Fotóvonat a Múzeumvasúton

Múzeumvasút, Nádtelep megállóhely
Időpont: 
2017. július 9. vasárnap

Utazzon velünk vissza az időben és készítsen sajátos, nosztalgikus felvételeket a gőzvonatású múzeumvasúti szerelvényről az eredeti sorompóőrházak és régi jelzők társaságában! 

A vasútbarátok számára szervezett fotóvonatunk 2017. július 9-én, az utolsó, menetrendszerinti vonat beérkezése után indul Fertőbozról, mellyel rendhagyó módon járjuk végig a Múzeumvasút vonalát. A programra előzetes jelentkezés szükséges a gysev [kukac] gysev.hu e-mail címen.

Program

A másfélórás menettérti út során több rövid fotómegállást is tartunk olyan jellegzetes helyeken, mint Nádtelep megállóhely, az oda vezető erdei nyomvonal, az Ikva fölött átívelő, egykori nagyvasúti híd, valamint visszaútban Kastély állomás jellegzetes alakjelzője és a közúti útátjáró sorompóőrhelyét megelőző, szép íves szakasz.

Térkép
A fotómegállások tervezett helyszínei

A fotóvonatot András, a gőzmozdony továbbítja. A fotómegállások helyszíneinek kiválasztásakor természetesen figyelembe vettük a gőzmozdony irányát, és az optimális délutáni napállást is. A program végén, a rendelkezésre álló idő és a továbbutazási szándék függvényében lehetőséget biztosítunk a Kiscenk nevű, C-50 sorozatú dízelmozdonnyal történő együttállás fotózására is.

Menetrend és megközelítés

A fotóvonatra Sopron, illetve Győr és Budapest felől kényelmes eljutás, a program végén pedig hazautazási lehetőség biztosított. A helyszín megközelítését az alábbi vonatokkal javasoljuk.

Figyelem! A fotóvonat közlekedési napján a Győr–Sopron vasútvonalon vágányzári menetrend lesz érvényben. Az alábbi menetrend a vágányzári menetrend alapján készült, azonban, kérjük, vegyék figyelembe, hogy Győr és Csorna állomások között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni! Ezen a  napon a könnyebb megközelítés érdekében a  9926 sz. személyvonatot Fertőboz állomáson megállítjuk.  A részletes vágányzári menetrend itt elérhető.
Sopron felől
Sopron 17:40 9943
Fertőboz 17:49  
Fotómenet a Múzeumvasúton 18:00 és 19:30 között
Fertőboz 20:25 9918
Sopron 20:34  
Budapest és Győr felől
Budapest-Keleti 14:10 IC 924
Győr 15:35 (átszállás)
Győr 15:41 9926
Fertőboz 17:11  
Fotómenet a Múzeumvasúton 18:00 és 19:30 között
Fertőboz 19:39 9921
Győr 21:08 (átszállás)
Győr 21:39 4951
Budapest-Déli 23:29 (S10)

Részvételi díj

A fotóvonatra érvényes menetjegy (részvételi díj) a helyszínen, indulás előtt fizetendő. A résztvevők az utazásról emlékjegyet kapnak. A program ára életkortól függetlenül, mindenki számára egységes.

Részvételi díj: 2 000 Ft (magában foglalja a múzeumvasúti utazást és a kijelölt helyeken történő fotózást)

Követő jegy: 500 Ft (külső, pl. autós követők számára, önkéntességi alapon váltható)

A csatlakozó nagyvasúti járatokra a mindenkori díjszabás érvényes. Feláras vonatokra a minndenkori felár (pl. IC pót- és helyjegy) megváltása kötelező.

Biztonsági tudnivalók

A fotóvonat elsősorban hobbifotósok, vasútbarátok számára kerül megrendezésre, ám természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk. A fotóvonattal történő utazás eltér a szokásostól, ugyanis több esetben a nyílt vonalon, alkalmanként nehezebben járható terepen állunk meg. Kérjük, hogy az ilyen helyeken történő leszállásnál fokozottan ügyeljenek saját, és utastársaik testi épségére, a fényképezéskor pedig úgy helyezkedjenek el, hogy társaikat ne akadályozzák. A fotózás minden esetben helyszíni koordinátorok irányításával történik, akik gondoskodnak arról,  hogy a képek kellő távolságból, megfelelő szögből és a rendelkezésre álló időkeret betartásával készülhessenek. A személyzet utasítását maradéktalanul be kell tartani.

A résztvevők jelentkezésükkel elfogadják a fenti feltételeket. A programon való részvétel saját felelősségre történik. A programváltozás joga fenntartva.

Örökítsük meg a Múzeumvasút szerelvényét egyedülálló környezetében!

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: