasút külön szolgáltatási szerződést köt.

Üresfutási díj
A rendelkezésre bocsátott kocsiért a különkocsi díján felül a kocsi közlekedtetésével kapcsolatban felmerülő üres futásért a Vasúti menetdíjtáblázatokban előírt üresfutási díjat is meg kell fizetni.

Helybiztosítás, pótjegy
A pót- és helyjegyköteles, helyjegyköteles, valamint pótjegyköteles vonatba besorozott különkocsiban utazókmentesülnek a pót- és helybiztosítási díj, a helybiztosítási díj vagy a pótjegy díjának megfizetése alól.

Fizetési feltételek:  
Megrendelést követő 5 munkanapon belül kérjük, hogy az összköltség 50%-át előlegként átutalni szíveskedjenek. A fennmaradó összeg kiegyenlítése legkésőbb az utazást megelőző munkanapon történik.

Fizetés módja:               
Készpénz, bankátutalás, bankkártya.

Lemondási feltételek:      
Az utazás lemondása vagy módosítása kizárólag a GYSEV Zrt. üzletszabályzatában és díjszabásában foglaltak szerint lehetséges.