Tájékoztató akció a Közlekedési Kultúra Napján
2016-05-13 12:35:10
A GYSEV Zrt. is csatlakozott a „Közlekedés Kultúra Napja” 2016-os programsorozatához. A vasúttársaság munkatársai a soproni Bastányi-úti vasúti átjárónál szórólapokkal, kvízjátékokkal és matricákkal hívták fel a figyelmet a vasúti közlekedés biztonságára, ill. arra, hogy minden esetben megfelelő figyelemmel kell közlekedni a vasúti átjárókban.

A Közlekedéstudományi Egyesület idén is megrendezte a „Közlekedés Kultúra Napja” eseményét, melynek keretében a GYSEV Zrt. munkatársai szerdán délelőtt és délután is kitelepültek a Batsányi-úti átjáróhoz Sopronban.

 

A sorompó tilos jelzésekor várakozó járókelők szórólapokat kaptak és lehetőség volt kvízjátékok kitöltésére is. A vasúttársaság különböző korosztályoknak szóló tájékoztató anyagokkal és kérdésekkel arra kívánta felhívni a gyalogosok és járművezetők figyelmét, hogy minden esetben figyelmesen és körültekintően haladjanak át a vasúti átjárókon.

A legkisebb korosztályt képviselő iskolás csoport tagjai figyelemfelhívó matricákat kaptak. A gyerekeknek és szülőknek szóló matricákat olyan egyszerű, de egyértelmű üzenetekkel látta el a vasúttársaság, mint „A vonat mindig erősebb”, „Ha piros, akkor tilos”, vagy „Apa, anya vigyáz ránk” a vasúti átjáróban.

 

A GYSEV Zrt. az elmúlt években két, nagyértékű projekt keretében jelentősen javította a vasúti közlekedés biztonságát szolgáló eszközrendszert vonalhálózatán. Ennek keretében rengeteg vasúti átjáróban emelte a vasúttársaság a biztonsági szintet.

 

A GYSEV Zrt. emellett azt is fontosnak tartja, hogy a hasonló, figyelemfelhívó akciók segítségével támogassa a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését, valamint a szemléletformálást. Mindezen eszközökkel a GYSEV Zrt. azt szeretné elérni, hogy minél kevesebb legyen a figyelmetlenség miatt bekövetkező balesetek száma a vasúti átjárókban.

A vasúttársaság akciójához a Wilfing Áron Egyesület is csatlakozott. Az egyesület önkéntesei a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken történő átkelés és a kerékpározás veszélyeire hívták fel a gyermekek figyelmét.

<< vissza