2012 szeptemberében indult az idei év gyakornoki programja a GYSEV-en

A program keretében 7 diplomás fiatallal bővült a GYSEV munkaerő-állománya. A pályakezdők forgalmi, személyszállítási, gépész, humán, biztosítóberendezési, valamint kontrolling területen kezdik meg vasúti pályafutásukat.

Az új munkatársainkat az első két hétben egy beillesztési programsorozat várta, ahol a MÁV-os gyakornokokkal együtt csapatépítő tréningen vettek részt, és a magyar vasút mindennapjaiba is betekintést nyertek.

A kéthetes rendezvénysorozat első felét Sopronban töltötték, ahol a csapatépítés mellett megismerkedhettek a GYSEV magyar és osztrák üzemével is. Az itt töltött négy nap alatt látogatást tettek a soproni forgalomirányító központban, a rendező pályaudvaron, a Cargo Terminálon, a gépészeti műhelyben és Neufeldben.

A beillesztési program második része Budapesten zajlott, ahol az újdonsült vasutasok szakmai előadások keretében szereztek ismereteket a magyar vasút és a MÁV Csoport működéséről.

A neves vasúti szakemberek által vezetett előadásokon a hallgatóság betekintést nyerhetett többek között a forgalom, a gépészet, a pályavasút és a távközlés-erősáram-biztosítóberendezés (TEB) munkájába, valamint megismerkedhettek a vasúti értékesítés és a közbeszerzés folyamatával is.

Az előadások mellett a gyakornoki program résztvevői, szakmai vezetés mellett tettek látogatást Magyarország legnagyobb személypályaudvarán, a Keleti pályaudvaron és a ferencvárosi gépészeti telepen, így személyesen szerezhettek tapasztalatokat a forgalomirányító központban, valamint a gépészeti területen dolgozók munkájáról.

A programsorozat zárásaként, az utolsó napon a csoport ellátogatott az Istvántelki Tanműhelybe, ahol a mozdonyvezetői, a forgalomirányítói és a biztosítóberendezésekkel kapcsolatos munka örömeibe kóstoltak bele szimulátor segítségével.

A beillesztést követően a következő egy évben a friss diplomás gyakornoki program a pályakezdők számára egyéni fejlesztési terv alapján folytatódik, melynek része a munkájukhoz szükséges ismeretek elsajátítása és a vasúti vizsgák sikeres teljesítése is.

 

 

   

 

 

 

 

    

<< vissza