Teljes hosszában elkészült a gyalogos felüljáró Körmenden
2014-10-06 10:34:45
Teljes hosszában elkészült a gyalogos felüljáró a körmendi vasútállomáson. A létesítmény így már nem csak az autóbusz-állomást köti össze a pályaudvarral, hanem a település két városrésze között is biztosítja a gyalogos közlekedést. A GYSEV Zrt., a Vasi Volán Zrt, valamint az érintett önkormányzatok együttműködésében megvalósított projekt keretében a gyalogos felüljáró mellett Körmenden és kilenc környékbeli településen nyolc új, és kilenc felújított autóbusz váróhelyiséget is átadtak.

A modern körmendi gyalogos felüljáró kétféle funkciót is ellát: egyrészt megteremti a gyalogos összeköttetést a közvetlenül a pályaudvar mellett található autóbusz állomással. Másrészt pedig lehetővé teszi a gyalogos közlekedést a vasútállomás által kettéválasztott körmendi városrészek között. Az acélszerkezetes létesítményt lifttel szerelték fel a szakemberek, emellett télen fűteni is lehet a járófelületet. A felüljárót teljes hosszában augusztus vége óta használhatják a gyalogosok.

A gyalogos felüljárótól északra a leromlott állapotú járda a Hunyadi utca felé esztétikus térkő burkolatot kapott, biztosítva a híd akadálymentes megközelítését, az Ady utcát bekötő szakaszon pedig kijavították az aszfaltburkolat felületi hibáit.

A projekt részeként Körmenden és kilenc további településen (Csákánydoroszló, Daraboshegy, Döröske, Egyházashollós, Halogy, Magyarnádalja, Nádasd, Pinkamindszent és Szentpéterfa) mindösszesen nyolc darab új autóbusz váróhelyiséget alakítottak ki, emellett kilenc utasváró teljes felújítását végezték el.

A további projektelemek ugyancsak jó ütemben haladnak: a GYSEV Zrt. utastájékoztató rendszerének továbbfejlesztése ugyancsak befejeződik az idei évben, ennek részeként a vasúttársaság új utastájékoztató kijelzők kihelyezését tervezi a körmendi pályaudvaron. A kijelzők telepítésével teljessé válhat a körmendi intermodális csomópont utastájékoztató rendszere. A kapcsolódó utastájékoztató adatbázis fejlesztéssel a GYSEV Zrt. hazánkban elsőként vezeti be az ún. Transmodel rendszert, amely a közösségi közlekedési adatok szabványos tárolását és adatcseréjét teszi lehetővé.

A 200.000.000 Ft összköltségű beruházás Európai Uniós forrásból valósul meg, a támogatás mértéke 100 százalék.

<< vissza