WiFi

Frissítve: 2013. június 19.


ÚJABB WIFI HÁLÓZAT KERÜLT KIÉPÍTÉSRE A GYSEV ÁLLOMÁSAIN

2013. június 13-tól már nemcsak a nagyobb állomásokon lehet díjmentesen internetezni, hanem Kapuvár, Fertőszentmiklós, Bük és Répcelak állomásokon is.
A tesztüzem lezajlott, így az utasok a fent felsorolt állomásokon is díjmentesen használthatják a vezeték nélküli internetet.


INGYEN WIFI SZOMBATHELYEN ÉS SZENTGOTTHÁRDON

 
A szükséges technikai előkészületek után decembertől Szombathelyen, januártól pedig már Szentgotthárdon is térítésmentesen érhetik el az utasok wifi-hálózatot a vasútállomás területén.

A GYSEV az országban elsőként biztosított szabadon elérhető internet szolgáltatást: tavaly márciustól 17 vasúti személykocsiban már ingyen internetezhet az utazóközönség a Budapest és Sopron között közlekedő intercityken. Társaságunk azonban folytatta a fejlesztéseket: júniustól a soproni, valamint a csornai vasútállomáson is bevezették az ingyenes wifi-szolgáltatást.

A GYSEV október elsejétől az eddigi szakaszok mellett 214 km vasúti pálya, valamint az ehhez kötődő állomásépületek üzemeltetését vette át a MÁV-tól. Az új állomások közül egyértelműen Szombathelyen van a legnagyobb utasforgalom. A GYSEV ezért döntött úgy: Sopron és Csorna után a Vasi megyeszékhelyen is biztosítja az ingyenes internet szolgáltatást.

„A GYSEV Zrt. egyik legfontosabb célja, hogy minél több utazó válassza az autók helyett a közösségi közlekedést. Ez csak úgy lehetséges, ha minőségi szolgáltatást nyújtunk. Egy ilyen szolgáltatás az ingyenes internet, ezért tartottuk fontosnak, hogy még idén legyen térítésmentes wifi a szombathelyi állomáson is” – tudatta Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes.

Szombathelyen decembertől, Szentgotthárdon pedig januártól internetezhetnek ingyenesen az utasok a vasútállomáson. Társaságunk tervei szerint mindkét városban egyszerre indult volna a szolgáltatás. Szentgotthárd azonban mindössze 2 kilométerre fekszik az osztrák határtól, emiatt gyakran az osztrák szolgáltatók hálózatára kapcsolódott fel a wifit biztosító berendezés. A GYSEV szakemberei ezért még decemberben külső jelerősítő antennát szereltek fel. Ennek 10 napos próbaüzeme decemberben lezajlott, így januártól a szentgotthárdi vasútállomáson is elindulhatott az ingyenes vezeték nélküli internet szolgáltatás.


<< vissza