Személyszállítási üzletág

„A Nyugat-Dunántúlon és Kelet-Ausztriában a közösségi közlekedés iránti keresletet erősítse a hivatás- és turisztikai célú forgalom ösztönzésével, a régióban utazók igényeihez illeszkedő minőségi személyszállítás biztosításával” - ez a GYSEV személyszállításának küldetése.

Ennek kulcseszközei a folyamatos termékfejlesztés, vonzó és színes termékpaletta, a hatékony kommunikáció, illetve a magas minőségű közlekedési szolgáltatások nyújtása az egyre nagyobb utasforgalom elérése érdekében. A GYSEV a régió közlekedésében egyfajta katalizátor szerepet tölt be, amelynek elengedhetetlen velejárója a közlekedési ágak közötti átjárás megteremtése, komplex szolgáltatások révén.

A 2014 év folyamán társaságunk az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel szoros együttműködésben dolgozott a Nyugat- Dunántúli régió közösségi szolgáltatásainak összehangolása érdekében. Közös pénztárban szolgáljuk ki az utasokat Körmend intermodális állomáson, közös információs pontok működnek a nagyobb vasút- és autóbusz-állomásokon, az utastájékoztató felületeken kölcsönösen elérhetők a vasúti és közúti menetrendi adatok.

Az együttműködés egyik legfontosabb eredménye 2014-ben, az előző évben bevezetett a kombinált közlekedési ajánlatok (bérletek, kiránduló programokok, jegyek) kibővítése volt.

A GYSEV személyszállításának stratégiai célkitűzése, hogy a Nyugat-Dunántúl és a határon átnyúló ausztriai vonalak mentén regionális jelentőségű, vezető szerepet betöltő személyszállító társaság jöjjön létre. A régió vasúti közlekedésében kiemelt szerepet játszik a GYSEV, amely két évtizede (1994 óta) tagja a Bécs központú, Keleti Régió Közlekedési Szövetségnek (VOR). Kiszolgálja a burgenlandi lakosok ingázó forgalmát és bekapcsolja Sopront a Bécs irányú, órás ütemes közlekedésbe, illetve jelentős regionális szerepkört lát el Szombathely térségében.

A régió személyszállítása tekintetében kiemelt feladat, hogy a régióközpontokba való eljutást igazi, elővárosi forgalommal, azaz ütemes menetrenddel, a hivatásforgalmat jól kiszolgáló menetrenddel és eszközökkel valósítsa meg a társaság.

2014-es évben a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vonalon szolgálatba álltak az első FLIRT motorvonatok mellett, már a Sopron – Győr vonalon is találkozhattak az utasok az új motorvonatainkkal, amelyek gyorsabb, kényelmesebb eljutást biztosítanak Utasaink részére.

A szolgáltatási színvonal emelése érdekében ingyenes mobil internetezési lehetőséget biztosítunk utasainknak a nagyobb állomásainkon, az IC-kocsikban, és a motorvonatokon. Sopron és Szombathely állomáson parkolóhelyeket biztosítunk utasainknak.

2014-re érvényes Közszolgáltatói szerződéssel vagy  közszolgáltatási szerződéssel rendelkezünk a közszolgáltatói tevékenységet megrendelő Minisztériummal (NFM) kötött, 2014–2023-as időszakra érvényes megállapodásunknak köszönhetően.

<< vissza