Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap

EMH 2017

2017. szeptember 16. és 22. között minden évben felértékelődik a fenntartható közlekedés szerepe, a vasúton történő utazásra és kerékpárszállításra pedig különleges kedvezmények vonatkoznak.

Kedvezmények a MÁV-START Zrt-vel közösen

Európai Mobilitási Hét

Időpontja: 2017. szeptember 16–22.

A GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán és a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén 2017. szeptember 16. és 22. között az érvényes belföldi menetjeggyel rendelkező utas díjmentes kerékpárszállítást vehet igénybe. A kerékpárszállításhoz a pénztárakban díjmentes kerékpárjegyet kell kérni.

Európai Autómentes Nap

Időpontja: 2017. szeptember 22.

A GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán és a MÁV-START Zrt. teljes szolgáltatási területén az Európai Autómentes napon díjmentes utazási lehetőséget biztosít bármely viszonylatban a forgalmi engedéllyel rendelkező utasai részére.

A kedvezményt igénybe veheti a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Nem természetes személy részére kiállított forgalmi engedéllyel az utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsi osztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén a pót- és helyjegy, pótjegy, helyjegy, gyorsvonati pótjegy díját meg kell fizetni.

A forgalmi engedélyt felmutatni nem tudó, vagy nem saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazó utasok a mindenkori menetdíj mellett a Díjszabás C) fejezet 3. b. pontjában meghatározott pótdíjat is kötelesek megfizetni.

Menetjegy = Napijegy

2017. szeptember 22-én, Ausztiában a VOR közlekedési szövetség szolgáltatási területéremegváltott menetjegyek az adott viszonylaton napijegyként érvényesek. A kedvezmény soproni indulással is igénybe vehető, a menetjegyek pedig Sopron állomás nemzetközi pénztárában válthatók meg. Bővebb információ a VOR honlapján olvasható.

Európai Mobilitási Hét – Közös út, közös jövő!

Webáruházunkban elfogadott bankkártyatípusok: