Nyáron Sopronból és Szombathelyről is közvetlenül elérhető vonattal a Balaton - 2014.06.17
Június 21-től Sopronból és Szombathelyről is közvetlenül elérhető lesz a Balaton vonattal. A GYSEV Zrt. Sopronból napi egy, Szombathelyről további két vonatpárral biztosítja az átszállás nélküli utazást a balatoni üdülőhelyekhez.
tovább
Már gyártják az újabb GYSEV FLIRT motorvonatokat - 2014.06.17
A Stadler szolnoki üzemében már készülnek az újabb GYSEV FLIRT motorvonatok. A jelenlegi négy mellé a MÁV-START Zrt.-vel közös tender keretében további hat darabot rendelt a vasúttársaság. Az új flotta gyártása folyamatban van, az első négy kocsiszekrény már elkészült. Így hamarosan újabb GYSEV-es vasútvonalakat vesznek birtokba a villamos FLIRT motorvonatok.
tovább
Felújították a GYSEV szombathelyi motorműhelyét - 2014.05.30
Átadták a GYSEV Zrt. teljes egészében felújított motorműhelyét Szombathelyen. A létesítményre állami támogatással csaknem 300 millió forintot költött az elmúlt hónapokban a vasúttársaság. A motorműhelyt nem csak felújították, olyan modern eszközparkkal szerelték fel, amely alkalmassá teszi a létesítményt az új FLIRT motorvonatok szerelésére.
tovább
Népszerű az utasok körében a kombinált bérlet - 2014.04.24
Hamar népszerű lett a kombinált bérlet: a tavalyi adatokhoz viszonyítva február-március hónapban jelentősen nőtt a Püspökmolnári - Szombathely viszonylatban bérlettel közlekedő utasok száma. A két Vas megyei település között februártól vezette be a GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. a kombinált bérletet, amely vasúti és autóbuszos közlekedésre is feljogosít.
tovább
Megkezdődik a villamos felsővezeték kiépítése a Porpác-Mosonszolnok szakaszon - 2014.04.14
Tavasszal megkezdődnek a villamosítási munkálatok a Porpác-Mosonszolnok szakaszon. Az erről szóló kivitelezési szerződést a GYSEV Zrt. elnöke Dávid Ilona, a vasúttársaság vezérigazgatója Kövesdi Szilárd, valamint a kivitelező MVM OVIT Zrt. vezérigazgatója, Gopcsa Péter írta alá. A kivitelezés munkálatait a Porpác-Csorna szakasszal kezdik, ezzel párhuzamosan indulnak a munkák a Csorna-Mosonszolnok szakaszon. A 16-os vonal teljes villamosítása várhatóan 2015 nyarára valósul meg.
tovább
Lezárult a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése - 2014.04.03
Márciusban forgalomba állt a negyedik új FLIRT motorvonat, ezzel lezárult a GYSEV Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalának teljes megújulása. A soproni projektzáró rendezvényen elhangzott: a 110 kilométer hosszban, teljesen felújított vasúti pálya jelentősen hozzájárulhat a térség gazdasági fejlődéséhez és nagymértékben javítja a közösségi közlekedés feltételeit. A mintegy 50 milliárd forintos beruházás európai uniós támogatással valósult meg..
tovább
Együttműködési megállapodást írt alá a GYSEV Zrt., és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. - 2014.03.24
Egységes, regionális közlekedési rendszer kialakítása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a GYSEV Zrt., és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. írt alá Sopronban. Az egyezmény értelmében a két vállalat az autóbuszos és vasúti közlekedés folyamatos összehangolásával kívánja elérni, hogy a régióban tovább emelkedjen a közösségi közlekedést használó utasok aránya.
tovább
Miniszteri elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából - 2014.03.19
Nemzeti ünnepünk alkalmából Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter két munkatársunkat is miniszteri elismerésben részesítette.
tovább
Automata újraélesztő készülékek a GYSEV Zrt. nagyobb állomásain - 2014.03.06
A GYSEV Zrt. közel két millió forint értékben, öt darab automata újraélesztő készüléket szerzett be, melyeket a nagyobb utasforgalmú vasútállomásokon, illetve a társaság vezérigazgatósági épületében helyez ki. A defibrillátorok magyar nyelvű hangüzenetekkel adnak iránymutatást az elsősegély-nyújtáshoz. Szükség esetén az eszközöket bárki képes használni.
tovább
Tovább fejleszti utastájékoztató rendszerét a GYSEV - 2014.01.22
Újabb helyszíneken találkozhatnak az utasok a GYSEV Zrt. állomási utastájékoztató rendszerével. A nagyképernyős, valós idejű adatokat megjelenítő információs monitorokat Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós várótermeibe is felszereli a vasúttársaság. A GYSEV megkezdte a virtuális utastájékoztatási rendszere kiépítését is: az említett négy település állomásain kihelyezett plakátok QR-kódja segítségével az utasok okostelefonra is letölthetik az adott településre érvényes menetrendet.
tovább
Már a GYSEV vonatai is szerepelnek a vonatinfo.mav-start.hu honlap térképén - 2014.01.14
A két vasúttársaság együttműködésének eredményeként mostantól a GYSEV vonatai is láthatók a vonatinfo.mav-start.hu térképen. Az utazóközönség így a MÁV-START Zrt. mellett a GYSEV Zrt. által közlekedtetett személyszállító vonatokról is percre pontos információkat kaphat a honlapról.
tovább
Szolgálatban az első GYSEV FLIRT motorvonatok - 2013.12.18
A december 15-i menetrendváltástól forgalomba állt a GYSEV Zrt. mindkét FLIRT motorvonata. Az új szerelvények a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon járnak. A két motorvonat forgalomba állítása azt jelenti, hogy a vonalon naponta közlekedő 54 járatból 19 esetben, azaz a közlekedő vonatok 35 százalékánál már modern FLIRT-ök szállítják az utasokat.
tovább
Pénzügyi ösztönzés - 2013.12.18
Még karácsony előtt fejenként nettó 33 700 forint többletjuttatást kap 30 ezer vasúti dolgozó. Ezzel maradéktalanul teljesül a Kormány korábbi vállalása: a vasutasok példás helytállását és az ágazat kiemelt fontosságát három év alatt összesen bruttó 5 milliárd forinttal ismerik el. Az összeget azok a munkavállalók is megkapják, akik a MÁV-csoporttól a GYSEV-hez kerültek.
tovább
FELAVATTÁK AZ ELSŐ GYSEV FLIRT-ÖT - 2013.12.06
Felavatták az első GYSEV FLIRT-öt Sopronban. A regionális villamos motorvonatot Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Dávid Ilona GYSEV elnök, és Kövesdi Szilárd GYSEV vezérigazgató jelenlétében adta át Dunai Zoltán, a gyártó Stadler hazai országigazgatója.
tovább
Jelentős utasszám-emelkedés a GYSEV-nél - 2013.11.22
Az év első tíz hónapjában jelentősen nőtt a GYSEV utasainak száma. Idén január és október között csaknem 10 százalékkal több utast regisztrált a vasúttársaság, mint a tavalyi év első tíz hónapjában. A GYSEV Zrt. külön ajándékkal köszöntötte idei ötmilliomodik utasát.
tovább
Menetrendváltás december 15-től - 2013.11.20
Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. december 15-től életbe lép a 2013-14. évi belföldi vasúti menetrend.
tovább
Elkészült az első GYSEV FLIRT motorvonat - 2013.10.07
Elkészült az első zöld-sárga GYSEV-es FLIRT motorvonat. A múlt héten sikeresen lezajlott a jármű átvételi állópróbája a Stadler lengyelországi gyárában, így a terveknek megfelelően még ez év decemberében forgalomba állhat a GYSEV Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalán a vadonatúj zöld-sárga motorvonat.
tovább
Egy évtizedre rögzített keretfeltételek a folyamatosan fejlődő vasúti személyszállításért - 2013.09.20
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 10 éves vasúti személyszállítási közszolgáltatási szerződéseket kötött a MÁV-START Zrt.-vel és a GYSEV Zrt.-vel. Az ünnepélyes aláíráson Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta, hogy a szerződések kiszámíthatóbb, jobban tervezhető kereteket teremtenek az állami megrendelő és a szolgáltatók számára is.
tovább
Biztonságosabb vasúti átjárók a GYSEV hálózatán - 2013.08.30
Jelentős vasútbiztonsági fejlesztések fejeződtek be a GYSEV Zrt. vonalain. A 100 százalékban a KÖZOP forrásból támogatott, közel 1 milliárdos projekt keretében 8 helyszínen csapórudakkal egészítették ki a fénysorompókat, 22 átjáróban pedig LED-es technikával szerelték fel a sorom-pókat. Hamarosan megkezdődik a járműdiagnosztikai rendszerek telepítése is.
tovább
Új kerékpártárolókat épített a GYSEV Győr-Moson-Sopron és Vas megyében - 2013.08.02
Új kerékpártárolókat épített utasainak a GYSEV Zrt. A vasúttársaság 29 helyszínen, összesen 371 darab biciklitárolót helyezett üzembe az elmúlt hetekben. A fejlesztések érintik a Sopron-Szombathely, Sopron-Győr, Szombathely-Rajka, Szombathely-Kőszeg, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vasúti szakaszt is.
tovább
Felavatták a GYSEV Wagner-mozdonyát Sopronban - 2013.07.18
Elkészült a Wagner-mozdony Sopronban. A tematikus Taurus mozdony a világhírű német zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából a hivatalos Wagner-évben készült. Magyarország egyetlen zenélő mozdonya mostantól a zeneszerző világszerte ismert dallamát, a Walkürök lovaglását játssza.
tovább
Új egyenruha a GYSEV-nél - 2013.07.18
Új egyenruhát kaptak a GYSEV Zrt. munkatársai. A sötétszürke színű, modern formatervezésű, kényelmes ruházatot már megkapták a vasúttársaság dolgozói. Az új egyenruhához a cég arculatát tükröző kiegészítők is készültek a vasúttársaság azon munkatársainak, akik közvetlenül találkoznak az utazóközönséggel.
tovább
Elkészült Szolnokon az első GYSEV-FLIRT motorvonat négy kocsiszekrénye - 2013.04.30
Elkészült az első GYSEV FLIRT motorvonat négy kocsiszekrénye a Stadler szolnoki gyárában. A négyrészes motorvonat összeszerelését ezután a Stadler Rail Csoport lengyelországi üzemében végzik el. A motorvonat annak a flottának az első járműve, amelyről a GYSEV és a Stadler 2012 áprilisában írt alá szállítási szerződést.
tovább
Fedélzeti utastájékoztató rendszert fejlesztett ki a GYSEV - 2013.04.25
Saját fejlesztésű, fedélzeti utastájékoztató rendszer kerül a GYSEV vonataira. Az internet és GPS-alapú információs monitorok másodpercre pontos adatokat közölnek a vasúttársaság utasaival. A tesztüzem sikeresen lezajlott; ezt követően áprilistól élesben működik az utastájékoztató a GYSEV járatain.
tovább
Új konténeremelő rakodógép a GYSEV CARGO-nál - 2013.04.23
140 millió forint értékű konténeremelő rakodógéppel bővítette eszközparkját a GYSEV CARGO Zrt. A nagyteljesítményű, 40 tonna emelésére képes munkagép beszerzésére „A GYSEV CARGO Zrt. Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjának fejlesztése” elnevezésű, európai uniós pályázat adott lehetőséget. A projekt keretében bővítik a konténerterminál tárolókapacitását és konténerkövető rendszert is kialakítanak.
tovább
Jelentős járműpark bővítés a GYSEV CARGO-nál - 2013.04.09
50 darab vasúti teherkocsival bővíti járműparkját a GYSEV CARGO Zrt. A beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedtek a vasúttársaság megrendelései.
tovább
Aláírták az elővárosi motorvonat tender támogatási és szállítási szerződéseit - 2013.03.21
Újabb 6 FLIRT motorvonat érkezhet a GYSEV-hez: a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt., a KIKSZ Zrt., és a Stadler Bussnang AG képviselői aláírták a 42, illetve 6 korszerű alacsonypadlós jármű beszerzésére kiírt elővárosi motorvonat tender támogatási és szállítási szerződéseit. A beszerzés összértéke mintegy 267 millió euró, amelyet teljes egészében európai uniós forrásokból fedeznek majd.
tovább
Októberre készül el az új gyalogos-felüljáró a körmendi állomáson - 2013.03.04
Október közepére elkészül a körmendi vasútállomáson az új felüljáró - erről írtak alá szerződést a megrendelő GYSEV Zrt. és a kivitelező cég vezetői. A beruházás költségvetése 236,4 millió forint, amit jelentős részben EU-s forrásból finanszíroz a megrendelő.
tovább
Eredményes a MÁV-START és a GYSEV korszerű motorvonatok beszerzésére kiírt pályázata - 2013.03.04
Eredményes a MÁV-START és a GYSEV korszerű motorvonatok beszerzésére közösen indított közbeszerzési eljárása. A vasúttársaságok az ajánlattételi határidő lejártát követően az ajánlatértékelést a törvény által előírt időn belül elvégezték, a pályázat eredményhirdetése megtörtént. Az eljárás nyertese a Stadler Bussnang AG. A tervezetten KÖZOP-forrásból megvalósuló beszerzés révén a következő években 42+6 darab új villamos motorvonat állhat folyamatosan forgalomba, az ország több vasútvonalán.
tovább
Változik a GYSEV Zrt. üzletszabályzata - módosulnak a vasúti utazások feltételei - 2013.02.01
A kedvezményre jogosító igazolványt nem elég felmutatni, át is kell adni a jegyvizsgálónak, az egy és száz km közötti távolságra kiadott menetjegy csak a rajta feltüntetett naptári napon érvényes, és megszűnik a menetjegy-visszatérítésnél a kezelési költség levonásakor alkalmazott ezer forintos felső határ – a MÁV-START-hoz hasonlóan február elsejétől a GYSEV Zrt. üzletszabályzata is változik, ezért módosulnak a vasúti utazás feltételei.
tovább
«      1   |   2   |   3      »      
<< vissza