Belföldi utazások szekciófejléc
Különkocsi

Különkocsi

Megrendelés
A GYSEV külön ülőhelyes kocsit (kocsi szakaszt) csak abban az esetben bocsát az utasok rendelkezésére, ha azt az üzemi viszonyok megengedik.

A külön ülőhelyes kocsit 7 munkanappal a tervezett utazás előtt kell írásban megrendelni a GYSEV Személyszállítási Üzletágától a gysev [kukac] gysev.hu e-mail címen.

A megrendelésben közölni kell:

  • a megrendelő nevét és címét, telefonszámát, e-mail címét
  • az utazás napját
  • a kiindulási állomást
  • a célállomást
  • a használni kívánt vonat indulási idejét
  • a kocsi osztályt és a kocsi szakaszban utazók számát
  • a különleges igényeket.

A vasút a külön ülőhelyes kocsit (kocsi szakaszt) a megrendelő kizárólagos használatába adja.

A különkocsi menetdíja
A külön ülőhelyes kocsiért (kocsi szakaszért) annyi, a kocsi osztálynak megfelelő teljes árú menetjegy árát kell megfizetni, ahány ülőhely a kocsiban (kocsi szakaszban) van. Ha több utas utazik, mint az ülőhelyek száma, amenetdíjat valamennyi utasért meg kell fizetni.

Közbeeső állomásig lezártan közlekedő kocsi (kocsi szakasz) díja
Ha a vasút a közbeeső állomáson felszálló utasok részére a kocsit (kocsi szakaszt) a vonat kiindulási állomásán vagy valamelyik más közbeeső állomáson zárja le, a menetdíjat a vonat kiindulási állomásától, illetőleg attól az állomástól kell megfizetni, ahol a kocsit (kocsi szakaszt) lezárták.

A különkocsi (kocsi szakasz) megjelölése
A megrendelt különkocsit (kocsi szakaszt) a vasút külön felirattal jelöli meg.

Helybiztosítás, pótjegy
A pót- és helyjegyköteles, helyjegyköteles, valamint pótjegyköteles vonatba besorozott különkocsiban utazókmentesülnek pót- és helybiztosítási díj, a helybiztosítási díj vagy a pótjegy díjának megfizetése alól.

Fizetési feltételek:  

- Személypénztárban történő megrendelés esetén és a menettérti jegyek/menetjegyek átvételével az összköltség 100%-át készpénzben vagy bankkártyával kiegyenlíteni szíveskedjenek.

- Egyéb, más úton (e – mailen, webes felületen, postai úton, faxon stb.) történő megrendelés esetén, a visszaigazolásban szereplő információk alapján a megjelölt helyen és időben a személypénztárban történő menettérti/menetjegyek átvételekor az összeg 100 % - át készpénzben vagy bankkártyával kiegyenlíteni szíveskedjenek. 

Fizetés módja:               
Készpénz, bankátutalás, bankkártya.   

Lemondási feltételek:      
Az utazás lemondása vagy módosítása kizárólag a GYSEV Zrt. üzletszabályzatában és díjszabásában foglaltak szerint lehetséges.

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: