Pályavasúti üzletág

Pályavasúti információk

A Pályavasúti információk menüpont tartalmát csak a Hálózat-hozzáférési Szerződéssel rendelkező ügyfeleink - a kapott felhasználónévvel történő bejelentkezés után - tekinthetik meg! 

Kapcsolatfelvétel:
Bencsics József értékesítési főmunkatárs
email: jbencsics@gysev.hu

A GYSEV Zrt. számára kiemelt jelentőségű feladat, hogy utazóközönsége és megrendelői számára mindig biztonságos, és a lehető legkorszerűbb infrastruktúrát nyújtsa magas áteresztő és feldolgozó kapacitással.

A Forgalom a GYSEV magyar üzemrészén biztosítja a biztonságos és gyors vasúti közlekedéshez elengedhetetlen forgalmi feltételeket. A GYSEV Forgalmi Szervezete tervezi meg, illetve irányítja a társaságunk vonalain zajló vonatforgalmat, valamint a Hálózati Üzletszabályzatunkban meghirdetett szolgáltatásokat.

Központi Forgalomellenőrző és -irányító rendszert építettünk ki, hogy az egyvágányú pálya kapacitását növelni tudjuk. 

A műszaki szakterület évek óta ISO 9001 minőségirányítási rendszer alapján végzi tevékenységét. A GYSEV mintegy 1500-1700 kocsit kezel naponta, kiemelt szerepet játszik soproni Rendező pályaudvarunk és terminálunk, amely igazi fordítókorong nyugat és kelet, észak és dél között.

Az Infrastruktúra szervezet elsődleges feladata, hogy a nap 24 órájában biztosítsa a vonatközlekedéshez szükséges műszaki feltételeket a GYSEV Zrt. saját és üzemeltetett vasútvonalain, hatékonyan szüntesse meg az esetlegesen felmerülő hibákat és rendkívüli eseményeket.

A korszerű és környezetbarát vasút elengedhetetlen feltétele a villamos vontatás.
Az üzemeltetett vonalaink, állomásaink és a három villamos alállomás villamos kapcsolása a gyors és hatékony üzemeltetés érdekében a soproni diszpécser központból való távvezérléssel megoldott.

A Győr-Sopron vasútvonalon 2003-ban üzembe helyeztük a Központi Forgalom Ellenőrző és Központi Forgalom Irányító rendszert (KÖFE/KÖFI), amelyet később az összes vonalszakaszunkra kiterjesztettünk.  A modern vasút biztonságának és gyorsaságának egyik alapfeltétele a pontos kommunikáció, ezért a vonalainkon a felsővezetéket tartó oszlopokra szerelt, és az azzal párhuzamosan földbe fektetett optikai kábel biztosítja a kapcsolatot az irányító központ, az állomásaink és megállóhelyeink között.

<< vissza