Üdvözöljük a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút oldalán!

A nagycenki Széchenyi-kastély közelében, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. kezdeményezésére 1972-ben épült meg a Közlekedési Múzeum 760 mm nyomtávolságú, gőzüzemű múzeumvasútja, a Széchenyi Múzeumvasút. A vasutat a GYSEV Zrt. üzemelteti Nagycenk és Fertőboz között, a szolgálatot gyermekvasutasok látják el. Bár a múzeumvasút vonala mindössze 3600 m hosszú, mind a fiatal, mind a felnőtt „vasútbarátok” körében nagy népszerűségnek örvend.

Tisztelt Utasunk, kedves Vendégünk!

Amikor felszáll a pöfékelő gőzössel, vagy a lágyan duruzsuló dízelmozdonnyal vontatott múzeumvasúti szerelvényre, egy kissé a „múltba” vagy legalábbis az „elmúlt idők vonatán” utazik, hiszen a Széchenyi Múzeumvasút valamiképpen visszaadja a régmúlt idők utazásainak hangulatát, romantikáját.

Ha útközben egy kis nyugalomra vágyik, pihenjen a kellemes árnyékot adó, hatalmas fák hűvösében felállított erdei pihenőpadokon. Itt, az egyedülálló Hársfasor és az állomásépület között épült fel a keskeny nyomtávú vasútjaink már nem üzemeltethető, de megmentett járműveit felsorakoztató bemutatópark. Ez hivatott kiegészíteni a keskeny nyomtávú vasutak üzeméből eddig nyújtott ismereteket. A Skanzenben felfedezhetik tehát Magyarország egyes vidékein egykor közlekedtetett mozdonyokat, vasúti kocsikat és kipróbálhatják a vonathintát, valamint a gőzös-mókuskereket.

Egy kellemes nap, maradandó élmény, időutazás – menetrend szerint 2017. április 1–október 1. között, szombat, vasárnap és munkaszüneti napokon, illetve meghirdetett hétköznapokon, Fertőboz – Barátság – Kastély (Nagycenk) állomások között.

Térkép a Múzeumvasút nyomvonaláról:

Tartsanak velünk – izgalmas és felejthetetlen utazásban lesz részük!


Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút

GYSEV Zrt. / Raaberbahn AG
H-9400 Sopron, Mátyás király utca 19.
Tel.: 99/577-244
gysev@gysev.hu • www.gysev.hu
www.facebook.com/GYSEV.ZRT

        

<< vissza