GYSEV CARGO Zrt.

A GYSEV CARGO Zrt. vasúti árufuvarozási tevékenységét folytató, jogilag önálló vasúti fuvarozó vállalat, amely 2011. január 1-jétől látja el a továbbra is integrált formában működő GYSEV Zrt. vasúti árufuvarozási és logisztikai tevékenységét.
Tevékenysége keretében jelentős részt vállal egyrészt a kelet-nyugati irányú és észak-déli irányú európai tranzit vasúti árufuvarozás konvencionális és kombinált piaci szegmensében, másfelől a magyar és osztrák export, import vasúti árufuvarozásban.    

A GYSEV CARGO Zrt. a GYSEV Zrt. több mint 130 éves tradicionális értékeit képviselve, a vasúti infrastruktúra-használat európai uniós piaci liberalizációjával élve, innovatív technológiai megoldásokat megvalósítva elégíti ki ügyfelei igényeit a vasúti árufuvarozásban és az ahhoz kapcsolódó logisztikai szolgáltatások területén.

A logisztikai alapszolgáltatások közül legjelentősebb az áruátrakási funkcióval kiegészülő raktárlogisztika, mely több mint 30 éves hagyománnyal rendelkezik vasúttársaságunknál. Vámügynökségünk a teljes körű vámügyintézés keretein belül a vámáruk közösségi vámkezelésében működik közre.

Raktározás
6,5 millió tonna áru és 4,8 millió utas évente - ez a több mint 130 éves múltra visszatekintő GYSEV Zrt., amelyik eredményessége és sikerei alapján egy fejlett európai vasúttársaság. A vállalat tulajdonosi szerkezetéből fakad az, amit tevékenysége is egyértelművé tesz: igazi, nemzetközi vasút. A Magyar Állam mellett (66,5%), az Osztrák Állam (28,6%), és a Strabag SE (4,9%) tulajdonolják társaságunkat.

Vállalatunk célja: folyamatosan fejlődő és növekvő hálózattal rendelkezni Nyugat-Magyarországon és Kelet-Ausztriában és a GYSEV Zrt. üzemelteti a Fertővidéki Helyiérdekű Vasút Zrt.-t Társaságunk a vasúti személyszállításban már most a régió mozgatórugója.

Ebben a szerepében erősíti meg társaságunkat a naponta átlagosan 1400-1500 teherkocsit kezelő, fordítókorong szerepet betöltő Sopron Rendező pályaudvara és terminálja, ahol szolgáltatásainkat raktárlogisztikával egészítjük ki.

A legkiterjedtebb nemzetközi szakmai együttműködés a Nemzetközi Vasútegyletben, a párizsi székhelyű vasúti világszervezetben, az UIC-ben, valamint a brüsszeli székhelyű Európai Vasutak Szövetségében (CER) folyik. A GYSEV Zrt. e két szervezeten kívül képviselteti magát többek között a UITP-ben és a RailNet Europe-ban is.

H-9400 Sopron, Mátyás király u. 19.

H-1138 Budapest, Népfürdő utca 22. B. épület (8/1).

A-7041 Wulkaprodersdorf, Bahnhofplatz 5.

További információkat a www.gysevcargo.hu honlapján olvashat.

<< vissza