A MÁV, a GYSEV és a VDSzSz Szolidaritás megállapodott a vasúti dolgozók pénzügyi ösztönzésének kifizetéséről - 2012.12.19
A vasutasok pénzügyi ösztönzésének idei évi átutalásáról megállapodást írt alá Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, Skála János, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese és Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke. Egy decemberi kormányhatározat a GYSEV Zrt.-hez a MÁV Csoporttól 2011-ben, munkajogi jogutódlással átkerült munkavállalók részére is lehetővé teszi a kifizetést.
tovább
Együttműködési megállapodás az ÁNTSZ és a GYSEV között a nemdohányzók védelméről szóló törvény betartására - 2012.11.30
Együttműködési megállapodást kötött az ÁNTSZ és a GYSEV Zrt. Ennek értelmében mostantól összehangoltan ellenőrzi a dohányzási tilalom betartását a vonatokon, vasútállomásokon, és a vasúti területeken a tisztiorvosi szolgálat és a vasúttársaság. A megállapodást dr. Paller Judit országos tisztifőorvos, valamint Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója és Skála János vezérigazgató-helyettes látta el kézjegyével Sopronban.
tovább
Új információs táblák a GYSEV-állomásokon - 2012.11.22
Új információs táblákat helyezett üzembe a GYSEV Zrt. A vasúttársaság vonalain mostantól 18 darab, kétoldalas, összesítő tábla segíti az utasok tájékozódását. A 29 collos, mintegy 70 cm-es lcd monitorok a nagyobb állomások mellett sok kistelepülés vasúti megállójában adnak információkat a GYSEV utasainak.
tovább
Itt olvasható a 2012. december 9-től érvényes menetrend! - 2012.11.09
A 2012/13 évre vonatkozó vasúti menetrend 2012. december 9-től lép életbe.
tovább
Történelmi lépés: női motorvonat-vezetők állhatnak szolgálatba - 2012.11.09
A magyar vasúttörténet során először állhatnak szolgálatba női motorvonat-vezetők. A MÁV Csoport és a GYSEV Zrt. közös felhívásban keres motorvonat-vezető gyakornokokat, elsősorban a két cég más munkakörben dolgozó alkalmazottai közül, akik a 13 hónapos képzést követően állhatnak munkába motorvonat-vezetőként.
tovább
Felavatták a GYSEV 140 jubileumi mozdonyt Sopronban - 2012.10.12
Megalapítása 140 éves évfordulóját matricázott, jubileumi mozdonnyal ünnepli a GYSEV Zrt. A vasúttársaságot létrehozó Erlanger Viktor 1872 októberében nyert koncessziós jogot arra, hogy Győr, Sopron és Ebenfurth között vasútvonalat létesítsen. A GYSEV ún. engedélyokmányát az 1872. évi XXVII. törvény szentesítette, melyet Ferenc József császár és magyar király látott el kézjegyével. A jubileumi mozdonyt a soproni pályaudvaron avatták fel.
tovább
Új bőröndhúzó rámpák a soproni vasútállomáson - 2012.10.08
Bőröndhúzó rámpákat helyezett üzembe a GYSEV Zrt. a soproni vasútállomáson. A speciális anyagból készült rámpák felülete csúszásmentes és lépésálló.
tovább
Átadták a forgalomnak Sopronban a Kőszegi úti közúti aluljárót - 2012.10.02
Átadták a forgalomnak csütörtökön Sopronban azt a külön szintű közúti-vasúti kereszteződést, amely a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítési munkálatainak keretében a város egyik legforgalmasabb csomópontjának közlekedési problémáira hozott megoldást. A Kőszegi úton elkészült aluljáró megszünteti a város kettéosztottságát, csökkenti a menetidőt és biztonságosabbá teszi a közúti közlekedést.
tovább
Vezérlőkocsikkal bővíti járműparkját a GYSEV - 2012.08.31
Bővül a GYSEV Zrt. járműparkja: a vasúttársaság három használt vezérlőkocsit vásárolt az Osztrák Szövetségi Vasutaktól(ÖBB).
tovább
Egymillió forint értékű bútort adományozott a GYSEV a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak - 2012.08.16
A GYSEV Zrt. is csatlakozott a dévai gyermekek megsegítéséért indított soproni összefogáshoz. A vasúttársaság egymillió forint értékű használt bútort ajánlott fel a Határok Nélkül Alapítvány felhívására. A cég a bútorok elszállításáról is gondoskodott.
tovább
3. számú menetrendi módosítás - 2012.08.14
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy 2012. augusztus 27-től életbe lép a 2011/2012-es menetrendi év 3. számú módosítása.
tovább
Hárommilliomodik utasunkat köszöntöttük - 2012.08.09
Az idei évben is emelkedik az utasok száma a GYSEV-nél. Az első félév adatai alapján a tavaly átvett vonalakkal együtt mintegy 64%-os az utasszám-emelkedés, de ezeket leszámítva is mintegy 8%-kal választották többen a GYSEV járatait, mint a tavalyi év első 6 hónapjában. Idén már augusztusban köszönthette a társaság a hárommilliomodik utasát: a szerencsés utazó virágcsokrot, karórát és egy kétszemélyes jegyet kapott a Sisi-különvonatra.
tovább
Újabb szakaszokat villamosít a GYSEV - 2012.07.13
A GYSEV Zrt. nyertes pályázatainak köszönhetően újabb két magyarországi vasúti vonalszakasz villamosítását kezdheti meg. A Porpác – Mosonszolnok, valamint a Szombathely – Zalaszentiván szakaszok villamosításáról szóló támogatói szerződést pénteken írták alá a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt., valamint a GYSEV vezetői. Az Új Széchenyi terv keretében megvalósuló két projekt összköltsége több mint 20 milliárd forint. Az összeg 85%-a uniós forrás, az önrészt a magyar állam biztosítja. A szakaszokon
tovább
Stratégiai környezeti vizsgálat a vasút szerepéről - 2012.06.20
A GYSEV Zrt. vállalkozási szerződést kötött egyik legnagyobb teherforgalmat lebonyolító Győr – Sopron – Bécs korridor egyvágányú vasútvonal fejlesztési lehetőségének vizsgálatára, illetve a megvalósítandó projekt előkészítésére. A szerződés keretén belül elkészülő „A vasút szerepe Sopron városában” c. tanulmányterv (továbbiakban Tanulmányterv) képezi a környezeti jelentés tárgyát.
tovább
Június 16-tól közvetlen járatok a Balatonra - 2012.06.13
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy 2012. június 16-tól életbe lép a 2. számú menetrendi módosítás. A nyári menetrendi időszakban a GYSEV Zrt. Sopronból Szombathelyen át közvetlen eljutást biztosít a Balaton főbb városaiba.
tovább
Eredményes évet zárt a GYSEV Zrt. - 2012.05.30
Több mint 2,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a 2011-es évet a GYSEV Zrt. A tulajdonosok elfogadták a vasúttársaság éves beszámolóját. A GYSEV a nyereséget fejlesztésekre, uniós pályázatok önrészére, valamint a cégcsoporton belüli tőkeszerkezet optimalizálására fordíthatja.
tovább
Szakmai konferencia június 26-27-én Sopronban - 2012.05.25
A Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozat Vasúti szakosztálya a GYSEV Zrt. támogatásával szakmai konferenciát rendez 2012. június 26-27-én Sopronban. A konferenciára várjuk a jelentkezőket!
tovább
Változások a GYSEV vezetésében - 2012.05.24
A GYSEV Zrt. május 23-i, szerdai közgyűlése elfogadta Dávid Ilona lemondását a vezérigazgatói posztról. A testület egyben megbízta Kövesdi Szilárdot a vezérigazgatói teendők ellátásával. A cég általános vezérigazgató-helyettese Skála János lett.
tovább
Elkészült a 156 méter hosszú Csaba utcai felüljáró pályalemeze Szombathelyen - 2012.05.18
Jelentős állomásához érkezett a szombathelyi Csaba utcai közúti felüljáró építése: mintegy kéthónapos zsaluzási és betonacél-szerelési munka eredményeként május elejére teljesen bebetonozták a 7 támaszú, 156 méter hosszú, 2 sávos felüljáró vasbeton pályalemezét.
tovább
Aláírta a GYSEV és a Stadler a motorvonatok szállításáról szóló szerződést - 2012.04.13
Aláírta a GYSEV és a Stadler AG a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítéséhez kiírt 4 db regionális villamos motorvonat szállításáról szóló szerződést. Az első GYSEV-es FLIRT 2014 év elejére készülhet el.
tovább
Április 15-től több vonat menetrendje változik - 2012.04.01
Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. április 15-i hatállyal életbe lép az 1.számú menetrendi módosítás, amely több vonatunk menetrendjét is érinti.
tovább
Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV és a katasztrófavédelem - 2012.03.27
Regionális szinten is együttműködik a GYSEV és a katasztrófavédelem. A vasúttársaság a működési területéhez tartozó három megye, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala katasztrófavédelmi igazgatóságaival írt alá megállapodást.
tovább
Állásfoglalás a nyugdíjasok 2011 évi utazási utalványáról - 2012.03.27
A 2011-ben kiállított nyugdíjas utazási utalványok felhasználására vonatkozó jogszabály 2012. március 26-ával módosult.
tovább
Biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a GYSEV a Schlieren-kocsikat - 2012.03.20
Saját fejlesztésű biztonsági ajtókkal szereli fel a GYSEV a Schlieren típusú kocsijait. A vasúttársaság olyan vezérlő rendszerrel látja el a kocsikat, amelyek 5 km/órás sebesség felett automatikusan bezárják az ajtókat.
tovább
Tovább javítja vonalhálózatán a vasúti átjárók biztonságát a GYSEV - 2012.02.29
Biztonságosabbak lesznek a vasúti átjárók a GYSEV hálózatán: a vasúttársaság 982,6 millió forint összegű forrást nyert a „Célzottan közlekedésbiztonságot javító fejlesztések” elnevezésű pályázaton.
tovább
Intermodális autóbusz-állomás épült Körmenden a GYSEV és a Vasi Volán összefogásával - 2012.02.16
Hivatalosan is átadták az új körmendi autóbusz-állomást, amelyet közvetlenül a GYSEV pályaudvar mellett alakítottak ki. A létesítmény Vas megye első, úgynevezett intermodális közlekedési csomópontja.
tovább
2015-ig kötött pályaműködtetési szerződést az állam a GYSEV-vel - 2011.09.24
2015-ig szóló pályaműködtetési szerződést kötött a magyar állam a GYSEV Zrt.-vel. A dokumentumot Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Dávid Ilona, a GYSEV elnök vezérigazgatója látta el kézjegyével.
tovább
Jelentős utasszám-emelkedés 2011-ben a GYSEV-nél - 2011.09.24
Csaknem negyedmillióval több utast szállított a GYSEV 2011-ben, mint az azt megelőző évben. Ez 7,8 százalékos emelkedést jelent. A vasúttársaságnak tavaly összesen 3 millió 395 ezer utasa volt.
tovább
Ingyen wifi Szombathelyen és Szentgotthárdon - 2011.09.24
A szükséges technikai előkészületek után decembertől Szombathelyen, januártól pedig már Szentgotthárdon is térítésmentesen érhetik el az utasok wifi-hálózatot a vasútállomás területén.
tovább
Útjára indult a GYSEV Sisi mozdonya - 2011.09.24
December 9-én hivatalosan is átadtuk a forgalomnak cégünk legújabb tematikus mozdonyát, amely Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét: Sisit ábrázolja.
tovább
«      1   |   2   |   3   
<< vissza