Komolyabb rendőri jelenlét a soproni vasútállomáson
2015-11-19 11:20:23
Rendőrségi iroda nyílt a soproni vasútállomáson. A GYSEV Zrt. az állomásépületben kialakított szolgáltatóházban biztosít helyiséget a Soproni Rendőrkapitányság munkatársainak.

A GYSEV Zrt. a vasúttal kapcsolatos rendőri feladatok hatékonyabb ellátása érdekében biztosítja az irodát. A vasútállomáson szolgálatot teljesítő rendőrök közvetlen kapcsolatban állnak a vasúttársaság biztonsági feladatokat ellátó munkatársaival, így szükség esetén gyorsan és hatékonyan tudnak intézkedni.

A Soproni Rendőrkapitányság érintett munkatársait vasúti balesetvédelmi és munkavédelmi oktatásban részesítik, emellett a vasútállomáson korábban elhelyezett defibrillátor használatára is kiképzik őket.

A fokozott rendőri jelenlét hatékonyabbá teszi a GYSEV Zrt. megbízásából biztonsági szolgálatot teljesítő dolgozók munkáját. Eredményesebb lehet a bűncselekmények elkövetőinek elfogása, a vasúti szabálysértőkkel szembeni eljárások kezdeményezése, vagy a garázdák elleni fellépés. Összehangoltabb lesz az illegális bevándorlókkal szembeni fellépés és a hajléktalanok távoltartása az állomásépülettől. A vagyonőrök és a rendőrök közösen felügyelhetik a kiemelt időszakokban a gépjármű, és gyalogosközlekedést, emellett hatékonyabb lehet a szabálytalan parkolások megszüntetése.

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a megnyitón hangsúlyozta: örömmel vették a GYSEV és a rendőrkapitányság együttműködését, hiszen ezáltal tovább javulhat a közbiztonság a városban.

„Örömmel bocsátjuk a rendőrség rendelkezésére az irodát, hiszen önmagában a rendőri jelenlét fokozza a közbiztonságot és az utazóközönség biztonságérzetét, ez pedig kiemelten fontos vasúttársaságunknak. Szintén fontos szempont, hogy az állomásépületben Kormányablak és szolgáltatóház működik. Az ügyfelek számára is nagyobb biztonságot jelent a most nyíló rendőrségi iroda” – mondta a megnyitón Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

 Az állomásépületben kialakított irodahelyiség bebútorozását a GYSEV Zrt. vállalta. Az irodában általános rendőri ügyintézés nem lesz.

<< vissza